استارت واردات خودرو از شهریور / خودروهای دست دوم در راه است؟

کد خبر: 1161497

وزیر صمت با بیان اینکه از اوایل مرداد به صورت رسمی از خودروهای اقتصادی داخلی رونمایی می‌شود: بر اساس برنامه‌ریزی، تا شهریور ۱۴۰۱ واردات خودرو انجام می‌شود

استارت واردات خودرو از شهریور / خودروهای دست دوم در راه است؟

معاون وزیر صمت با بیان اینکه از اوایل مرداد به صورت رسمی از خودروهای اقتصادی داخلی رونمایی می‌شود: بر اساس برنامه‌ریزی، تا شهریور ۱۴۰۱ واردات خودرو انجام می‌شود

ممنوعیت واردات خودرو از سال 97 به دلیل محدودیت‌های ارزی و بهبود کسری تراز تجاری با مصوبه سران قوا اجرا شد که تا اردیبهشت سال جاری این مصوبه پابرجا بود. اواسط خرداد سال جاری بود که رئیس مجلس شورای اسلامی، قانون ساماندهی صنعت خودرو را که در آن تاکید بر مجوز 5 ساله واردات خودرو شده است، به دولت ابلاغ کرد. بر اساس ماده ۴ این قانون که توسط محمدباقر قالیباف ابلاغ شد، وزارت صمت موظف به تنظیم آیین‌نامه واردات خودرو و تصویب آن شد که این تعلل و عدم ابلاغ نهایی آیین‌نامه واردات موجب بلاتکلیفی خریداران و فروشندگان در بازار خودرو شده است. البته بر اساس آخرین اظهارات، معاون وزیر صمت با بیان اینکه از اوایل مرداد به صورت رسمی از خودروهای اقتصادی داخلی رونمایی می‌شود، گفت: بر اساس برنامه‌ریزی صورت گرفته، تا شهریور ۱۴۰۱ واردات خودرو انجام می‌شود.

به گزارش «وطن‌امروز»، منوچهر منطقی درباره آیین‌نامه واردات خودرو اظهار کرد: این آیین‌نامه تدوین شده و در دست بررسی توسط هیات دولت است تا آن را ابلاغ کند و البته قبل از اجرا ما با صنعتگران و واردکنندگان، جلسه توجیهی برگزار خواهیم کرد.

معاون صنایع حمل‌و‌نقل وزیر صمت گفت: در آیین‌نامه تدوین شده، واردات خودروهای دست دوم امکان‌پذیر نیست، همچنین برای خودروهای اقتصادی مشوق‌هایی در نظر گرفته شده است. به عنوان مثال از بین ۵ محصول اگر یک محصول تقاضای ۵۰ درصدی داشته باشد برای آن محصول مشوقی تعیین می‌شود که با قیمت نهایی پایین‌تری به دست مصرف‌کننده برسد.

منطقی هدف از تدوین آیین‌نامه را واردات خودروهای اقتصادی برای اقشار کم‌درآمد جامعه دانست و افزود: محدودیتی برای واردات تعیین نشده و شاخص‌های فنی مانند خدمات پس از فروش و قابلیت‌های محصول در نظر گرفته شده است. همچنین وارد‌کنندگان باید از کشورهایی که خودروهای به‌روزی دارند، واردات را انجام دهند.

معاون صنایع حمل‌و‌نقل وزیر صمت، واردات خودرو را عامل ارتقای صنعت داخلی دانست و گفت: اجرایی شدن این آیین‌نامه منوط به مصوبه هیات دولت است، ضمن اینکه بر اساس برنامه‌ریزی صورت گرفته، تا شهریور ۱۴۰۱ واردات خودرو انجام می‌شود. وی در ادامه اظهار کرد: به دنبال تاکید رئیس‌جمهور بر تولید خودروی اقتصادی و همچنین تقاضای نیمی از خریداران خودرو برای این خودروهای کم‌هزینه، وزارت صمت تصمیم گرفت تا علاوه بر واردات خودروهای اقتصادی، خودروسازان داخلی هم برای تولید این خودروها برنامه‌ریزی داشته باشند و از اویل مرداد ۱۴۰۱ نخستین خودروهای اقتصادی تولید داخل را رونمایی کنند.

وی ۳ مسیر را برای تأمین خودروی اقتصادی عنوان کرد و گفت: نخستین مسیر تولید خودروهای اقتصادی داخلی است که خودروسازان این امر را محقق می‌کنند؛ دومین راه پیشنهادی طراحی محصول اقتصادی از سوی خودروسازهای بزرگ خارجی است تا نمونه طراحی شده را در داخل کشور تولید کنیم و مسیر سوم واردات همراه با همکاری با سایر خودروسازهای جهانی است، ضمن اینکه ما از همه ظرفیت‌ها برای تولید خودروهای اقتصادی استفاده می‌کنیم.

همچنین دیروز علی بهادری‌جهرمی، سخنگوی دولت در نشست خبری هفتگی خود با اصحاب رسانه درباره آیین‌نامه واردات خودرو عنوان کرد: این آیین‌نامه خیلی پیش از این به دولت ارائه شده بود و در برخی مواد شائبه و برداشتی وجود داشت مبنی بر اینکه ممکن است منجر به انحصار شود و به همین دلیل زمان برد و چندین جلسه ادامه یافت. تأکید دولت جلوگیری از انحصار و تقویت کمی و کیفی تولید خودرو است، تا همزمان منابع ارزی هم وجود داشته باشد. این موضوع چند جلسه است که در دولت در دست بررسی است و معمولا اولویت با مصوباتی است که قید زمانی دارند، در نتیجه برخی موارد در صف قرار می‌گیرد.

* آزادسازی واردات یا ممنوعیت

ذکر این نکته ضروری است که به طور کلی ممنوعیت بلندمدت واردات یک کالا می‌تواند منجر به انحصار و به مرور زمان بی‌کیفیت شدن محصولات شرکت‌های داخلی شود، این یک اصل کلی است که می‌توان به تمام کالاها تعمیم داد. در حالی که ممنوعیت واردات هوشمند و کوتاه‌مدت برای ارتقای صنایع داخلی امری پیشرو است که می‌تواند بخشی از استراتژی صنعتی کشور باشد و اینگونه نیست که مساله واردات را به طور کلی بتوان تایید یا رد کرد و باید در قالب برنامه مشخص تجاری و صنعتی تعریف کرد.

منبع: وطن امروز

 

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    Markets

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها