عربستان، آمریکا را تهدید کرد

کد خبر: 1413043

مجله «آفریقا ریپورت»:عربستان در اولین واکنش خود به تصمیم واشنگتن مبنی بر عدم صدور ویزا برای رئیس شورای حاکمیتی سودان تهدید به خروج از گروه چهارجانبه کرد.

عربستان، آمریکا را تهدید کرد

عربستان در اولین واکنش به تصمیم واشنگتن برای عدم صدور ویزا برای عبدالفتاح البرهان، تهدید کرد که از گروه چهارجانبه در خصوص سودان خارج خواهد شد؛ امری که موجب شد متحدان واشنگتن از این بابت خشمگین شوند.

به گزارش ایسنا، مجله «آفریقا ریپورت» نوشت که عربستان در اولین واکنش خود به تصمیم واشنگتن مبنی بر عدم صدور ویزا برای سپهبد عبدالفتاح البرهان، رئیس شورای حاکمیتی سودان تهدید به خروج از گروه چهارجانبه کرد.

دولت ترامپ با امتناع از اعطای ویزا به سپهبد عبدالفتاح البرهان، که فرمانده کل نیروهای مسلح سودان نیز هست، برای شرکت در مجمع عمومی، بحران دیپلماتیک بزرگی را در سازمان ملل متحد در نیویورک ایجاد کرد.

طبق گزارش این مجله، این اقدام مستقیماً اتحادهای منطقه‌ای واشنگتن را از هم پاشید.

این گزارش با اشاره به واکنش‌های تندی که در سالن‌های این سازمان بین‌المللی مشاهده شد، تأکید کرد که تلاش واشنگتن برای اعمال «باج‌گیری سیاسی» و منزوی کردن رهبری سودان به سرعت نتیجه معکوس برای دیپلماسی آمریکا داشته است.

این گزارش افزود: «ریاض صراحتاً تهدید به خروج کامل از سازوکار گروه چهارجانبه برای سودان کرد و زیاده‌خواهی آمریکا را که تلاش‌های دیپلماتیک را خنثی کرده و اقدام مشترک را از درون تضعیف کرده بود، رد کرد.»

این مجله اشاره کرد: «به دنبال سوءاستفاده عمدی واشنگتن از جایگاه خود به عنوان کشور میزبان برای تسویه حساب‌های سیاسی، سرسختی آمریکا محکومیت گسترده دبیرخانه سازمان ملل و کشورهای عضو را برانگیخته است.»

هنوز هیچ اعلام رسمی از سوی دولت عربستان مبنی بر تأیید تصمیم برای خروج یا تهدید رسمی برای این کار منتشر نشده است.

گروه چهارجانبه سودان، شامل آمریکا، عربستان، مصر و امارات در تلاش برای ایجاد آتش‌بس بشردوستانه، آتش‌بس و یک روند سیاسی برای پایان دادن به جنگ هستند.

رویترز، به نقل از منابع دیپلماتیک گزارش داد که آمریکا ویزای البرهان را لغو کرده و توضیح داده است که صدور آن به موضع او در مورد پیشنهاد آمریکا برای آتش‌بس ۹۰ روزه مرتبط است.

سودان از آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد درخواست کرده بود تا با مقامات آمریکایی برای تضمین مشارکت البرهان مداخله کند.

گوترش «نگرانی عمیق» خود را از عدم صدور ویزا ابراز و سخنگوی او تأیید کرد که دبیرخانه این موضوع را مستقیماً با مقامات آمریکایی مطرح کرده است.

سازمان ملل متحد از کشور میزبان خواست تا صدور ویزا را مطابق با تعهدات مندرج در توافقنامه مقر سازمان ملل تضمین کند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید