خبر خوش برای متقاضیان مسکن ارزان /آغاز دور جدید ثبت‌نام ها از هفته آینده

کد خبر: 1169889

معاون وزیر راه و شهر‌سازی با تشریح جزئیات پروژه‌های نهضت ملی مسکن از آغاز دور جدید ثبت‌نام نهضت ملی مسکن همزمان با هفته دولت خبر داد.

خبر خوش برای متقاضیان مسکن ارزان /آغاز دور جدید ثبت‌نام ها از هفته آینده

محمود محمودزاده در نشست خبری از امکان ثبت‌نام مجدد نهضت ملی مسکن همزمان با هفته دولت در شهرهایی خبر داد که زمین در آنها تأمین شده است و افزود: در مجموع حدود یک میلیون و 500 هزار واحد نهضت ملی مسکن در حال ساخت است.‌ بر این اساس 576 هزار واحد در مسکن شهری، 182 هزار واحد مسکن روستایی، 335 هزار واحد خودمالک و حدود 420 هزار واحد هم کلنگ‌زنی شده‌اند که به‌زودی وارد فاز اسکلت می‌شوند.

او با یادآوری تصویب قانون جهش تولید مسکن، اظهار کرد: از اوایل مهرماه سال گذشته یک سری اقدامات انجام شد. 20 روز پس از ابلاغ این قانون، نیازسنجی 1400 شهر انجام و برای تأمین زمین مورد نیاز ساخت‌وساز نهضت ملی مسکن به استان‌ها ابلاغ شد. یکی از نکات مهم در طرح مذکور موضوع تراکم جمعیتی بود که تلاش کردیم در شهرهایی که زمین داریم تا حد امکان تراکم پایین‌تر از تراکم شهر باشد.

معاون وزیر راه و شهر‌سازی با بیان این‌که ارزش اقتصادی نهضت ملی مسکن (ساخت چهار میلیون مسکن) چهار هزار هزار میلیارد تومان است، گفت: وقتی صحبت از این مبلغ می‌شود به‌صورت کلی 70 درصد این مبلغ مربوط به مصالح ساختمانی است.

محمودزاده با بیان این‌که حدود 30 درصد مابقی نیز مربوط به خدمات در حوزه‌های مختلف است، تصریح کرد: از سوی دیگر اشتغال در این بخش نیز حفظ و ایجاد می‌شود. هر واحد مسکونی حدود 120 متر ناخالص یک شغل مستقیم و 1.1 شغل غیرمستقیم ایجاد می‌کند. در مجموع با ساخت چهار میلیون مسکن امکان ایجاد و حفظ 8.8 میلیون شغل وجود دارد.

راهبردهای نهضت ملی مسکن

معاون وزیر راه و شهر‌سازی افزود: برای نهضت ملی مسکن شش راهبرد تدوین شد؛‌ اولین راهبرد افزایش ساخت‌وساز بخش خصوصی بود. بخش خصوصی سالانه حدود 300 تا 350 هزار واحد مسکونی پروانه ساختمانی دریافت می‌کند. برای افزایش ساخت‌وساز این بخش مجوزی دریافت کردیم تا بتوانیم تسهیلات ساخت را به آنها پرداخت کنیم.

محمودزاده با اشاره به اینکه تسهیلات مذکور بدون خرید اوراق و بدون سپرده‌گذاری خواهد بود، ابراز کرد: طی پنج ماه اخیر این رویکرد باعث شده است 335 هزار متقاضی خودمالک در سامانه نهضت ملی مسکن ثبت‌نام کنند.

او افزود: راهبرد دوم افزایش ساخت‌وسازها در بافت فرسوده شهری بود. سالانه حدود 50 هزار واحد در این بخش پروانه صادر می‌شود، برای این موضوع امتیازاتی از جمله تسهیلات و تخفیفات در قالب نهضت ملی مسکن ارائه می‌شود. در راهبرد سوم ما به‌دنبال تأمین مسکن دهک‌های یک تا سه هستیم که حدود 330 هزار نفر مشمول این راهبرد شناسایی شده‌اند. بر اساس برنامه این دهک‌ها حداقل آورده را در طرح نهضت ملی مسکن خواهند داشت.

معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهر‌سازی با تأکید بر این‌که نهضت ملی مسکن تنها طرح حمایتی است که برای دهک‌های مختلف تسهیلات،‌ سود و آورده متفاوت است،‌ اظهار کرد: دهک‌های یک تا سوم کمترین سود را پرداخت می‌کنند که البته مابه‌التفاوت سود را دولت پرداخت کند. راهبرد چهارم برای دهک‌های چهارم تا شش است که برای آنها نیز سیاست‌های حمایتی اعمال می‌شود. یکی از دیگر از راهبردهای وزارت راه و شهر‌سازی نیز مسکن استیجاری است.

آمار بانک مرکزی از تحولات بازار مسکن درست نیست

محمودزاده درخصوص وام 700 میلیون تومان نهضت ملی مسکن، ‌اظهار کرد: کلیات پیشنهادی که برای افزایش سقف وام شورای عالی مسکن داده بودیم، تصویب شده و تنها در رابطه با مبلغ آن با بانک مرکزی در حال رایزنی هستیم.

وی ادامه داد: اعتقاد داریم که قیمت تمام شده واحدهای نهضت ملی مسکن باید در استطاعت متقاضیان باشد. بر این اساس هم باید سهم آورده مردم و هم تسهیلات را افزایش دهیم، در واقع عدم افزایش سقف تسهیلات امکان‌پذیر نیست.

معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهر‌سازی در رابطه با آمار متفاوت مرکز آمار و بانک مرکزی از بازار مسکن،‌ تصریح کرد: درباره آمار منتشر شده از بازار مسکن توسط بانک مرکزی قبلا هم اعلام کرده بودم که این آمار درست نیست. در تهران حدود 300 محله داریم که در 10 محله معامله انجام شده و قیمت‌های آنرا به سایر مناطق تسری می‌دهیم. برخی مناطق مانند 5، 21 و 22 سقف قیمتی تهران و کشور را جابجا می‌کنند.

محمودزاده با تاکید بر این‌که این قیمت‌ها منطق کارشناسی ندارد، افزود: در چندین مرحله قیمت‌ها را صادر کردیم و متاسفانه مردم با آمار ضد و نقیض مواجه شدند و آنها را سردرگم می‌کرد. بیشترین انرژی را روی این گذاشتیم که به ادبیات مشترک در این بخش برسیم و الان روی این موضوعات تمرکز کرده‌ایم.

منبع: کیهان

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    Markets

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها