نمای کلی از سالن یاس در نمایشگاه کتاب 95 / عکس از عبدالمجید قوامی
سرویس فرهنگی فردا؛ سالن یاس یکی از بهترین ایده هایی است که نمایشگاه کتاب را به اصل واقعی خودش نزدیکتر می کند. اول «نمایشگاه» بودن به جای «فروشگاه» و دوم آشنایی با حاصل یکساله نشر کشور. امسال این بخش نمایشگاه بعد از غیبت یکساله دوباره به بیست و نهمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران بازگشته است. متولی برگزاری این سالن مجمع ناشران انقلاب اسلامی است و علاوه بر نمایش کتاب های تازه نشر یکسال اخیردر دسته بندی های مشخص، خدمات مشاوره برای بازدید کنندگان و نشست های تخصصی هم با حضور چهره های مختلف برگزاری می کند.
نمایی از سالن یاس در بیست و نهمین نمایشگاه بین المللی کتاب/ عکس از عبدالمجید قوامی
ملا احمدی، از نویسندگان کانال مکتوبات معتقد است به سه دلیل، هرکس که وارد نمایشگاه کتاب میشود، برای اینکه بتواند از ساعات حضورش در نمایشگاه استفادۀ مفیدی بکند و بهترین کتابها را تهیه کند، چارهای ندارد جز اینکه در بدوِ ورود به نمایشگاه، اول از همه به سراغ سالن یاس برود:
1- سالن یاس «کارنامۀ عینیِ نشر 94» در حوزه های مختلف علوم انسانی است. فلسفه، تاریخ، روانشناسی، دین، علوم اجتماعی، ادبیات داستانی و شعر. یک نسخه از تمام کتابهایی که در این موضوعات، در سال 94 برای اولین بار به چاپ رسیدهاند، در سالن یاس به نمایش گذاشته شده است تا مخاطبان در یک نگاه، کارنامۀ نشر یکسال گذشته را مقابل دیدگان خود داشته باشند. گذشته از تمام برکات تحلیلیای که این اتفاق میتواند داشته باشد، به اهل فرهنگِ کتاببازِ حرفهای کمک میکند تا کتاب های تازهمنتشرشدۀ حوزۀ تخصصی خودشان را در یک نگاه بشناسند و برای خرید کتاب های جدید، با نگاهی باز تصمیم بگیرند.
خدمات مشاوره به بازدید کنندگان سالن یاس در شهر آفتاب/ عکس از عبدالمجید قوامی
2- آنچه گفته شد، تنها ویژگیِ مهمِ سالن یاس نیست. در هربخش این سالن که کتاب های حوزۀ خاصی از علوم انسانی چیده شده است، حداقل دو کارشناسارشدِ همان رشته که مسلّط به جریان نشر کشور در حوزۀ تخصصی خودش نیز هست، آمادۀ ارائهی مشاوره در زمینۀ کتابشناسی به مخاطبین میباشد. حضور این کارشناسان هم از جهت ارائه مشاوره برای خرید کتاب به مخاطبین و هم از جهت ایجاد فضای گفتمانی و فرهیختگی در هر یک از حوزههای علوم انسانی، اهمیت ویژهای پیدا میکند.
3- گذشته از اینها، بیش از 150 بستۀ پیشنهادی و سیر مطالعاتی در همان حوزههای مختلفی که قبلاً ذکر شد، در سالن یاس آمادۀ ارائه به مخاطبینی است که میخواهند در یک موضوع خاص کتاب بخرند، اما نمیدانند چه کتابی بخرند و لذا نیازمند راهنمایی هستند. به عنوان مثال: تربیت دختر یا پسر نوجوان، روش تحلیل سیاسی، فلسفه غرب، شعر نو ، غزل، داستان ایرانی، داستان خارجی، رمانهای برتر جهان، داستان کوتاه، تاریخ اهلبیت (علیهمالسلام)، مسائل اعتقادی، قرآن شناسی، طنز، مشاوره و روانشناسی، غربشناسی، رسانه، صهیونیسمشناسی، آمریکاشناسی و غیره. هریک از این بستههای پیشنهادی کتاب، توسط کارگروهی از متخصصان همان حوزه تهیه شده و تلاش شدهاست تا بهترین کتابهای موجود در هر موضوع معرفی شود و در یک جزوۀ کوچک، هر کتاب ضمن حداکثر 200 کلمه معرفی گردد تا مخاطب با نگاه بازتری بتواند کتاب مورد علاقه و نیازش را انتخاب کند.
به این سه دلیل، میتوان سالن یاس را «فرهنگیترین» (فرهنگ به معنای واقعیِ کلمه) بخش نمایشگاه کتاب دانست.
آدرس سالن یاس: قسمت انتهایی سالن سوم از سالنهای سهقلوی شیشهای ، دقیقا جنب ناشران دانشگاهی
برگزاری نشست تخصصی در سالن یاس ؛ بیست و نهمین نمایشگاه کتاب تهران / عکس از عبدالمجید قوامی
دیدگاه تان را بنویسید