خط و نشان ترامپ برای بایدن

کد خبر: 1114442

رئیس‌جمهور سابق آمریکا گفته که جو بایدن باید به دلیل افزایش فوتی‌های کرونا از سمتش استعفا کند.

خط و نشان ترامپ برای بایدن

«دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور سابق آمریکا از «جو بایدن»، رئیس‌جمهور فعلی این کشور خواسته به دلیل افزایش مرگ و میرهای ناشی از «کووید-۱۹» استعفا کند.

زمانی که ترامپ رئیس‌جمهور بود بایدن از او خواسته بود به دلیل مرگ و میر شهروندان آمریکایی در نتیجه ابتلا به بیماری کووید-۱۹ از قدرت کنار برود.

بایدن در تبلیغات انتخاباتی به شدت از نحوه مدیریت ترامپ برای مقابله با کرونا انتقاد کرده و روی این واقعیت مانور داده بود که در صورت به دست گرفتن قدرت، برنامه‌های زیادی برای ریشه‌کن کردن کرونا خواهد داشت.

نشریه نیوزویک نوشته این احتمال وجود دارد که مرگ و میرهای ناشی از کرونا در دوران بایدن از مرگ و میرها در دوران ترامپ پیشی بگیرد. علاوه بر این، نارضایتی شهروندان آمریکایی از نحوه پاسخدهی بایدن به این بیماری همه‌گیر کاهش شدید رضایت از عملکرد او در نظرسنجی‌ها را به همراه داشته است.

ترامپ امروز دوشنبه گفت که این ویروس «ضربه سختی» به بایدن زده است. او گفت علی‌رغم واکسینه شدن مردم شمار کسانی که در سال ۲۰۲۱ بر اثر کرونا جان باخته‌اند از سال ۲۰۲۰ بیشتر بوده است.

ترامپ گفت: «بایدن قبلاً گفته بود هر کسی با چنین عملکردی باید از قدرت کنار برود. بسیار خوب، جو، منتظر چه هستی؟»

نیوزویک نوشته تا پایان سال ۲۰۲۰ کرونا کووید-۱۹ جان ۳۶۱۴۳۰ شهروند آمریکا را گرفته بود. این در حالی است که در سال ۲۰۲۱ تا همین حالا ۴۲۰۵۵۰ نفر دیگر فوت کرده‌اند.

با آنکه شمار فوتی‌های ناشی از کرونا در سال ۲۰۲۱ بیشتر از ۲۰۲۰ بوده هنوز آمار فوتی‌ها در دولت بایدن به دولت ترامپ نرسیده است. طبق نوشته نیوزویک، از پایان سال ۲۰۲۰ تا زمان تحلیف بایدن در ژانویه ۲۰۲۱ بیش از ۶۲۰۰۰ نفر دیگر بر اثر کرونا فوت کردند تا شمار کل فوتی‌های دولت ترامپ به ۴۲۴۳۹۵ نفر برسد.

با این حال، چنانچه نرخ فوتی‌ها به همین منوال پیش برود شمار فوتی‌ها در دولت بایدن ظرف چند هفته آینده از دولت ترامپ پیشی خواهد گرفت.

افزایش شمار فوتی‌ها لطمه سنگینی به دولت بایدن وارد می‌کند و اظهارات او اکنون می‌تواند علیه خودش به کار گرفته شود.

بایدن در مناظره انتخاباتی سال پیش، هنگامی که میزان فوتی‌ها ۲۲۰ هزار نفر بود گفته بود هر کسی که مقصر این همه مرگ و میر است نباید رئیس‌‌جمهور باقی بماند.

«جنیفر ساکی»، سخنگوی کاخ سفید روز یکشنبه از عملکرد دولت بایدن دفاع کرد و مدعی شد که میان رویکرد ترامپ و بایدن برای مقابله با بیماری کووید-19 تفاوت شگرفی وجود دارد. او مدعی شد که بایدن باعث شده واکسن به صورت گسترده در دسترس قرار بگیرد و سعی کرده بحران را حل و فصل کند.

سخنگوی کاخ سفید درباره وعده بایدن برای ریشه‌کن کردن ویروس هم گفت که «دولت روی این مسئله کار می‌کند» و مدعی شد که دولت بایدن سعی دارد کشور را به وضعیت نرمال بازگرداند.

در فصل بهار، وقتی که واکسیناسیون رو به افزایش بود و بیماری کرونا سیر نزولی داشت بیش از 60 درصد آمریکایی‌ها از مدیریت بایدن در مقابله با کرونا ابراز رضایت کردند.

اما به مرور و با افزایش شمار مبتلایان و فوتی‌ها در ماه تابستان از رضایت شهروندان آمریکا از بایدن کاسته شده و اکنون کمتر از 50 درصد شرکت‌کنندگان در نظرسنجی‌ها عملکرد او را تأیید می‌کنند.

