مخبر: تا ۲ سال نرخ ارز کالاهای اساسی را ثابت نگه می‌داریم

کد خبر: 1195964

مخبر: تصمیم گرفتیم تا دو سال نرخ ارز کالاهای اساسی را ثابت نگه داریم تا با تنش جدی در قیمت‌ها مواجه نشویم.

مخبر: تا ۲ سال نرخ ارز کالاهای اساسی را ثابت نگه می‌داریم

مخبر: تصمیم گرفتیم تا دو سال نرخ ارز کالاهای اساسی را ثابت نگه داریم تا با تنش جدی در قیمت‌ها مواجه نشویم.

مخبر، معاون رئیس جمهور گفت: تصمیم گرفتیم تا دو سال نرخ ارز کالاهای اساسی را ثابت نگه داریم تا با تنش جدی در قیمت‌ها مواجه نشویم. 

معاون اول رئیس جمهور در اظهاراتی مهم از تصمیمات دولت برای قیمت کالاهای اساسی خبر داد

وی با بیان اینکه تا 2 سال قیمت کالاهای اساسی تغییری نمی کند تصریح کرد این کار برای این است که با تنش قیمت ها مواجه نشویم

بیش از این فرزین رئیس جدید بانک مرکزی نیز از تثبیت قیمت 28500 تومان برای ارز نیمایی گفته بود.

مخبر: در بحث مسکن دو میلیون و ۴۰۰ هزار مورد زمین شناسایی کردیم و ساخت درحال انجام است 

معاون اول رئیس‌جمهور همچنین اشتغالزایی در کشور گفت:باید در سال ۱ میلیون اشتغال ایجاد کنیم و تا الان بیش از ۹۰۰ هزار شغل ایجاد شده است.

وی همچنین درباره قول دولت برای ساخت مسکن به این موضوع اشاره کرد که در بحث مسکن ۲میلیون و ۴۰۰ هزار مورد زمین شناسایی کردیم و ساخت درحال انجام است

دلیل کاهش نرخ دلار و پیش بینی آینده بازار

درپی کاهش قیمت ها در بازار ارز طی دو روز اخیر، یک کارشناس اقتصادی اظهار کرد که این امر ناشی از عکس‌العمل‌های بازار ارز به تغییر رئیس کل بانک مرکزی و سیاست‌های اعلامی او بوده است که اگر با تئوری‌های علمی همراه باشد، پایدار خواهد بود.

علی قنبری در این گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: تصمیمات آنی به ویژه در مواردی مانند ارز اگر با تئوری اقتصادی و علمی همراه باشد به نتیجه مطلوبی می‌رسد و در بلند مدت هم پایدار خواهد بود.

وی افزود: تغییر مدیریت در بانک مرکزی و سیاست‌های اعلامی از سوی رئیس کل جدید این نهاد باعث کاهش نرخ ارز در بازار شد و بازار ارز عکس‌العمل‌هایی را نشان داد که مسلما اگر سیاست‌های مناسبی در ادامه اتخاذ شود، شاهد ایجاد تعادل در بازار خواهیم بود.

این استاد دانشگاه ادامه داد: در شرایطی که نرخ ارز نیمایی اعلام شده با نرخ بازار آزاد فاصله زیادی دارد، بهتر است دولت به تدریج نرخ ارز نیمایی را به سمت بازار افزایش دهد و از سوی دیگر با تزریق ارز به بازار نرخ بازار آزاد را کاهش دهد تا به نقطه مطلوبی برسیم و بتوان قیمت منطقی برای ارز و البته به صورت تک‌نرخی اعلام کرد، چرا که همیشه چند نرخی بودن ارز به زیان بازار است و باعث ایجاد رانت خواهد شد.

قنبری با بیان این‌که هدایت و مدیریت نرخ ارز و حفظ ارزش پول ملی از وظایف اصلی بانک مرکزی به شمار می‌رود، اظهار کرد: در شرایط کنونی روی کار آمدن یک اقتصاددان با تجربه بانکی در راس بانک مرکزی بهتر از فردی است که تجربه بانکی نداشته است اما باید توجه داشت که مسائل ارزی تنها متاثر از موضوعات اقتصادی نیست و با آمدن یک اقتصاددان در راس بانک مرکزی حل نمی‌شود.

وی گفت: بسیاری از مسائل سیاسی و بین‌المللی روی بازار ارز اثرگذار است و اگر تغییراتی در برخی ساختارها اتفاق نیفتد، نمی‌توان گفت که کاهش نرخ ارز و تعادل در این بازار ادامه‌دار و پایدار خواهد بود.

ادامه روند نزولی در بازار ارز/ کاهش بیش از هزار تومانی دلار

بازار ارز امروز هم روند کاهشی داشت؛ به طوریکه نسبت به روز گذشته بیش از هزار تومان ارزان شده و ۳۷ هزار ۸۰۰ تا ۳۸ هزار و ۴۰۰ تومان فروخته می شود.

بر اساس گزارش میدانی ایسنا، بازار ارز در ادامه روند کاهشی روز گذشته، امروز (یکشنبه) هم شاهد کاهش نرخ ها است؛ به طوریکه هر دلار آمریکا در صرافی‌ها ۳۷ هزار و ۴۰۰ تومان تا ۳۷ هزار و ۷۵۰ تومان خریده می شود و نرخ فروش آن روی تابلوهای صرافی از ۳۷ هزار و ۸۰۰ تا ۳۸ هزار و ۴۰۰ تومان اعلام شده است.

این در حالی است که این نرخ روز گذشته ۳۹ هزار ۱۰۰ تومان بود.

همچنین قیمت خرید یورو روی تابلوها از ۳۹ هزار و ۷۰۰ تومان تا حدود ۴۰ هزار و ۳۰۰ تومان اعلام شده است. این نوع ارز به قیمت ۳۹ هزار و ۹۰۰ تومان تا ۴۱ هزار و ۵۰۰ تومان فروخته می‌شود. درصورتیکه این نوع ارز روز گذشته ۴۲ هزار و ۳۰۷ تومان قیمت داشت.

در این بازار که دلالان حضور همیشگی دارند، امروز هم حضور داشتند و به دنبال بالا نگه‌داشتن قیمت‌ها در بازار بودند اما چندان موفق نبودند، چرا که مردم عمدتا مشتری صرافی‌ها بودند و واحدهای صنفی مشتری بیشتری داشتند تا دلالان.

برخی دلالان هم که در روزهای گذشته دلار یا یورو را با قیمت‌های بالاتری خریداری کرده بودند، در انتظار فرصتی بودند تا ارز خریداری شده خود را بتوانند با زیان کمتری به مردم بفروشند. اما گشت و گذار در این بازار نشان می‌دهد که مردم خریدهای خود را از صرافی‌ها انجام می‌دهند.

البته بعضا افرادی هم بودند که برای فروش دلار و یوروهای خود دست به دامن دلالان می‌شدند اما چندان تمایلی هم در این سوی بازار مشاهده نمی‌شود.

در این میان مشاهدات از بازار دلار سهمیه‌ای نیز نشان می‌دهد درحالیکه پیش از این مسئولان به اجاره کارت ملی برای خرید و فروش دلار سهمیه‌ای اخطار اخذ مالیات و قطع یارانه را داده بودند اما تبادل کارت ملی برای خرید دلار سهمیه ای انجام می شود.

در مجموع برآیندها ار بازار ارز حاکی از کاهش قیمت ها و آرام شدن بازار دارد که برخی کارشناسان بازار ارز معتقدند کاهش نرخ ارز به ویژه دلار در بازار به علت اعلام سیاست‌های جدید ارزی است و اگر رئیس کل جدید رویه‌های سابق را در بانک مرکزی تغییر دهد و از کارشناسان حوزه ارز به ویژه متخصصان این بازار در بخش خصوصی استفاده کند می‌توان نسبت به ساماندهی بازار ارز در کشور امیدوار بود.

حجم ویدیو: 2.41M | مدت زمان ویدیو: 00:02:11 دانلود ویدیو
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها