اخبار مجلس/بررسی همسان سازی حقوق بازنشستگان در کمیسیون اجتماعی/واکنش لاریجانی به بروز خطای انسانی در سقوط هواپیمای اوکراینی

کد خبر: 970762

یک عضو کیمسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی از بررسی طرح همسان سازی حقوق بازنشستگان در این کمیسیون خبر داد.

اخبار مجلس/بررسی همسان سازی حقوق بازنشستگان در کمیسیون اجتماعی/واکنش لاریجانی به بروز خطای انسانی در سقوط هواپیمای اوکراینی

خبرگزاری ایسنا: یک عضو کیمسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی از بررسی طرح همسان سازی حقوق بازنشستگان در این کمیسیون خبر داد.

محمدرضا بادامچی، در خصوص جلسه امروز کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی گفت: در جلسه امروز دو موضوع را مورد بحث و بررسی قرار دادیم. موضوع اول در خصوص همسان سازی حقوق بازنشستگان بود. در این همسان سازی دولت طی 5 سال اعتباراتی را به دستگاه‌های بازنشستگی کشوری و لشکری پرداخت می‌کند تا به تدریج آنهای که در سطوح پایین هستند ارتقا پیدا کند که امسال هم برای این موضوع 4 هزار میلیارد تومان اعتبار تخصیص داده بود. کمیسیون اجتماعی نیز این تصمیم را به 8 هزار میلیارد تومان به کمیسیون تلفیق برای سال 99 پیشنهاد داد. تا این موضوع در دو صندوق بازنشستگی کشوری و لشکری اعمال شود.

وی افزود: موضوع بعدی طرح اعمال سه جانبه گری در ارکان عالی سازمان تامین اجتماعی بود که با امضای 55 نفر از نمایندگان در مجلس مطرح شده بود. این طرح در جهت هم وزنی ارکان تصمیم گیری در تامین اجتماعی یعنی نمایندگان کارفرمایان، کارگران و نظارت دولت مورد تصویب قرار گرفت.

بررسی تهدید ترامپ در کمیسیون فرهنگی مجلس

سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در تشریح جلسه امروز کمیسیون خود گفت: در جلسه امروز کمیسیون به بررسی تهدید ترامپ در خصوص هدف قرار دادن 52 مرکز فرهنگی پرداختیم.

سیده فاطمه ذوالقدر در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص جلسه امروز کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، اظهار کرد: در جلسه امروز کمیسیون فرهنگی مجلس به بررسی تهدید ترامپ درباره هدف قرار دادن 52 مرکز فرهنگی پرداختیم. این موضوع خود برخلاف این ادعای ترامپ است که می‌گوید دوست ایران بوده و علاقه مند به ایران است. چرا که هدف قرار دادن 52 مرکز فرهنگی با صبحت‌های او تعارض دارد.

وی افزود: قرار شد این موضوع از طریق وزارت میراث فرهنگی و گردشگری در سازمان ملل پیگیری شده و به دنبال آن شکایتی طرح شود.

ذوالقدر در پایان اضافه کرد: موضوع بعدی تصویب چند ماده از طرح پیام رسان‌های اجتماعی بود.

نقوی‌حسینی در توضیح جلسه کمیسیون امنیت ملی بیان کرد تشکیل جلسه ویژه برای بررسی علت سقوط هواپیما/ ظریف درباره اقدام سفیر انگلیس توضیح می‌دهد

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی از تشکیل جلسه ویژه‌ای برای بررسی ابعاد سانحه سقوط هواپیمای اوکراینی خبر داد و گفت: قرار است وزیر خارجه در کمیسیون امنیت ملی برای توضیح درباره حضور سفیر انگلیس در تجمع بعد از این سانحه سقوط (مقابل دانشگاه امیر کبیر) حضور یابند.

به گزارش ایسنا، سید حسین نقوی حسینی در توضیح جلسه امروز کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: در این جلسه اعضای کمیسیون حرکت غیر دیپلماتیک سفیر انگلیس را تقبیح کرده و محکوم نموده و اقدام او را مداخله در امور داخلی کشور و رفتار غیر مسئولانه تعبیر کردند. قرار شد وزیر خارجه در کمیسیون حضور پیدا کند و در این مورد توضیح دهد.

وی همچنین گفت: در روز یکشنبه هفته آینده (۲۹ دی) جلسه ویژه‌ای برای بررسی حادثه سقوط هواپیمای اوکراینی تشکیل می‌شود که در آن مسئولان تمامی دستگاه‌های مربوطه حضور پیدا خواهند کرد.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی همچنین به حضور مدیر عامل شرکت هواپیمایی کشور در جلسه کمیسیون اشاره و اظهار کرد: آقای عابدزاده حادثه سقوط هواپیمایی اوکراینی را دردناک و تاسف بار خواند و با اشاره به حجم کاری سنگین در این چند روز تاکید داشت که باید همه امور مدیریت می شد. آقای عابد زاده همچنین توضیح داد به دنبال استفاده از فرصت تحریم و اجرای برنامه‌های خودکفایی در تولید قطعات مورد نیاز هستیم.

نقوی حسینی در پایان با اشاره به بررسی سه طرح در این کمیسیون اظهار کرد: طرح معافیت یکی از فرزندان ذکور خانواده‌هایی که اهدای عضو بر اثر مرگ مغزی داشتند، طرح الزام نیروهای نظامی به افشای اطلاعات نظامی و امنیتی آمریکا در منطقه غرب آسیا در چارچوب منافع ملی و همچنین طرح تنبیه و مجازات کشورهای همکار آمریکا در اعمال تحریم علیه ایران نیز در کمیسیون مورد بررسی قرار گرفت و رای گیری به جلسه بعدی موکل شد.

اصلاح طرح ایجاد مناطق ویژه اقتصادی در کمیسیون اقتصادی مجلس

یک عضو هیأت رییسه کمیسیون اقتصادی مجلس از اصلاح طرح ایجاد ۱۳ منطقه ویژه اقتصادی در این کمیسیون خبر داد.

سید تقی کبیری در گفت‌وگو با ایسنا در این باره اظهار کرد: لایحه ایجاد 8 منطقه آزاد تجاری، الحاق بنادر شهید بهشتی و شهید کلانتری به محدوده منطقه آزاد تجاری-صنعتی چابهار و طرح ایجاد 13 منطقه ویژه اقتصادی که از سوی شورای نگهبان اعاده شده در دستور کار کمیسیون قرار گرفت و اصلاح شد تا در صحن علنی مورد بررسی قرار گیرد.

وی همچنین از بررسی لایحه اصلاح قانون پولی و بانکی کشور و حذف چهار صفر از پول ملی در جلسه این کمیسیون خبر داد و گفت که رای گیری در این باره به جلسات آینده کمیسیون موکول شده است.

گزارش تحقیق و تفحص از سازمان هدفمندی یارانه ها منتظر عبور از گردنه کمیسیون اقتصادی

بر اساس دستور جلسات هفتگی کمیسیون های مجلس، دوشنبه این هفته در خصوص گزارش نهایی هیات تحقیق و تفحص از «نحوه اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها» در کمیسیون اقتصادی مجلس رای گیری خواهد شد. بر اساس دستور جلسات هفتگی کمیسیون های مجلس، دوشنبه این هفته در خصوص گزارش نهایی هیات تحقیق و تفحص از «نحوه اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها» در کمیسیون اقتصادی مجلس رای گیری خواهد شد.

اولین جرقه تحقیق از سازمان هدفمندسازی یارانه ها اول خرداد 96 با مصاحبه سید جواد حسینی کیا، نماینده مردم سنقر روشن شد. عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با اشاره به تقاضای تعدادی از نمایندگان مجلس برای تحقیق و تفحص از عملکرد سازمان هدفمندسازی یارانه ها، گفت: «کمیسیون اقتصادی بررسی تقاضای تحقیق و تفحص را در دستور کار نشست هفته جاری خود قرار داده است، چرا که بنابر درخواست متقاضیان که بنده نیز یکی از این افراد هستم، ابهاماتی در بخش درآمدی و هزینه ای وجود دارد که باید روشن و شفاف سازی شود».

در آذر 96، جبار کوچکی‌نژاد رئیس هیئت تحقیق و تفحص از سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها اعلام کرد: «روند تحقیق و تفحص از سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها در مجلس آغاز شده و اعضای این هیئت عزم جدی برای آن دارند تا مشخص شود که یارانه بخش تولید که از محل مابه‌التفاوت افزایش قیمت حامل‌های انرژی به دست آمده، در کجا هزینه شده است . آیا واقعا دولت پولی برای پرداخت یارانه‌های نقدی دارد یا خیر و در مرحله بعد نیز به دنبال شفاف شدن هزینه‌کردهای درآمدهای حاصل از اجرای طرح هدفمندی یارانه‌ها هستیم.»

هر چند در آن زمان شاید کسی پیش‌بینی نمی‌کرد که تحقیق و تفحص از عملکرد یک شرکت نسبتا کوچک دولتی بیش از یک سال زمان بخواهد ولی در بهمن همان سال،کوچکی‌نژاد درباره روند تحقیق و تفحص از سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها تصریح‌‌کرد: «سازمان هدفمندی در جهت همکاری با این هیئت خیلی بسته عمل می‌کند و سایر دستگاه‌ها هم همین کار را انجام می‌دهند. در کنار این مشکلات، ما گزارش‌های خوبی از سوی دستگاه‌های نظارتی دریافت نمی‌کنیم و در نتیجه دقت عمل در این تحقیق و تفحص بالا رفته و به همین دلیل کار بر روی این موضوع کمی سخت شده است».

سر انجام پس از نزدیک به دو سال، اردیبهشت ماه سال جاری گزارش هیئت تحقیق و تفحص از «نحوه اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها» به کمیسیون اقتصادی مجلس ارسال شد. حال پس از گذشت بیش از 8 ماه بالاخره اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس قصد رای گیری درباره این گزارش را دارند. در صورت نظر مثبت نمایندگان کمیسیون اقتصادی، نتایج این گزارش در صحن علنی مجلس قرائت خواهد شد.

چندی پیش، جبار کوچکی‌نژاد درباره تعلل اعضای کمیسیون اقتصادی گفته بود: در حال حاضر برخی از آقایان به کمیسیون اقتصادی مجلس و همچنین هیئت مربوطه فشار می‌آورند که گزارش تحقیق و تفحص از سازمان هدفمندی یارانه در صحن مجلس قرائت نشود و در دستور کار مجلس قرار نگیرد. با این حال کمیسیون اقتصادی مجلس هم خیلی تلاش می‌کند تا ما در این تحقیق و تفحص کوتاه بیاییم و تحقیق و تفحص به صحن مجلس کشیده نشود؛ در این راستا حتی چندین نماینده را برای مذاکره با ما فرستاده‌اند و اما ما همچنان پای کار خودمان هستیم و اعلام می‌کنیم که باید این تحقیق و تفحص در صحن مجلس قرائت شود.

در این تحقیق و تفحص سرنخ‌هایی وجود دارد که در صورت بررسی آن اتفاقات عجیب و غریبی در کشور رخ می‌دهد یعنی اینکه تخلفات دراین بخش ۱۰ میلیارد و ۵ میلیارد نیست و این ارقام، ارقام بالایی است که برخی دست و پا می‌زنند تا فعالیت این کمیته را از دور خارج کنند. اگر این سرنخ‌ها از سوی مسئولین مورد بررسی قرار گیرد ما به یک باند‌های مخوفی می‌رسیم که همواره به دنبال زد و بند هستند.

واکنش علی لاریجانی به بروز خطای انسانی در سقوط هواپیمای اوکراینی/ باید با افراد مقصر برخورد شود

ایسنا نوشت: رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: سانحه هوایی اخیر بسیار تلخ بود، از این رو مهمترین مسئله این بود که چرا این حادثه رخ داده و خطا در کجا بوده است و مهمتر اینکه باید با افراد مقصر برخورد شود که این مسئله مورد پیگیری قرار خواهد گرفت.

علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی ظهر امروز (یکشنبه ۲۲ دی ماه) در جمع خبرنگاران در خصوص نشست پیگیری مصوبات توسعه ای استان سیستان و بلوچستان با حضور وزرای امور اقتصادی و دارایی، راه و شهرسازی، دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، نیرو و نفت و همچنین دبیر شورای عالی مناطق آزاد و استاندار سیستان و بلوچستان گفت: چندی پیش جلسه ای با حضور نمایندگان استان سیستان و بلوچستان با دستور کار بررسی مشکلات استان سیستان و بلوچستان و راه های توسعه آن برگزار شد. از این رو لازم بود که بعد از این جلسات، نشستی با حضور مسئولان اجرایی برای رسیدگی به این مسائل برگزار شود.

رئیس مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه منطقه چابهار یکی از مناطق راهبردی برای کشور محسوب می شود، افزود: در نشست امروز با حضور جمعی از وزرای دولت موضوع توسعه منطقه چابهار و تقویت زیرساخت های کل استان سیستان و بلوچستان مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

وی ادامه داد: یکی از مسائل مربوطه، بحث توسعه زیرساخت های جاده ای و ریلی استان سیستان و بلوچستان است، درحوزه توسعه زیرساخت‌های ریلی اقدامات خوبی صورت گرفته و اخیراً اعتباری حدود ۳۰۰ میلیون یورو از صندوق توسعه ملی با اذن مقام معظم رهبری برای اجرای پروژه راه آهن چابهار به زاهدان در نظر گرفته شد. همچنین موضوع استفاده از فاینانس یک میلیارد دلاری روسیه برای پروژه راه آهن زاهدان به بیرجند مورد پیگیری قرار گرفت.

رئیس قوه مقننه کشورمان افزود: در این نشست مسئله توسعه راه‌های روستایی بررسی شد و در نهایت مقرر شد که اعتبارات این بخش در لایحه بودجه سال ۹۹ افزایش یابد تا مشکل راه های روستایی استان سیستان و بلوچستان مرتفع شود. از طرف دیگر یکی از مسائل مهم در نشست امروز بحث اجرای پروژه‌های پتروشیمی در منطقه چابهار بود. یکی از مشکلات اجرای این پروژه موضوع انتقال گاز به مجتمع‌های پتروشیمی است که این مسئله با سرعت مورد پیگیری قرار گرفته و ظرف یک سال و نیم آینده گاز به این منطقه خواهد رسید.

وی ادامه داد: یکی دیگر از مسائل مرتبط با حوزه پتروشیمی استان سیستان و بلوچستان، موضوع سرمایه گذاری در پروژه های مرتبط است که در این ارتباط برخی بانک‌ها و وزارت دفاع اقدام به سرمایه گذاری کرده اند و مقرر شد این موضوع با سرعت بیشتری پیگیری شود.

رئیس قوه مقننه کشورمان موضوع توسعه آبزی پروری و تاسیس اسکله‌های مرتبط در استان سیستان و بلوچستان را دیگر موضوع نشست پیگیری مصوبات توسعه ای استان سیستان و بلوچستان عنوان کرد و افزود: در این خصوص اعتباری در لایحه بودجه سال ۹۹ در نظر گرفته شده، اما قرار شد برای تقویت بیشتر این بخش، کمبودهای اعتباری رفع و اسکله ها زودتر راه اندازی شود، زیرا این مسئله در توسعه اشتغالزایی منطقه بسیار موثر است.

وی با اشاره به نشست امروز مجلس با حضور سردار سرلشگر سلامی، فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اظهار کرد: در نشست امروز سرلشگر سلامی توضیحاتی درخصوص عملیات سپاه پاسداران و همچنین آمادگی های این بخش و سانحه هوایی تلخی که رخ داد، ارائه کرد. توضیحات سردار سلامی درخصوص حادثه هواپیمای اوکراینی نشان می‌داد که یک خطای انسانی در این بخش رخ داده ، آن هم در شرایطی که آنها می‌بایست در آمادگی ۱۰۰ درصدی باشند.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: سانحه هوایی اخیر بسیار تلخ بود، از این رو مهمترین مسئله این بود که چرا این حادثه رخ داده و خطا در کجا بوده است و مهمتر اینکه باید با افراد مقصر برخورد شود که این مسئله مورد پیگیری قرار خواهد گرفت. همچنین ضرورت دارد که در زمینه عدم تکرار این حادثه در آینده اطمینان لازم وجود داشته باشد. البته قرار است که توضیحات سردار سلامی برای عموم ملت منتشر شود و فکر میکنم که توضیحات ایشان تمام مسائل را کاملا روشن خواهد کرد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    نیازمندیها

    سایر رسانه ها