واکنش حماس به ادعاهای شورای امنیت ملی آمریکا درباره امدادگران غزه
جنبش حماس در واکنش به ادعاهای سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا درباره استفاده این جنبش از آمبولانسها و امدادگران به عنوان «سپر انسانی»، این اظهارات را کذب محض دانست.

جنبش حماس در واکنش به ادعاهای سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا درباره استفاده این جنبش از آمبولانسها و امدادگران به عنوان «سپر انسانی»، این اظهارات را کذب محض دانست.
به نقل از شبکه الجزیره، جنبش حماس در بیانیهای به ادعاهای «برایان هیوز» سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا که این جنبش را مسئول شهادت امدادگران بینالمللی در حملات رژیم صهیونیستی به غزه دانسته بود، واکنش نشان داد.
در بیانیه حماس آمده است: اظهارات برایان هیوز مبنی بر اینکه «ترامپ و دولت وی جنایت کشتار تیمهای هلال احمر و دفاع مدنی در رفح را درک میکند» شکل وحشتناکی از همبستگی غیراخلاقی با نازیهای معاصر در جنگ وحشیانه علیه غیرنظامیان و سازمانهای بشردوستانه است.
حماس افزود: اتهامات هیوز علیه حماس مبنی بر استفاده از آمبولانسها به عنوان «سپر انسانی» کذب محض و بدون هیچ ادلهای است و دولت آمریکا و کابینه جنایتکار نتانیاهو از آن برای توجیه جنایتهای وحشیانه و مستند خود علیه امدادگران استفاده میکنند همچنانکه ویدئویی که روزنامه نیویورک تایمز پخش کرد، اقدام وحشیانه ارتش فاشیستی رژیم اشغالگر علیه نیروهای امداد بینالمللی را تأیید کرد و این جنایت یکی از صدها جنایتی بود که رژیم اشغالگر علیه امدادگران و کارکنان سازمان ملل و همه نهادهای غیرنظامی مرتکب میشوند.
حماس همچنین از دولت آمریکا خواست تا حمایتهای آشکار از هدف قرار دادن فعالیتهای بشردوستانه، کشتار و سوزاندن کودکان و غیرنظامیان را متوقف کرده و کابینه تروریستی صهیونیستی را به توقف نقض قوانین به جای حمایت از جنایتکاران جنگی، ملزم کند.
برایان هیوز سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا مدعی شده بود: حماس از آمبولانسها و به طور کلی از سپر انسانی برای تروریسم استفاده میکند و ترامپ درک میکند که این تاکتیک چه وضعیت غیرممکنی برای اسرائیل ایجاد میکند.
این ادعای آمریکایی در همدستی با جنایات جنگی صهیونیست ها در حالی است که یورونیوز گزارش داد: «ویدئوی به دست آمده از یکی از ۱۵ امدادگری که ماه گذشته به دست نیروهای اسرائیلی در جنوب باریکه غزه کشته شدند، به نظر میرسد با ادعاهای اسرائیل مبنی بر اینکه خودروهای امدادی هنگام تیراندازی در جنوب غزه سیگنالهای اضطراری نداشتند، مغایرت دارد.»
در این گزارش آمده است: «ویدئو نشان میدهد که کاروان نجات هلال احمر و دفاع غیرنظامی پس از قطع تماس با آمبولانس آسیبدیده اعزام شده است. فیلم که از روی داشبورد یکی از خودروها گرفته شده، چند آمبولانس و یک خودروی آتشنشانی را در حال حرکت در تاریکی نشان میدهد. چراغهای اضطراری تمام مسیر روشن هستند.»
این گزارش می افزاید: پیشتر، ارتش اسرائیل ادعا کرده بود که خودروهای امدادی فاقد چراغهای جلو و علائم اضطراری بودند و بهصورت هماهنگ نشده به محل حادثه رسیدند، بهطوریکه نیروهای اسرائیلی آنها را «مشکوک» دانسته و به سمتشان آتش گشودند، با این حال، در ویدئوی منتشر شده دیده میشود که خودروهای امدادی دارای علائم مشخص و چراغهای اضطراری روشن بودند؛ چیزی که با روایت اولیه ارتش مغایرت دارد...رئیس ستاد ارتش اسرائیل، هرتزی هالوی، در واکنش به این رویداد آن را نتیجه «تشخیص نادرست در شرایط پیچیده» دانسته و اظهار داشت که این حمله یک «اشتباه جدی» بوده که نباید رخ میداد.
به گزارش ایرنا، روزنامه آمریکایی نیویورکتایمز اخیرا ویدئویی را منتشر کرده بود که دروغ رژیم صهیونیستی درباره شهادت اعضای تیمهای هلال احمر و دفاع شهری غزه در جنوب نوار غزه را افشا میکند. در این ویدئو به وضوح دیده میشود که چراغهای هشدار اضطراری در آمبولانسهای هلال احمر و خودروی آتشنشانی، لحظاتی پیش از شنیده شدن صدای تیراندازی شدید، روشن بودهاند.
روزنامه صهیونیستی هاآرتص نیز در گزارشی نوشت که ویدئو منتشر شده در تلفن همراه یکی از امدادگران شهید کشف شده است.
این امدادگر در گوری جمعی به همراه ۱۵ تن دیگر از کارکنان امدادی که در تاریخ ۲۳ مارس (سوم فروردین ماه ۱۴۰۴) در پی حمله رژیم صهیونیستی در غزه به شهادت رسیدند، یافته شده و نشان میدهد که خودروهای آمبولانس و آتشنشانی بهوضوح دارای علائم شناسایی بودهاند و چراغهای اضطراری آنها هنگام تیراندازی نیروهای رژیم اسرائیل روشن بوده است.
به نوشته هاآرتص، افشای این ویدئو پس از آن صورت گرفت که ارتش رژیم اسرائیل هفته گذشته ادعا کرده بود که نیروهایش بهصورت هدفمند به خودروهای امدادی شلیک نکردهاند و تنها به خودروهایی که بدون علائم هشدار و بهطرز مشکوکی به سمت آنها نزدیک شدهاند، واکنش نشان دادهاند.
روزنامه صهیونیستی هاآرتص همچنین گزارش داد که این ویدئو از سوی یکی از دیپلماتهای ارشد سازمان ملل که خواست نامش فاش نشود در اختیار رسانهها قرار گرفته است.
وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه امروز، دوشنبه، اعلام کرد از ابتدای تجاوز رژیم صهیونیستی به این باریکه، یک هزار و ۳۰۰ نفر از نیروهای امدادرسان و اورژانس بر اثر حملات مستقیم ارتش اشغالگر به شهادت رسیدهاند./ایرنا
اذعان ارتش رژیم صهیونیستی به حمله طراحیشده علیه خبرنگاران فلسطینی در خانیونس
ارتش رژیم صهیونیستی بهصراحت هدف قرار دادن خبرنگاران فلسطینی را در جریان حمله اخیر به خانیونس تأیید کرد؛ اقدامی که بار دیگر نگرانیها درباره هدفگیری عامدانه خبرنگاران و امدادگران در مناطق جنگی را برانگیخته است.
به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از شبکه الاقصی، سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرده است که هدف اصلی حمله یکشنبه شب به شهر خانیونس، «حسن اصلیح» خبرنگار سرشناس فلسطینی بوده است.
این اعتراف رسمی نشاندهنده طراحی قبلی حملهای است که برخلاف کنوانسیونهای بینالمللی، خبرنگاران و امدادگران را نیز در دایره اهداف نظامی قرار داده است.
در همین راستا، رادیو ارتش رژیم صهیونیستی گزارش داد که اصلیح در این حمله کشته نشده، اما مجروح شده و حال عمومی وی پایدار است.
در حال حاضر، وی تحت درمان در یکی از بیمارستانهای شهر خانیونس قرار دارد.
بر اساس گزارش منابع خبری فلسطینی، اصلیح از چهرههای بسیار محبوب و تأثیرگذار رسانهای در نوار غزه بهشمار میرود؛ او سالهاست که با پوشش میدانی حوادث و درگیریها در غزه، به یکی از منابع اصلی خبری در منطقه تبدیل شده است.
جنگندههای رژیم صهیونیستی شامگاه یکشنبه در حملهای جنایتکارانه، چادری را که محل استقرار خبرنگاران فلسطینی در نزدیکی بیمارستان ناصر در شهر خانیونس بود، هدف قرار دادند.
این حمله منجر به شهادت «حلمی فقعاوی» خبرنگار فلسطینی و جوانی به نام «یوسف الخزندار» بر اثر سوختگی شدید شد.
همچنین دستکم ۱۰ خبرنگار دیگر از جمله حسن اصلیح زخمی شدند که حال برخی از آنها وخیم گزارش شده است.
ساعتی پیش تر، گروههای مقاومت فلسطین با صدور بیانیههای جداگانه، حمله رژیم صهیونیستی به چادر خبرنگاران در خانیونس را جنایت جنگی و اقدامی سازمانیافته برای پنهانکردن واقعیتهای میدانی در غزه ارزیابی کردند و خواستار اقدام فوری جامعه جهانی برای حمایت از خبرنگاران و افشای جنایات رژیم اشغالگر شدند.
رژیم صهیونیستی در تلاش برای خاموش کردن صداهای بیان کننده حقایق جاری در نوار غزه از آغاز جنگ نسل کشی رژیم صهیونیستی در نوار غزه از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهرماه ۱۴۰۲)، خبرنگاران و روزنامهنگاران را زیر آتش مداوم قرار میدهد که تاکنون دستکم ۲۱۰ نفر از آنها را در تناقض آشکار با قوانین بینالمللی به شهادت رسانده است.
طی جنگ نابرابر رژیم صهیونیستی در غزه، نهادهای مرتبط با فعالیت خبرنگاران، حقوق بشری و بینالمللی خواستار اتخاذ تدابیر سختگیرانه برای جلوگیری از حملات رژیم صهیونیستی علیه خبرنگاران و روزنامه نگاران و هدف قرارگرفتن عمدی آنها از سوی نظامیان ارتش رژیم اسرائیل شدهاند اما این رژیم جنایتکار با بیاعتنایی به این درخواستها همچنان خبرنگاران و مراکز اطلاعی را هدف قرار میدهد.
این مساله تنها منحصر به غیرنظامیانی همچون کودکان و زنان یا خبرنگاران نیست و رژیم صهیونیستی صدها امدادگر از جمعیت های هلال احمر و صلیب سرخ را نیز در جریان جنگ نسل کشی غزه تنها به جرم کمک رساندن به زخمی ها و نجات غیرنظامیان فلسطینی به قتل رسانده است.
حدود ۵ ماه پیش در ۲۷ مهرماه ۱۴۰۳ آژانس امداد و کار سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی در خاور نزدیک (اونروا) اعلام کرد که تعداد کارمندان کشته شده این آژانس در نوار غزه در اثر حملات اسرائیل به ۲۳۱ نفر افزایش یافت و تا دوم آذرماه گذشته (حدود ۴ ماه پیش) شمار امدادگران کشته شده در حملات اسرائیل به ۳۳۳ تن رسید.
دیدگاه تان را بنویسید