کاخ سفید به درخواست نیوزویک برای اظهارنظر درباره این گزارش پاسخ نداده است./فارس

 دولت بایدن به دنبال قطع دسترسی روسیه به سوئیفت

از جمله اقداماتی که دولت بایدن قصد دارد برای ایجاد بازدارندگی در برابر روسیه برای حمله به اوکراین ایجاد کند، قطع دسترسی این کشور به سوئیفت است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، مقام‌های دولت بایدن گزینه‌های گسترده‌ای برای تحریم‌های احتمالی علیه روسیه در نظر گرفته‌اند تا مسکو را از طرح ادعایی حمله به اوکراین باز دارند.

به گزارش شبکه خبری سی‌ان‌ان، کاخ سفید همچنین قصد دارد از گزینه احتمالی قطع دسترسی روسیه به سیستم جهانی ارتباطات بین بانکی موسوم به سوئیفت استفاده کند.

دولت آمریکا در دوران ریاست جمهوری «دونالد ترامپ» تحریم مشابهی را علیه ایران اعمال کرد و تجارت با دیگر کشورها را برای ایران با مشکلات زیادی همراه کرد.

یک مقام دولت آمریکا به سی‌ان‌ان گفت: «ما یک بسته بسیار تهاجمی (علیه روسیه) آماده کرده‌ایم».

 جو بایدن روز جمعه گذشته نیز گفته بود که در حال توسعه مجموعه‌ای از ابتکارات بوده که تشدید اوضاع در مرز با اوکراین را برای روسیه «بسیار، بسیار سخت» کند.

وی که در جمع خبرنگاران در کاخ سفید صحبت می‌کرد، گفت که وی در تماس دائم با متحدان آمریکا در اروپا و در اوکراین است.

از سوی دیگر «اُلکسی رزنیکوف» وزیر دفاع اوکراین روز جمعه درباره احتمال تشدید تنش‌ها بین مسکو و کی‌یف هشدار داد.

رزنیکوف درباره این ادعا گفت که احتمال «تشدید تنش از سوی فدراسیون روسیه» در مقیاس بزرگ وجود دارد و به احتمال زیاد این اتفاق در پایان ماه ژانویه ۲۰۲۲ رخ خواهد داد.

اوکراین اوایل سال جاری محموله بزرگی از مهمات و موشک‌های «جاولین» آمریکایی را دریافت کرد و نظامیان این کشور می‌گویند خمپاره و پهپادهای تهاجمی ترکیه‌ای را نیز در اختیار دارند. با این حال، این کشورهای غربی به رهبری آمریکا هستند که چند روزی است با اظهار نظرهای غیرمستقیم از طریق گزارش‌های منابع بی‌نام در رسانه‌ها، روسیه را به طراحی حمله علیه اوکراین متهم کرده‌اند.

«لوید آستین» وزیر دفاع آمریکا نیز اخیرا در این باره گفت: «ایالات متحده نگران اتفاقاتی است که در مرزهای روسیه با اوکراین رخ می‌دهد و آماده است آنچه را که برای دفاع از قلمرو مستقل خود نیاز دارد، به کی یف ارائه دهد».

وی درباره یک گزارش رسانه‌ای مبنی بر احتمال حمله روسیه به اوکراین با ۱۷۵ هزار نظامی توضیح داد: «ما به اندازه نیروها در مناطق مرزی، برخی از چیزهایی که در فضای اطلاعاتی رخ می‌دهد، و آنچه در فضای مجازی اتفاق می‌افتد نگاه می‌کنیم، و این واقعاً نگرانی ما را افزایش می‌دهد. ما روی آن‌ها تمرکز می‌کنیم».

رئیس پنتاگون اظهار داشت: «البته ما متعهد به کمک به اوکراین برای دفاع از قلمرو مستقل خود هستیم. تا اوکراین آنچه را که برای دفاع از قلمرو مستقل خود نیاز دارد، داشته باشد».

بر اساس این گزارش، آستین ضمن اجتناب از گمانه‌زنی در مورد اینکه در صورت وقوع تهاجمی علیه اوکراین، آمریکا چه خواهد کرد، گفت: «شنیدید که دیروز رئیس جمهور [آمریکا جو بایدن] گفت که در حال بررسی تعدادی ابتکار عمل است، بنابراین من نمی‌خواهم جلوتر از رئیسم صحبت کنم».

روزنامه «واشنگتن‌پست» روز شنبه به نقل از منابع اطلاعاتی این کشور مدعی شد روسیه در حال آماده‌سازی زمینه برای یک حمله نظامی گسترده علیه اوکراین در اوایل سال ۲۰۲۲ با مشارکت ۱۷۵ هزار نیرو است.

«جان سالیوان» سفیر آمریکا در مسکو نیز ضمن متهم کردن روسیه به انجام اقداماتی برای بی‌ثباتی اوکراین در داخل این کشور، اما ابراز امیدواری کرد که همکاری دیپلماتیک بین روسیه و آمریکا به جلوگیری از وقوع فاجعه در اوکراین کمک کند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها