۷ توصیه معنوی برای حداکثر بهره‌ از شب قدر

کد خبر: 824811

توصیه شده که ذکر «افوض امری الی الله ان الله بصیر بالعباد» را بسیار بر زبان جاری کنید. این ذکری است که حضرت موسی برای در امان ماندن از شر فرعونیان بر زبان جاری کردند و به همین واسطه خدا ایشان را از شر فرعونیان محفوظ داشته و آنها را در دریا هلاک کردند. «تفویض» کردن واگذار کردن همه کارها به خداست و این حالت از توکل هم بالاتر است.

۷ توصیه معنوی برای حداکثر بهره‌ از شب قدر

سرویس سبک زندگی فردا؛ محدثه انسی‌نژاد: شب قدر شبی است که در تمام طول سال، شبی به بزرگی و فصیلت آن نیست. به فرموده پیامبر اسلام (ص) هر کس در این شب بیدار بماند و احیا بگیرد، تمامی گناهانش آمرزیده می‌شود. همچنین امام صادق (ع) فرمودند سرآمد ماه‌ها، ماه رمضان و قلب ماه رمضان شب قدر است. اما ما چگونه باید از این شب پر فضیلت نهایت استفاده را ببریم؟ در ادامه به این سوال پاسخ خواهیم داد.

۷ توصیه معنوی برای حداکثر بهره‌مندی از شب قدر

از کسانی که کدورتی از شما به دل دارند، حلالیت بطلبید

شب قدر فرصت خوبی برای حلالیت طلبیدن از کسانی است که ناراحتی یا کدورتی از شما به دل دارند. البته در صدر این لیست پدر و مادرتان را قرار دهید و از آنها حلالیت بطلبید. اگر در قید حیات هستند به دیدار آنها بروید و دست و پای آنها را ببوسید. اگر به رحمت خدا رفته‌اند، به زیارت قبورشان بروید و برای شادی روحشان فاتحه بخوانید. پس از آن سراغ افراد دیگر بروید و هرگز در این کار کوتاهی نکنید. چرا که مشخص نیست ماه رمضان سال بعد زنده باشیم و فرصتی برای این کار داشته باشیم.

این ذکر را در شب قدر بسیار بگویید

سعی کنید در شب‌های قدر، نزدیک غروب آفتاب غسل کنید. به این نیت که خداوند همه گناهانتان را پاک کند و شما را برای ورود به این شب بپذیرد. توصیه شده که ذکر «افوض امری الی الله ان الله بصیر بالعباد» را بسیار بر زبان جاری کنید؛ یعنی من کارم را به خدا واگذار می‌کنم، زیرا او به حال (بندگان) بیناست. این ذکری است که حضرت موسی برای در امان ماندن از شر فرعونیان بر زبان جاری کردند و به همین واسطه خدا ایشان را از شر فرعونیان محفوظ داشته و آنها را در دریا هلاک کردند. «تفویض» کردن واگذار کردن همه کارها به خداست و این حالت از توکل هم بالاتر است.

شب قدر را در خانه خدا احیا بگیریم

اگر برایتان مقدور است برای احیای شب قدر به مسجد بروید. قبل از اینکه به مسجد برسید، استغفار کنید و صلوات زیاد بفرستید. آنچه در سیره ائمه ذکر شده حضور در مسجد، به خصوص در شب‌های قدر است. پیامبر اسلام (ص) دهه سوم ماه رمضان را در مسجد معتکف می‌شدند. به فرموده ایشان هر کس در ماه رمضان ۱۰ روز معتکف شود، ارزش آن معادل دو حج و دو عمره است. به توصیه بزرگان در این حتی با حال مریض هم که شده در مساجد و مجالس حضور پیدا کنید. دهه آخر ماه رمضان برای کسانی که نتوانستند از این ماه بهره ببرند، فرصت خوبی برای جبران است.

دعاها را با معنای آنها بخوانیم

برای شب قدر اعمالی ذکر شده که با رجوع به مفاتیح می‌توانید از آن با خبر شوید. برای خواندن دعاها کیفیت آن‌ها را مد نظر قرار دهید و به کمیت توجه نکنید. حتما به معنای دعایی که می‌خوانید توجه کنید و صرفا متن عربی دعاها را به زبان جاری نکنید. در این شب صدقه دادن را فراموش نکنید، به خصوص صدقه به نیت سلامتی حضرت صاحب الزمان (ع). میزان صدقه مهم نیست ولی انجام این عمل بسیار اهمیت دارد.

با خدا سخن بگویید

شب قدر فرصتی برای صحبت کردن با خداست. در این شب حرف‌ دل خود را با خدا در میان بگذارید و از آرزوهای خود برایش بگویید. ابراز محبت و پشیمانی و ندامت از گناه را صمیمانه و از ته دل به زبان بیاورید و برای جبران خطاهای خود تلاش کنید. امام عزیزمان همیشه می‌فرموند حتی نخود و لوبیای خود را هم از خدا بخواهید، پس از همه چیزهایی که نیاز دارید با خدا صحبت کنید. می‌توانید لیست درخواست‌های خود را در جایی یادداشت کنید تا در شب قدر سال بعد ببینید که به چندتای آن‌ها رسیده‌اید. معمولا خدا درخواست‌های شما را در این شب بی‌پاسخ نمی‌گذارد، نوشتن این یادداشت برای شکرگزاری کمکتان خواهد کرد.

زمانی برای نزدیک شدن به سبک زندگی فاطمی

یکی از توصیه‌های دینی برای بهره‌مندی از شب قدر سفارش برای تفکر است. برای اینکه در این شب خواب آلود نباشید؛ روز را خوب استراحت کنید و در افطار و وقت شام سیر غذا نخورید. تفکر و مطالعه‌ٔ هر چند کوتاه درباره معاد، خداشناسی، روز قیامت بسیار در این زمینه راه‌گشاست. به فرموده امام صادق (ع) هر کس در شب قدر حضرت زهرا (س) را بشناسد، شب قدر را درک کرده است. پس در این شب می‌توانیم درباره سیره حضرت زهرا (س) و سبک زندگی‌شان کمی مطالعه کنیم و از خطبه‌های ایشان چند فرازی بخوانیم که هر چه این شناخت بیشتر باشد به همان میزان شب قدر را هم بیشتر درک کرده‌ایم.

شب قدر فرصتی برای شیعه بودن

در این شب می‌توانیم علاوه بر اینکه از خدا درخواست کنیم که شیعه واقعی باشیم، خودمان هم در این جهت گام‌هایی هر چند کوچک برداریم. کمک به نیازمندان یکی از رسوم خوبی است که با ذکر و نام امیرالمومنین (ع) عجیبن شده است. همچنین دعا برای تعجیل در ظهور امام حاضر نیز در بهره بردن از این شب بسیار موثر است. خواندن دعای فرج و دعا برای سلامتی ایشان را فراموش نکنیم. در بهترین شب یاد حضرت کنید تا ایشان هم در این شب برای شما دعا کنند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها