ادعای واهی وزیر دفاع آمریکا در خصوص ایران

کد خبر: 969018

وزیر دفاع آمریکا در جمع خبرنگاران مدعی شد که ایران ممکن است برنامه‌هایی برای حمله به مواضع واشنگتن در خاورمیانه داشته باشد.

ادعای واهی وزیر دفاع آمریکا در خصوص ایران

خبرگزاری ایسنا: به نقل از آسوشیتدپرس، مارک اسپر، وزیر دفاع آمریکا روز پنج‌شنبه در جمع خبرنگاران در پنتاگون مدعی شد که ایران ممکن است برنامه‌های بیشتری برای حمله به مواضع آمریکا در خاورمیانه داشته باشد.

وی همچنین با طرح این ادعا که ایران ممکن است در آینده‌ای نزدیک بار دیگر "فتنه‌انگیزی" کند، هشدار داد که چنین اقداماتی ممکن است با پاسخ آمریکا مواجه شود.

به گزارش ایسنا، این اظهارات در پس این مطرح می‌شوند که عراقی‌ها در مقابل سفارت آمریکا در بغداد در اعتراض به حملات شامگاه یکشنبه واشنگتن به مواضع گردان‌های حزب‌الله در مرزهای عراق و سوریه انجام شد، تجمع کردند. این حملات موجب کشته شدن دست کم ۲۵ تن شد.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا در واکنش به این رویداد، ایران را مسئول ترتیب دادن حمله‌ به سفارت آمریکا در عراق خواند و گفت: (ایرانیان) کاملا مسئول دانسته خواهند شد. علاوه بر این، ما از عراق انتظار داریم که از نیروهایش استفاده کند تا از سفارت حفاظت کند و بنابراین مطلع باشد!

مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا نیز روز سه‌شنبه در ادامه سیاست‌های ایران‌هراسانه ایالات متحده در توییتی نوشت: ما پاسخ دفاعی به حمله گروه نیابتی ایران دادیم که منجر به کشته شدن یک شهروند آمریکایی و زخمی شدن دیگر سربازان آمریکایی و عراقی شده بود. حال گروه‌های تحت حمایت ایران سفارت ما را در بغداد تهدید می‌کنند.

این در حالی است که سیدعباس موسوی، سخنگوی وزارت خارجه تجاوز نظامی آمریکا به خاک و نیروهای عراقی را به‌شدت محکوم کرد و از آمریکا خواست تا به استقلال، حاکمیت و یکپارچگی ارضی عراق احترام گذاشته و دخالت خود را در امور داخلی این کشور متوقف کند.

موسوی با اشاره به دروغ بودن ادعای آمریکا در مبارزه با تروریسم اظهار داشت: این حملات بار دیگر ادعای دروغ آمریکا در مبارزه با گروهک تکفیری داعش را اثبات کرد؛ به طوری که ایالات متحده، مواضع نیروهایی را هدف قرار داده است که در طول سال‌های گذشته ضربات سنگینی به تروریست‌های داعش وارد کرده‌اند.

سخنگوی وزارت امور خارجه در ادامه تصریح کرد: آمریکا با این حملات، حمایت قاطع خود را از تروریسم و بی‌توجهی به استقلال و حاکمیت کشورها نشان داده است و باید مسئولیت تبعات این اقدام غیر قانونی خود را بپذیرد.

شورای آتلانتیک: روزهای حضور گسترده آمریکا در عراق به شماره افتاده است

اندیشکده شورای آتلانتیک با اشاره به خشم عمومی از حمله اخیر آمریکا به مواضع «الحشد الشعبی»، نوشته است که به نظر می‌رسد سال ۲۰۲۰، سال پایان حضور گسترده نظامی و دیپلماتیک آمریکا در عراق باشد.

اندیشکده «شورای آتلانتیک» روز پنج‌شنبه در یادداشتی در مورد تحولات اخیر عراق از جمله حمله آمریکا به مواضع «الحشد الشعبی» و اعتراضات عراقی‌ها در برابر سفارت آمریکا در بغداد، نوشته است که روزهای حضور گسترده نظامیان و دیپلمات‌های آمریکایی در عراق به شماره افتاده است.

«عباس کاظم» مدیر ابتکار عراق شورای آتلانتیک در ابتدای این یادداشت نوشته است: «اوایل سال ۲۰۱۹، من پیش‌بینی کردم که در سالی که گذشت با وجود درخواست‌هایی که در پارلمان برای تصویب قانونی برای اخراج نیروهای آمریکایی وجود داشت، این نیروها در عراق باقی می‌مانند. پیش‌بینی من درست بود. پیش‌بینی من برای سال ۲۰۲۰ این است که تا پایان امسال، هیچ نیروی آمریکایی در عراق باقی نخواهد ماند.»

وی در ادامه به حمله آمریکا به مواضع الحشد الشعبی اشاره کرده و نوشته است که این حمله موجب شد تا تمام جناح‌های سیاسی در آمریکا در محکوم کردن این اقدام واشنگتن متحد شوند. علاوه بر این، شماری از سران سیاسی عراق از دولت خواسته‌اند تا نیروهای آمریکایی را از عراق اخراج کند.

کاظم با بیان اینکه اکنون اخراج نظامیان آمریکایی به فهرست بلند درخواست‌های معترضان عراقی افزوده شده، نوشته است که «عادل عبدالمهدی» نخست‌وزیر عراق که روزهای پایانی حضور در قدرت را می‌گذارند، اکنون اختیاری برای مخالفت با این درخواست ندارد و نخست‌وزیری هم که جایگزین او شود، احتمالا از جایگاه ضعیف‌تری برای مخالفت با این خواسته برخوردار خواهد بود.

او می‌افزاید: «به تمام این دلایل، روزهای حضور دیپلماتیک، نظامی و تجاری گسترده ایالات متحده در عراق به شماره افتاده است.»

وی سپس مدعی شده است که اگر نیروهای آمریکایی عراق را ترک نکنند، ممکن است با وضعیت پیش از سال ۲۰۱۲، یعنی زمانی که نیروهای اشغالگر با تلفات مداوم روبرو بودند، مواجه شوند.

تحلیلگر شورای آتلانتیک با نام بردن از شماری از رهبران سیاسی عراق که حمله آمریکا به الحشد الشعبی را محکوم کرده‌اند، نوشته است: «یکی از مهمترین تبعات این بحران این است که احتمال انتصاب یک نخست‌وزیر آمریکادوست توسط پارلمان عراق در هفته‌های آینده، به نزدیک صفر رسیده است.»

او منحرف شدن توجهات از اعتراضات ضددولتی در میدان «التحریر» و افزایش توجه به منطقه سبز بغداد و سفارت آمریکا را یکی دیگر از تبعات تحولات روزهای اخیر خوانده و این امر را «تأسف‌برانگیز» توصیف کرده است.

کاظم با یادآوری اینکه تظاهرات‌کنندگان عراقی به درخواست دولت و الحشد الشعبی اعتراضات اطراف سفارت را پایان دادند، به بیانیه الحشد الشعبی مبنی بر شنیده شدن صدای معترضان اشاره کرده و نوشته است: «گام بعدی آن‌ها (معترضان) این است که مبارزه خود برای اخراج نیروهای ایالات متحده را به پارلمان بکشند. از زمانی که پیروزی بر داعش اعلام شد، این، یکی از اهداف بسیاری از رهبران عراقی بوده است.»

وی همچنین اشاره کرده است که پیش از این، یکبار زمانی که «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا گفت می‌خواهد از عراق ایران را تحت نظر داشته باشد و یک بار هم زمانی که اسرائیل مواضع الحشد الشعبی را هدف حمله قرار داد، خواسته اخراج نیروهای آمریکایی در عراق مطرح شده بود، اما دولت در بغداد توانسته بود در برابر این خواسته‌ها مقاومت کند. اما «اکنون که ایالات متحده الحشد الشعبی را در داخل عراق هدف قرار داده، فشار بر دولت و پارلمان عراق برای تصویب قانون اخراج نیروهای ایالات متحده، بسیار فراگیر است. دیر یا زود، این قانون تصویب می‌شود. تنها سؤالی که وجود دارد، این است که آیا این خروج، آنطور که گروه‌های ستیزه‌جو می‌خواهند، خروج کامل خواهد بود یا اینکه مصالحه‌ای صورت می‌گیرد و در عین کاهش شدید نیروها، تعداد اندکی نظامی برای امور آموزشی باقی می‌مانند.»

کاظم می‌افزاید: «همین وضعیت در خصوص درخواست‌ها برای تعطیلی سفارت ایالات متحده در بغداد هم وجود دارد. ایالات متحده به احتمال زیاد همچنان حضور دیپلماتیک قابل توجهی در عراق خواهد داشت، اما نه به آن اندازه‌ای که تاکنون بوده است. اگر روابط میان ایالات متحده و الحشد الشعبی به همین میزان کنونی خصمانه باقی بماند، حفظ حضور ایالات متحده خارج از محدوده استحکامات سفارت در منطقه سبز بسیار دشوار خواهد بود.»

وی در پایان به «جامعه بین‌الملل» توصیه کرده است که برای پایان دادن به نفوذ ایران در عراق، برای روی کار آمدن «دولتی واقعا مستقل در عراق»، تلاش کنند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها