تصمیم مهم درباره بازار خودرو/خودرو ارزان می شود؟

کد خبر: 1103499

وزیر صمت در جمع خبرنگاران درخصوص برنامه‌های پیش رو بازار خودرو گفت: برنامه داریم در سال آینده بحث قرعه‌کشی خودرو را نداشته باشیم.

تصمیم مهم درباره بازار خودرو/خودرو ارزان می شود؟

 سیدرضا فاطمی‌امین، وزیر صنعت، معدن و تجارت در نشست هیات نمایندگان اتاق ایران وزیر صمت درخصوص برنامه‌های پیش رو بازار خودرو گفت: برنامه داریم در سال آینده بحث قرعه‌کشی خودرو را نداشته باشیم.

وی همچنین درخصوص صادرات بیان کرد: بحثی درخصوص ساخت داخل آغاز شده است. واژه صادرات را دیگر به کار نبریم، بگوییم تجارت بین‌المللی که واژه بزرگ تری است.

فاطمی امین تشریح کرد: چه اشکال دارد در بازارهای دیگر برنامه تجارتی داشته باشیم و آن را توسعه دهیم. برای این هدف کاری باید انجام داد که باید زیر ساخت راه بی اندازیم، به طور مثال برنامه رایزن بازرگانی را داشته‌ باشیم.

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: بحث تامین مالی نیز مطرح می‌شود که اشتباه است منابع صندوق‌ توسعه ملی برای سرمایه‌گذاری در ایران پرداخت شود بهترین استفاده اعتبار خریدار خارجی است یعنی برای خارجی ها تامین مالی کنیم که از ایران کالا بخرند.

این مقام مسئول تشریح کرد: سرمایه‌گذاری در ایران، تعهد ارزی ایجاد می‌کند، با افزایش دلار برخورد می‌کند که در نهایت چالش ایجاد می‌کند؛ کالایی که صادر می‌کنیم را اغلب کشورها می توانند تولید کنند؛ زیرساختی را باید ایجاد کنیم که از دو هفته گذشته اقدام به انجام آن شده است.

وزیر صمت با اشاره به موضوع تأمین مالی گفت: اشتباه است که منابع صندوق توسعه ملی برای سرمایه‌گذاری در ایران استفاده شود. بهترین کاربرد منابع صندوق برای فاینانس خارجی‌ها و اعتبار خریدار به خارجی هاست. اگر از قبل این سیاست را اجرا می‌کردیم دچار مشکلات الان نمی‌شدیم. ۱۰ سال پیش که نرخ دلار سه هزار تومان بود منابع صندوق صرف صادرات شد که این صادرات بنا به ادعای خود فرد بود. به دلیل اینکه نرخ دلار از سه هزار تومان جهش قابل توجهی یافت به خاطر عدم اجرای به موقع طرح‌های صادراتی، چالش ایجاد شد.

او گفت: سال آینده نباید تعهد ارزی داشته باشیم، تحریم شدیم و بخش عمده ای آن برای درآمد نفتی بود و مصرف ارزی سرجای خود باقی بود بود و کلی نظام بهم خورد و پیچیده شد. امیدواریم سال آینده از اوایل تابستان دیگر تعهد ارزی نداشته باشیم، به حدی درآمد ارزی داریم که نیاز ارزی را تامین کند و‌ مشکلات را رفع کنیم.

حذف دلار از اقتصاد کشور

فاطمی امین تشریح کرد: موضوع دیگر به ثبات بازار برمی‌گردد، در کشور مشکل فنی و فناوری نداریم، هیچکس نمی تواند ادعا کند که نمی‌‌تواند‌کار را از پیش ببرد، مطمئن هستم مشکل تامین مالی نیز نداریم. جدول منابع و مصارف نشان داده است می توانیم به رشد تولید برسیم.

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: یکی از ایده‌ها، خارج کردن اقتصاد از دلاری بودن است؛ مثلا خودرو ۳۰ درصد قطعه وارد می کنیم، اما ۴۰ درصد قیمت خودرو محصولاتی که در داخل تولید می شود تبعیت از نرخ  دلار دارد، برای همین متوجه افزایش قیمت می شویم.

این مقام مسئول تشریح کرد: به‌جد دنبال این هستیم که قیمت دلاری را حذف کنیم که در مورد فولاد رخ داد.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

هدفگذاری برای رسیدن به رشد صنعتی ۱۲ درصدی در سال آینده

وزیر صنعت، معدن و تجارت (صمت) با بیان اینکه پیوستن کامل به پیمان اوراسیا در دستور کار است، گفت: رشد ۱۲ درصد در بخش صنعت و معدن در سال آینده را هدفگذاری کرده ایم که در واقع با استفاده از ظرفیت های داخلی امکان پذیر است و همان رشد صنعتی سال ۱۳۹۷است.

به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه اطلاع رسانی تولید و تجارت ایران (شاتا)، سیدرضا فاطمی امین در نشست هیأت نمایندگان اتاق ایران با بیان این مطلب، افزود: افق ما باید به سمت توسعه تجارت بین المللی باشد، واردات، صادرات و واسطه‌گری در مفهوم بزرگتر تجارت بین المللی قرار می‌گیرند.

افزایش رایزنان بازرگانی به ۱۲۰ رایزن در ۱۴۰۲

وی با بیان اینکه ما به عنوان دولت باید زیرساختهای لازم برای این کار را فراهم کنیم، تصریح کرد: یکی از زیر ساخت‌ها رایزنان بازرگانی است که امسال ۶ رایزن داریم، سال آینده این تعداد را به ۶۰ و سال ۱۴۰۲ به ۱۲۰ رایزن خواهیم رساند.

پیوستن کامل به پیمان اوراسیا در دستور کار است

وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین گفت: برای پیوستن کامل به موافقت نامه اوراسیا نیز تمدید نامه لازم تدوین شده است تا به صورت کامل به این پیمان بپیوندیم.

هزینه‌کرد منابع صندوق توسعه ملی برای فاینانس خارجی و اعتبار خریدار

فاطمی امین اختصاص منابع صندوق توسعه ملی برای سرمایه گذاری در ایران را اشتباه دانست و افزود: بهترین راه هزینه‌کرد این منابع برای فاینانس خارجی (اعتبار خریدار) است، یعنی صادر کننده خارجی را تامین مالی نماییم تا از ایران کالا بخرد.

وی همچنین به موضوع پیچیدگی های اقتصادی کالاهای صادراتی ایران اشاره کرد و گفت: نباید کالاهایی صادر کنیم که اکثر کشورها نیز می توانند آن را صادر کنند، باید زیرساخت‌های لازم را برای صدور کالاهای با پیچیدگی های اقتصادی فراهم کنیم.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به موضوعات ارزی سال ۱۳۹۷ بیان کرد: در آن سال به خاطر تحریمها و کمبود درآمدهای ارزی موضوع تعهدات ارزی مطرح شد که این موضوع باید برای یک دوران گذار مطرح می‌شد و حداکثر یک ساله تمام می شد، اما متاسفانه تاکنون ادامه داشت.

از سال آینده هیچگونه تعهد ارزی نخواهیم داشت

فاطمی امین با اشاره به ابلاغیه صادر شده از سوی ستاد هماهنگی اقتصادی دولت، یادآوری کرد: این ابلاغیه در خصوص رفع تعهدات ارزی بسیار کارگشا بود و انشالله از سال آینده هیچگونه تعهد ارزی نخواهیم داشت که در این راستا حضور و همکاری بخش خصوصی راهگشاست.

وی با بیان اینکه سهم تحریم‌ها بسیار ناچیز است، گفت: تحریم‌ها به سادگی قابل حل هستند، سازمان توسعه تجارت ایران در راستای تسهیل امور صادرکنندگان از هیچ کوششی فروگذاری نخواهد کرد.

وزیر صمت با بیان اینکه مشکل فنی و فناوری برای توسعه اقتصادی نداریم، گفت: هیچ‌گونه چالش فناورانه که کار را قفل کرده باشد نداریم، مشکل تامین منابع نیز نداریم و جدول مصارف برای رشد های سال آینده را تدوین کرده ایم.

برنامه داریم تا اقتصاد ایران را از دلاری بودن خارج کنیم

فاطمی امین با بیان اینکه ساز و کارهای لازم باید اصلاح شود، گفت: برنامه داریم تا اقتصاد ایران را از دلاری بودن خارج کنیم، به عنوان نمونه ۴۰ درصد قیمت خودرو مربوط به محصولاتی است که در داخل تولید می‌شود اما قیمت آنها وابسته به دلار است که باید این رابطه با دلار را قطع کنیم.

رابطه افزایش دلار با قیمت فولاد قطع شده است

وی تصریح کرد: در مورد فولاد این اتفاق افتاده است، میلگرد، شمش و ورق با واقعیت های داخلی اقتصاد ایران تعیین قیمت می‌شوند نه با بالا رفتن ارزش دلار. همچنین عرضه های ۱۲ ماهه برای فولاد، پتروشیمی و مس خواهیم داشت، عرضه های ۱۲ ماهه سبب پیش بینی پذیری و ثبات محصولات قیمت مختلف می‌شود.

فاطمی امین همچنین گفت: برنامه های ابلاغی استقرار دولت الکترونیک برای وزارت صمت را می خواهیم تا پایان سال نهایی کنیم.

تدوین آمایش صنعتی، معدنی و تجاری برای تمام شهرستان های کشور

وی تصریح کرد: برای تمامی شهرستان ها نقشه راه خواهیم داشت و پروژه‌ها، ظرفیت‌ها و توانمندی‌های آنها برای سرمایه‌گذاری را مشخص خواهیم کرد که موسسه مطالعات و پژوهش های بازرگانی این موضوع را پیش می‌برد. وظیفه ما این است که به جایی برسیم فعالان اقتصادی به جز بحث بازاریابی و مسائل داخلی بنگاه هیچ‌گونه مشکلی نداشته باشند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    Markets

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها