تحلیل جالب نویسنده آمریکایی از تلاش‌های ضد ایرانی واشنگتن

کد خبر: 1016174

یک نویسنده آمریکایی در یادداشتی به تقلای آمریکا برای فعالسازی مکانیسم ماشه اشاره کرده و آن را آخرین تلاش رئیس‌جمهور این کشور در سیاست شکست خورده‌ فشار حداکثری علیه ایران دانسته است.

تحلیل جالب نویسنده آمریکایی از تلاش‌های ضد ایرانی واشنگتن

خبر‌گزاری فارس: وبگاه «نیو عرب» در یادداشتی به قلم «ریان کاستلو» به تلاش آمریکا برای فعال‌سازی مکانیسمی موسوم به مکانیسم ماشه یا اسنپ بک اشاره کرده و از آن به عنوان آخرین تلاش در راهبرد‌های شکست خورده دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا در قبال ایران یاد کرده است.

به نوشته این نویسنده آمریکایی، تلاش ایالات متحده برای فعالسازی مکانیسم ماشه بعد از شکستی که در سازمان ملل برای تمدید محدودیت‌های تسلیحاتی ایران متحمل شد، یک بازی دیپلماتیک قوی و قابل اعتماد نیست.

در این یادداشت آمده است، همزمان که این اقدام به اعتبار آمریکا ضربه می‌زند، ظاهراً آخرین تلاش در سیاست شکست خورده فشار حداکثری علیه ایران خواهد بود؛ رویکردی که به احتمال زیاد بعد از برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری سوم نوامبر تغییر خواهد کرد.

نویسنده این یادداشت با اشاره به شکست قطعنامه آمریکا در شورای امنیت سازمان ملل برای تمدید دائمی محدودیت‌های تسلیحاتی علیه ایران نوشت، دولت ترامپ به جای اینکه از اشتباهات خود درس بگیرد با دنبال کردن هدفی افراطی یعنی فعال سازی مکانیسم اسنپ بک در حال ضربه زدن به خود است.

این نویسنده آمریکایی، تلاش آمریکا در این خصوص را به منزله شلیک کردن به پای دیگر خود دانست و نوشت مسئله‌ قطعی این است که زخمی عمیق در اعتبار دیپلماتیک آمریکا و سازمان ملل ایجاد خواهد شد و روابط میان اعضای دائمی شورای امنیت در آینده پسرفت خواهد کرد و اعتبار شورای امنیت به عنوان ضامن یک دیپلماسی چند جانبه به شدت تضعیف می‌شود. این در حالی است که به منظور مبارزه با تهدید مشترک بیماری کووید-19، وجود اتحاد و یکپارچگی ضروری است.

علاوه بر این در فرآیند‌های مشابه اسنپ بک، در آینده به آمریکا دیگر اعتمادی نمی‌شود؛ زیرا در تلاش بوده با وجود هشدار‌های متحدانش از آن در فرجامی بد استفاده کند.

نویسنده در ادامه پیش‌بینی کرده که فرانسه و انگلیس با فعالسازی مکانیسم اسنپ بک، مخالفت خواهند کرد و دلیل این کار را اینگونه مطرح می‌کنند که آمریکا در جایگاهی نیست که بتواند این مکانیسم را فعال کند.

دیگر کشور‌ها نیز مجبور خواهند شد با دولت ترامپ مقابله کنند و اکثر آنان احتمالاً با اقدامات آمریکا در این خصوص مخالفت خواهند کرد و منتظر برگزاری انتخابات آمریکا در ماه نوامبر خواهند شد به این امید که آمریکا تحت هدایت ترامپ بلافاصله سیاست فشار حداکثری خود را کنار بگذارد.

نویسنده در ادامه نوشت، آمریکا به جای کمک به ایجاد ثبات در منطقه، دو بار به لبه پرتگاه جنگ قدم گذاشت و ایران را مقصر حمله به عربستان، عراق و افغانستان دانست.

کاستلو با اشاره به ادعای ترامپ مبنی بر اینکه وی بعد از پیروزی در انتخابات ظرف چهار هفته با ایران توافق خواهد کرد نوشت، جداً هیچ کسی بر این باور نیست که ترامپ بتواند یک توافق خوب انجام دهد، چه برسد به اینکه این کار در چهار هفته انجام شود (که البته وی اخیراً این زمان را به سه هفته تغییر داده است). البته این امر در صورتی میسر است که او و اطرافیانش نخواهند تغییری در سیاست فشار حداکثری ایجاد کنند.

در پایان این یادداشت آمده است، صرف نظر از رویکرد او که مسیر‌های دیپلماتیک را تخریب کرده، اما خود ترامپ ظاهراً خواستار برقراری توافقی است که بهتر از توافق اوباما کار کند.

نویسنده همچنین پیش‌بینی کرد بعد از انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا، وقوع یک تغییر، محتمل‌تر از ادامه روند فعلی خواهد بود.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها