آمریکا مقابل چین به سیم آخر زد/ افت شدید شاخص‌های اقتصادی در سراسر دنیا

کد خبر: 1352415

در اقدامی کم‌سابقه و تنش‌زا، دولت ایالات متحده از امروز بر برخی کالاهای وارداتی از چین تعرفه‌ای ۱۰۴ درصدی اعمال کرد. این تصمیم به سرعت واکنش‌های گسترده‌ای را در بازارهای جهانی برانگیخت و منجر به افت شدید شاخص‌های اقتصادی در سراسر دنیا شد.

آمریکا مقابل چین به سیم آخر زد/ افت شدید شاخص‌های اقتصادی در سراسر دنیا

وزارت بازرگانی ایالات متحده این اقدام اعمال تعرفه بر کالاهای وارداتی از چین را پاسخی به «رقابت ناعادلانه» این کشور در بازارهای بین‌المللی عنوان کرده است. 

به گفته مقامات آمریکایی، یارانه‌های دولتی چین و سیاست‌های دامپینگ باعث آسیب‌دیدگی تولیدکنندگان داخلی آمریکا شده است. این تعرفه‌ها عمدتاً شامل کالاهای صنعتی و فناوری‌محور از جمله فولاد، پنل‌های خورشیدی و تجهیزات الکترونیکی هستند.

هفته گذشته آمریکا تعرفه 50 درصدی به کالاهای و ارداتی از چین اعمال کرده بود که در برابر اقدام تلافی‌جویانه آنها میزان تعرفه را امروز دو برابر  کرد.

آمریکا به دیگر کشورها هم تعرفه‌هایی در محدوده 20 درصد اعمال کرده است.

در واکنش به این تصمیم، چین اعلام کرد که این اقدام ناقض قوانین سازمان تجارت جهانی است و تهدید کرد که اقدامات تلافی‌جویانه‌ای را در دستور کار قرار خواهد داد. مقامات پکن هشدار داده‌اند که این سیاست می‌تواند منجر به جنگ تجاری جدیدی شود که پیامدهای سنگینی برای اقتصاد جهانی خواهد داشت.

افت شدید بازارهای جهانی

اعمال تعرفه‌های سنگین بر کالاهای چینی بلافاصله اثرات خود را در بازارهای مالی نشان داد. شاخص‌های عمده بورس از جمله داوجونز، نیکی ژاپن و فوتسی لندن با افت چشمگیری مواجه شدند. بسیاری از شرکت‌های چندملیتی که به زنجیره تأمین جهانی وابسته هستند، با کاهش ارزش سهام خود روبه‌رو شدند.

اقتصاددانان هشدار داده‌اند که این تعرفه‌ها نه‌تنها چین، بلکه شرکت‌های آمریکایی را نیز تحت فشار قرار خواهد داد. افزایش هزینه‌های تولید و واردات می‌تواند باعث بالا رفتن قیمت کالاها در آمریکا شده و نرخ تورم را تشدید کند. این در حالی است که مصرف‌کنندگان نیز متحمل هزینه‌های بیشتری خواهند شد.

پیامدهای بلندمدت

تحلیلگران بر این باورند که این اقدام آمریکا می‌تواند روابط تجاری میان دو کشور را بیش از پیش تیره کند و حتی مذاکرات برای کاهش تنش‌ها را دشوارتر سازد. علاوه بر این، بسیاری از کشورهای دیگر ممکن است در واکنش به این سیاست، تعرفه‌های متقابل را در پیش گیرند که می‌تواند به یک جنگ تجاری تمام‌عیار منجر شود.

در حالی که دولت آمریکا از این سیاست به عنوان ابزاری برای حمایت از تولیدکنندگان داخلی یاد می‌کند، بسیاری از کارشناسان بر این باورند که در بلندمدت این تعرفه‌ها می‌توانند به رشد اقتصادی آسیب بزنند و بی‌ثباتی اقتصادی جهانی را افزایش دهند. اکنون چشم‌ها به واکنش چین و تحولات آتی در عرصه اقتصاد بین‌الملل دوخته شده است.

فارس

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

تازه های سایت