واریز یارانه نقدی رمضان در حساب یارانه بگیران | یارانه 600 هزارتومانی به حساب کدام یارانه بگیران واریز شد؟

کد خبر: 1214657

رئیس بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی از واریز بیش از ۱۱۴ میلیارد تومان به حساب بیش از ۱۹۰ هزار نفر همزمان با شب قدر خبر داد.

واریز یارانه نقدی رمضان در حساب یارانه بگیران | یارانه 600 هزارتومانی به حساب کدام یارانه بگیران واریز شد؟

سید پرویز فتاح ؛ رئیس بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی اظهار کرد: همزمان با شب بیست و یکم ماه مبارک رمضان و شب قدر کمک نقدی به مبلغ 600 هزار تومان به حساب 190 هزار از ایتام تحت پوشش دو نهاد حمایتی کمیته امداد امام خمینی(ره) و سازمان بهزیستی کشور  واریز شد.

وی اعتبار اختصاص یافته برای کمک نقدی به ایتام تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی را بیش از 114 میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: مبلغ اشاره برای هر یتیم 600 هزار تومان بوده که شب گذشته به حساب این افراد واریز شده است.

رییس بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی ادامه داد: از سال 99 و طی 4 ساله گذشته این سنت حسنه از سوی بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی انجام شده است. / تسنیم

خانوارهایی که یارانه نقدی فروردین خود را دریافت نکردند بخوانند

اولین یارانه نقدی سال جدید بیستم فروردین ماه به حساب سرپرستان خانوار واریز شد. اما برخی از خانوارها می‌گویند این ماه هیچ یارانه‌ای نگرفته‌اند. علت واریز نشدن یارانه فروردین چیست؟

این اولین ماهی نیست که واریز یارانه نقدی با اعتراض سرپرستان خانوار مواجه می‌شود. از چند ماه قبل تاکنون، بعد از هر بار واریز یارانه نقدی عده‌ای می‌گویند یارانه به حساب آنها واریز نشده و یا این یارانه را با تاخیر دریافت کرده‌اند.

پیش از این سخنگوی سازمان هدفمندی یارانه‌ها گفته بود علت تاخیر در واریز یارانه، بانک‌های عامل هستند. چراکه این سازمان مبلغ یارانه را به حساب بانک‌ها واریز کرده اما این بانک‌ها هستند که به دلیل خرابی سیستم نتوانسته‌اند یارانه را سر تاریخ واریز کنند.

اما دسته دوم افرادی هستند که هیچ یارانه‌ای دریافت نکرده‌اند و به عبارتی به نظر می‌رسد که یارانه آنها قطع شده است. علت این مساله چیست؟

پیش از این اعلام شده بود که دهک خانوارها کاملا شناور است و ممکن است دهک‌بندی درآمدی خانوارها تغییر کند. یعنی یک خانوار ممکن است این ماه در دهک هشتم باشد اما اطلاعات حساب او نشان دهد که ماه بعد وارد دهک نهم یا دهم شده و یارانه او قطع شود. البته قرار نبود این اتفاق و تغییر دهک‌بندی‌ها هر ماه رخ دهد و صحبت از بازبینی شش ماهه بود. اما ممکن است که علت واریز نشدن یارانه برخی از این افراد، تغییر دهک درآمدی آنها باشد.

این ماه البته مساله دیگری هم مطرح شد و آن قطع یارانه نقدی افرادی است که ارز سهمیه‌ای خریده‌اند. بر اساس برنامه جدید دولت، یارانه افرادی که ارز سهمیه‌ای بخرند قطع می‌شود. اما این دستورالمعل چند روز گذشته صادر شد و بعید است که به این سرعت اطلاعات خریداران ارز به سازمان هدفمندی رسیده و یارانه این گروه قطع شده باشد.

راه پیگیری عدم واریز یارانه‌ نقدی

با توجه به اینکه علت واریز نشدن یارانه نقدی مشخص نیست و مقامات دولتی هم در این مورد پاسخی نداده‌اند، افراد می‌توانند به چند روش علت واریز نشدن یارانه را پیگیری کنند.

یکی از این راه‌ها مراجعه به سامانه ثبت اعتراض و درخواست بازبینی و دیگری سامانه ثبت‌نام جاماندگان یارانه است. وزارت رفاه هم اعلام کرده که سرپرستان خانوار می‌توانند جهت ثبت یا پیگیری درخواست خود به آدرس hemayat.mcls.gov.ir مراجعه کنند.

همچنین، یکی دیگر از راه‌ها پیگیری با کمک کد ملی است. افراد می‌توانند با شماره تلفن گویای ۰۹۲۰۰۰۰۶۳۶۹ تماس بگیرند. در مرحله بعد باید کد ملی سرپرست خانوار را وارد کنند. با وارد کردن کد ملی و شماره تماس سرپرست خانوار، مشخص می‌شود که آیا یارانه به خانوار تعلق می‌گیرد یا نه و اینکه خانوار آنها درکدام دهک درآمدی قرار دارد./تجارت نیوز

این خانوار ها هم یارانه نقدی می گیرند هم کالابرگ !

دهنوی، نایب رئیس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۲ در توئیتی حفظ معیشت اقشار آسیب‌پذیر را مهم‌ترین اولویت کشور دانست.

 سیدمحسن دهنوی نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی و نایب رئیس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۲ در توئیتی نوشت: هم‌زمان با این نابسامانی‌های اقتصادی و فشارهای ارزی، حفظ معیشت اقشار آسیب‌پذیر، مهم‌ترین اولویت کشور است.

دولت باید علاوه بر یارانه نقدی، به مردم کالابرگ بدهد تا تامین حداقل نیازهای سفره این اقشار، آسیب نبیند./بازار

یارانه نقدی و کالابرگ افزایش می یابد؟

پرواضح است دولت باید به اشکال مختلف کاهش قدرت خرید خانوارها را جبران کند تا کشور از تبعات اجتماعی و اقتصادی و حتی امنیتی آن مصون بماند.

روزنامه اصولگرای فرهیختگان در یادداشتی به انتقاد از سیاست های اقتصادی دولت ابراهیم رئیسی پرداخت و نوشت:

با افزایش هزینه‌های تولید و افزایش قیمت مسکن، سه هزینه دارو، مسکن و خوراک، در سال آینده می‌تواند فشار مضاعفی بر معیشت خانوارها وارد کند. با توجه به اینکه قدرت خرید خانوارهای کم‌درآمد  طی سال‌های اخیر ۴۰ درصد تخریب شده، به نظر می‌رسد اعطای یارانه‌های نقدی اردیبهشت سال ۱۴۰۱ تاحدودی توانسته باشد بخشی از این کاهش قدرت خرید را جبران کند که البته با اتفاقات اخیر بار دیگر قدرت خرید خانوارها روند کاهشی را به خود گرفته است.

پرواضح است دولت باید به اشکال مختلف کاهش قدرت خرید خانوارها را جبران کند تا کشور از تبعات اجتماعی و اقتصادی و حتی امنیتی آن مصون بماند.

حال سوال این است که نحوه حمایت دولت باید چگونه باشد. به نظر می‌رسد اگر دولت بخواهد سیاست‌های حمایتی در پیش بگیرد، با سه سناریو روبه‌رو خواهیم شد.

سناریوی اول همان ادامه روش فعلی پرداخت یارانه نقدی است که در سال آینده نیز افزایشی را برای اغلب دهک‌ها در پی نخواهد داشت.

اما سناریوی دوم می‌تواند تغییر تخصیص یارانه‌ها از اول زنجیره به آخر زنجیره و به‌طور واضح‌تر تخصیص یارانه ارزی اعطایی واردات کالاهای اساسی به خانوار باشد. آنطور که از اظهارات مسئولان بانک مرکزی درخصوص شیوه تخصیص ارز نیمایی بر‌می‌آید، قرار است برای حمایت از خانوارها و جلوگیری از افزایش قیمت کالاهای اساسی، برای مدتی البته نامعلوم، دولت برای کالاهای اساسی و تجهیزات پزشکی ارز نیمایی با نرخ ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی تخصیص دهد که منابع آن از محل فروش نفت و میعانات نفتی و گازی تامین خواهد می‌شود. بنابراین، یک سناریو حمایتی دولت می‌تواند همین مورد باشد که به جهاتی بسیار شبیه به سیاست ارز ۴۲۰۰ تومانی است. به نظر می‌رسد با توجه به مشکلاتی که تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی برای دولت و مردم پیش آورد، تخصیص ارز یارانه‌ای به این اقلام همان راهی را برود که ارز ۴۲۰۰ تومانی طی کرد. بنابراین واضح است که دولت باید به جای تکرار اشتباهات قبلی، اگر می‌خواهد از خانوارها حمایت کند، در قالب یارانه نقدی که اصابت آن بسیار دقیق بوده، بپردازد.

اما سناریوی سوم نیز مربوط به سیاست‌هایی همچون کالابرگ الکترونیکی است که هر‌از‌چند‌باری مسئولان دولتی به آن اشاره می‌کنند. گرچه از کمیت و کیفیت آن اطلاعات چندانی منتشر نشده، اما اگر اعطای آن صرفا تبدیل یارانه نقدی فعلی به کالابرگ الکترونیک بدون افزایش قدرت خرید باشد، تاثیر چندانی بر بهبود قدرت خرید خانوارها نخواهد داشت.

به نظر می‌رسد با تغییر رویکرد فعلی استحقاق‌سنجی و تخصیص منابعی که در حال حاضر به هدر می‌روند (به پردرآمدها تخصیص می‌یابد) به خانوارهای کم‌درآمد، می‌توان بخشی از قدرت خرید تخریب‌شده این گروه‌ها را بازسازی کرد

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    Markets

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها