تاثیر وعده رئیسی بر بازارهای سرمایه/ ریزش قیمت دلار در راه است

کد خبر: 1093098

ابراهیم رئیسی بالاخره موضع دولتش درباره مذاکره را رسما کرد و گفت دولتش مذاکره را در دستور کار دارد و می‌خواهد تحریم‌ها را رفع کند. این دومین موضع‌گیری رسمی دولت جدید درباره مذاکرات است. این موضع‌گیری‌ها قیمت دلار را رام کرد. حالا سخنان جدید رئیسی، باعث ریزش قیمت دلار می‌شود؟

تاثیر وعده رئیسی بر بازارهای سرمایه/ ریزش قیمت دلار در راه است

 ابراهیم رئیسی شب گذشته در گفتگوی زنده تلویزیونی موضع رسمی دولتش درباره مذاکره را عنوان کرد و حتی به تولیدکنندگان گفت «تولید را افزایش دهید چون زمینه صادرات دارد مهیا می‌شود!»

این اولین باری است که رئیسی صراحتا موضع خود را درباره مذاکره و رفع تحریم‌ها عنوان می‌کند. پیش از این وزیر امور خارجه گفته بود حداقل دو تا سه ماه زمان می‌برد که موضع دولت درباره مذاکرات مشخص شود. اما حالا رئیسی می‌گوید «گفت‌وگو و مذاکره در دستور کار دولت است و دنبال خواهد شد. آنچه ما می‌خواهیم رفع تحریم‌هاست.»

روز گذشته هم روزنامه بلومبرگ در گزارشی اعلام کرده بود که احتمالا ۳۰ شهریورماه دور هفتم مذاکرات وین به جریان می‌افتد. مذاکراتی که در پایان دولت روحانی متوقف شد و بسیاری معتقد بودند که نتیجه نهایی آن باید در این دولت مشخص و اعلام شود.

تاثیر وعده رئیسی بر بازار ارز

اما تاثیر سخنان رئیسی بر بازارها چگونه است؟ احتمالا اولین بازاری که از این سخنان تاثیر می‌گیرد بازار ارز است. روز گذشته قیمت دلار در بازار آزاد به مرز ۲۷ هزار تومان رسید. آخرین قیمت دلار ۲۷ هزار و ۵۰ تومان بود.

اگر بازار وعده مذاکره و سخنان رئیسی را جدی بگیرد احتمالا قیمت دلار کاهش پیدا کند و امروز قیمت دلار وارد کانال ۲۶ هزار تومان شود. اما اینکه دلار چقدر در کانال ۲۶ هزار تومان پایین بیاید و بماند، نکته مهم و تعیین‌کننده‌ای است.

چون هفته گذشته هم قیمت دلار وارد کانال ۲۶ هزار تومان شد اما بلافاصله برگشت. تحلیلگران دو دلیل برای افزایش قیمت دلار عنوان کردند. یکی اینکه خریداری در بازار ارز وجود نداشت و قیمت دلار ریزش بیشتر را تجربه نکرد. اما نکته مهم‌تر این بود که گویا مردم هنوز نگرانند و گمان می‌کنند روند قیمت دلار صعودی است و هنوز فروشنده نیستند.

اما معامله‌گران حرفه‌ای بازار چشم به تابلوی قیمت‌ها دارند که اگر کاهش قیمت دلار تا ۲۶ هزار و ۵۰۰ تومان ادامه داشت، سریع‌ بخشی از دلارهای خود را بفروشند. چون می‌گویند رسیدن قیمت دلار به این مرز به معنای ریزش قیمت‌هاست.

پاستور یا هرات، کدام تعیین‌کننده است؟

امروز باید منتظر آغاز به فعالیت بازار ارز بود و دید معامله‌گران بازار چقدر وعده مذاکره و رفع تحریم رئیسی را جدی گرفته‌اند و واکنش دلار صرافی ملی به این ماجرا چیست. آیا قیمت دلار در بازار آزاد کم می‌شود؟

کارشناسان بازار ارز می‌گویند دو عامل دیگر هم بر کاهش قیمت دلار اثر گذاشته است. اول تزریق ارز به بازار توسط دولت. معامله‌گران ارز می‌گویند هفته گذشته زمانی که قیمت دلار به کانال ۲۸ هزار تومان وارد شد، دولت برای مهار قیمت، ارز به بازار تزریق کرد و بعد از آن توانست با ایجاد انتظار مذاکره و بهبود شرایط قیمت دلار را در محدوده ۲۷ هزار تومان کنترل کند.

اما عامل دوم کاهش قیمت دلار، از سرگیری فعالیت بازار ارز در کابل است. سخنگوی طالبان از آغاز به کار بازار صرافی کابل به نام «سرای شهزاده» خبر داده و وسترن یونیون، بزرگ‌ترین شرکت انتقال و حواله پول در جهان هم اعلام کرد که خدمات خود به افغانستان را پس از حدود دو هفته تعلیق، از سر گرفته است.

این یعنی احتمال آرام گرفتن فضای ارزی افغانستان بیشتر شده است. روز گذشته هم قیمت دلار هرات به زیر ۲۷ هزار تومان رسید.

بر این اساس می‌توان گفت دلار و بازار ارز وارد فاز احتیاطی شده است. معامله‌گران منتظر سیگنال‌های بیشتری هستند. اما شاید تا ۳۰ شهریور و برگزاری نشست وین بازار با احتیاط حرکت کند.

/ تجارت نیوز

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    Markets

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها