خبر های مهم درباره انتقال سهام عدالت متوفیان |جدول زمان بندی انتقال سهام به وراث

کد خبر: 1254941

شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه از اضافه شدن ۲ بانک ملت و پارسیان به فرایند انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث خبر داد.

خبر های مهم درباره انتقال سهام عدالت متوفیان |جدول زمان بندی انتقال سهام  به وراث

براساس اطلاعیه سپرده‌گذاری مرکزی در کنار 44 کارگزار منتخب برای انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث با سامانه «میراث»، 2 بانک پارسیان و ملت نیز به این فرایند اضافه شدند.

براساس این اطلاعیه، در مراحل بعدی دیگر شرکت‌های کارگزاری و بانک‌ها به این طرح ملی افزوده خواهند شد.

همچنین بر اساس اعلام زمان بندی انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث، این طرح با مشارکت 44 شرکت کارگزاری از 15 آبان آغاز شده است.

براساس این جدول زمان بندی، وراث متوفیان سال 84 تا 1400 باید براساس تاریخ‌های اعلامی، وارد درگاه ذینفعان بازار سرمایه به نشانی https://ddn.csdiran.i شوند و نسبت به تعیین وضعیت زمان تشکیل پرونده برای آغاز فرایند انتقال سهام اقدام کنند.

جدول زمان بندی انتقال سهام متوفیان سهام عدالت به وراث به این شرح است:

وراث متوفیان سال 1384 و قبل از آن در تاریخ 15 آبان

متوفیان سال 85 در تاریخ 27 آبان

سال 86 و 87 در تاریخ 11 آذر

سال 88 و 89 در تاریخ 25 آذر

سال 90 و 91 در تاریخ 9 دی

سال 92 و 93 در تاریخ 23 دی

سال 94 و 95 در تاریخ 7 بهمن

سال 96 و 97 در تاریخ 21 بهمن

سال 98 و 99 در تاریخ 5 اسفند

سال 1400 و به بعد 19 اسفند

سهام عدالت

انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث الکترونیکی نیست

مدیرعامل سپرده‌گذاری مرکزی اظهار داشت: از آنجایی که امکان اقدامات الکترونیکی مرتبط با انحصار وراثت وجود ندارد، انتقال سهام عدالت به وراث همچنان به صورت مراجعه حضوری انجام می‌شود.

محمد باغستانی درباره جزییات نحوه انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث اظهار داشت: از روز گذشته عملیات واگذاری سهام عدالت متوفیان به وراث آغاز شده و قابل انجام است و وراث می‌توانند به هر یک از دفاتر  کارگزاری‌ها و شعب بانک پارسیان و ملت مراجعه و مدارک لازم را ارائه می‌دهند و به صورت اتوماتیک دارایی متوفی بین وراث تقسیم می‌شود.

وی با بیان اینکه انتقال سهام به صورت الکترونیک نیست، ادامه داد: از آنجایی که امکان اقدامات الکترونیکی مرتبط با انحصار وراثت وجود ندارد، انتقال سهام عدالت به وراث همچنان به صورت مراجعه حضوری انجام می‌شود.

مدیرعامل شرکت سپرده گذاری مرکزی با تاکید اینکه انحصار وراثت به صورت داده وجود ندارد، گفت: داده‌های انحصار وراثت به صورت متمرکز وجود ندارد از این رو به ناچار با مصوب شورای عالی بورس با مراجعه به دفاتر کارگزاری‌ها، سهام عدالت متوفیان به وراث واگذار می‌شود.

باغستانی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه اگر امکان انتقال سهام به صورت الکترونیکی و بدون نیاز به مراجعه حضوری وجود ندارد، دلیل این تاخیر و متوقف شدن انتقال سهام  چه بود، اظهار داشت:  با این ساز و کار مدل واگذاری سهام متوفیان فرق کرده و سهل‌تر شده‌است، با سرویسی که از سوی قوه قضاییه و ثبت احوال برای این اقدام راه‌اندازی شده می‌توان درباره انحصار وراثت اطمینان پیدا کرد. پیش از این عملا از انجام عملیات دقیق انحصار وراثت مطمئن نبودیم. اما در نهایت بارگذاری مدارک از سامانه سپرده‌گذاران مرکزی به صورت الکترونیک انجام نمی‌شود و حتما نیاز به مراجعه وراث به کارگزاری و شعب بانکی است.

مدیرعامل سپرده‌گذاران مرکزی تاکید کرد: مراجعه یک نفر از وراث به کارگزاری و شعب بانکی کافی است و مبتنی بر انحصار وراثت تقسیم صورت می‌گیرد و مابقی روند کاملا الکترونیکی است .

وی افزود: نیازی نیست که تمام ورثه سجامی شوند و یک نفر برای انجام علمیات کفایت می‌کند.

باغستانی گفت: انجام عملیات تنها دو بانک محدود نمی‌شود و به زودی سایر شعب هم اضافه خواهند شد.

مدیرعامل سپرده‌گذاری مرکزی درباره سود سهام عدالت امسال اظهار داشت: ناشران پس از برگزاری مجمع در حال تجمیع سود هستند و متعاقب تصمیم شورای عالی بورس سود پرداخت می‌شود./ ایلنا

زمان پرداخت سود سهام عدالت متوفیان اعلام شد

مدیرعامل شرکت سپرده‌گذاری مرکزی گفت: همه مراحل انتقال سهام عدالت متوفیان وراث تا پایان سال انجام خواهدشد اما پرداخت سود به سال آینده موکول شده است.

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، محمد باغستانی با اشاره به اتمام انتقال سهام عدالت ۳ میلیون و ۸۰۰ هزار فوت شده به وراث آنها تا پایان سال جاری، از پرداخت سود سهام عدالت متوفیان به وراث در سال ۱۴۰۳ خبر داد.

وی با اشاره به سامانه میراث گفت: انتقال این دارایی ها از روز دوشنبه (۱۵ آبان) مبتنی بر حضور فیزیکی یکی از وراث فوت شده، در تمامی دفاتر شعبات کارگزاری ها و در شعبات بانک های منتخب (تاکنون بانک پارسیان و بانک ملت) صورت می گیرد.

باغستانی ادامه داد: یکی از لازمه های این انتقال، مراجعه یکی از وراث فوت شده به شعبات کارگزاری ها است. البته لازم به ذکر است که شخص مراجعه کننده باید سجامی شده باشد (در سامانه سجام ثبت نام کرده باشد). همچنین گفتنی است شخص مراجعه کننده باید تمامی مدارک لازم از جمله مدارک احراز هویت و برگه انحصار وراثت، شناسنامه فرد فوت شده و مدارک سایر وراث را به همراه داشته باشد و به دفاتر کارگزاری ها ارائه دهند.

مدیرعامل شرکت سپرده‌گذاری مرکزی گفت: بعد از سپری شدن این مراحل، فرایند انتقال دارایی ها صورت میگیرد. لازم به ذکر است تمامی این عملیات کاملا به صورت رایگان بوده و هیچ گونه پرداخت وجهی از سوی وراث صورت نمی گیرد.

باغستانی افزود: پیش بینی ما این است که تا انتهای سال فرایند انتقال سهام عدالت ۳ میلیون ۸۰۰ هزار فوت شده به وراث آنها که حدود ۱۵ میلیون نفر می شوند، صورت پذیرد. همچنین بعد از طی شدن فرایند انتقال، تمامی سود هایی که در سنوات گذشته به شخص متوفی باید پرداخت می شد، در ابتدای سال ۱۴۰۳ به وراث آن ها پرداخت شود.

پس از مصوبه شورای عالی بورس مبتنی بر انتقال دارایی های فوت شدگان سهام عدالت به وراث آنها، شرکت سپرده گذاری مرکزی سامانه ای تحت عنوان "میراث" را راه اندازی کرد، تا انتقال دارایی های فوت شدگان به وراث صورت گیرد./ منبع: تسنیم

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    Markets

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها