قالیباف: کوتاهی و غفلت‌ دولت و مجلس نسبت به زنان سرپرست خانوار باید جبران شود

کد خبر: 1125113

محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس در نشست علنی امروز مجلس: طی جلسه‌ای در محضر رهبر انقلاب در رابطه با آسیب‌های اجتماعی حضور داشتیم ایشان به مسئولان فرمودند ۲۰ سال نسبت به موضوع زنان و آسیب‌های اجتماعی غفلت و کوتاهی کرده‌ایم. بخشی از این غفلت و کوتاهی درواقع متوجه یکایک ما در دولت و مجلس است.

قالیباف: کوتاهی و غفلت‌ دولت و مجلس نسبت به زنان سرپرست خانوار باید جبران شود

سرویس سیاسی فردا: محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس در نشست علنی امروز مجلس: طی جلسه‌ای در محضر رهبر انقلاب در رابطه با آسیب‌های اجتماعی حضور داشتیم ایشان به مسئولان فرمودند ۲۰ سال نسبت به موضوع زنان و آسیب‌های اجتماعی غفلت و کوتاهی کرده‌ایم. بخشی از این غفلت و کوتاهی درواقع متوجه یکایک ما در دولت و مجلس است.

امروز حدود ۵ میلیون نفر زن سرپرست خانوار وجود دارد؛ ۵۲ درصد این افراد فاقد بیمه و مستمری هستند، همچنین ۳۸ درصد این افراد جز ۳ دهک پایین جامعه محسوب می‌شوند؛ در این میان ۱۹ درصد این افراد که قریب یک‌میلیون نفر می‌شوند تحت هیچ پوشش حمایتی قرار ندارند. در این شرایط سخت اقتصادی خانواده‌هایی که هم مرد و هم زن خانواده شاغل هستند و در مشکلات اقتصادی دست‌وپا می‌زنند، واقعاً یک زن سرپرست خانوار در چه شرایط اقتصادی قرار دارد؟ و ما چه وظیفه‌ای نسبت به آن‌ها داریم؟ این‌ها مسائل مهمی است.

در هفته‌ای قرار داریم که روز بزرگداشت زنان و مادران جامعه‌مان است، لذا مجلس شورای اسلامی و دولت و توده‌های مختلف مردم، سازمان‌ها، سمن‌ها، خیریه‌ها و ... همه باید دست‌به‌دست هم دهیم و به این بخش توجه کنیم.

بر اساس برنامۀ ششم توسعه و وظایف مشخص‌شده، کار راهبری، هماهنگی و تدوین شاخص‌ها بر عهده معاونت ریاست جمهوری است. این معاونت باید این موارد را هماهنگ کند تا سازمان‌های متعدد دولتی، نهادهای عمومی غیردولتی و سمن‌هایی که فعالیت می‌کنند از حالت سردرگمی و انجام کارهای تکراری و موازی جلوگیری شود و آن‌ها جهت‌دار شوند تا بتوانند مسیرشان را پیش ببرند.

در حوزه آسیب‌های اجتماعی این مسئولیت بر عهده وزارت کشور است؛ تمشیت حوزه آسیب‌های اجتماعی خصوصاً در حوزه زنان سرپرست خانوار، بر عهده شورای اجتماعی و سازمانی است که در همان جلساتی که در محضر حضرت آقا تشکیل می‌شد، چنین سازمانی در وزارت کشور شکل گرفته است.

از این‌همه قوانین و اعتبارات مربوط به این حوزه، آثار و خروجی‌ای که باید دیده نمی‌شود؛ حتماً وزیر کشور در شورای اجتماعی این موضوعات را دنبال کند، همچنین مجلس شورای اسلامی نیز آمادگی دارد در حوزۀ اعتبارات و اصلاح قوانین، هر اقدامی لازم است را انجام دهد.

بیمۀ زنان سرپرست خانوار و بیمه زنان خانه‌دار ازجمله موضوعات مهمی است که واقعاً به آن بی‌توجهی کرده‌ایم. الآن در لایحۀ بودجۀ ۱۴۰۱ و برنامۀ هفتم که در دستور کار قرار دارد باید به این موضوع توجه شود. همۀ اعضای کمیسیون تلفیق و هیئت‌رئیسه باید توجه داشته باشند که بند (۱۶) تبصره (۱۴) مختص حوزه زنان سرپرست خانوار است، لذا با توجه به اینکه هنوز در حوزه هزینه‌ها، تبصره (۱۴) در دستور کار بررسی کمیسیون تلفیق قرار نگرفته است، باید این موضوع در اولویت قرار گیرد.

در بند (ب) تبصرۀ (۱۶) بودجه ۱۴۰۰ رقم قابل‌توجهی پیش‌بینی شده، اما متأسفانه در این بخش در کمیتۀ امداد و سازمان بهزیستی نسبت به هزینه‌هایی که باید در این حوزه انجام می‌شد توجه لازم نشده است. ۵۰ درصد آن باید به زنان سرپرست خانوار تعلق می‌گرفت که رعایت نشده. لذا خواهش می‌کنم در مدت باقی‌مانده سال به این موضوع توجه شود.

در مادۀ (۸۰) برنامۀ ششم توسعه، دولت مکلف به ارائۀ لایحۀ برنامۀ توانمندسازی زنان سرپرست خانواده است، اما هنوز این لایحه ارائه نشده است. با توجه به اینکه برنامه یک سال تمدید شده، حداقل باید این لایحه ارائه شود تا بتوان اقدامات لازم را انجام دهیم.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    نیازمندیها

    سایر رسانه ها