هشدار مسکو به لیتوانی از نوع عملی

کد خبر: 1156899

سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد واکنش کشورش به اقدامات اخیر لیتوانی، از نوع دیپلماتیک نیست و به‌شکل عملی خواهد بود.

هشدار مسکو به لیتوانی از نوع عملی

«ماریا زاخاروا» سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه روز چهارشنبه گفت، پاسخ به اقدامات لیتوانی علیه این کشور فقط به صورت دیپلماتیک نخواهد بود.

روز دوشنبه بود که «آندری کلیموف» سناتور روس در بیانیه‌ای اعلام کرد، لیتوانی به عنوان یکی از اعضای ناتو، با ممانعت از ورود کالاهای تحریمی به منطقه «کالینینگراد»، دست به تهاجم مستقیم علیه روسیه زده است.

راشا تودی نوشت، لیتوانی از ورود کالاهایی نظیر زغال‌سنگ، فلزات، مصالح ساختمانی و فناوری‌های پیشرفته به منطقه کالینینگراد ممانعت کرده است.

وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد در همین رابطه سفیر لیتوانی احضار شده و از این کشور خواسته شده فوراً ممنوعیت ترانزیت کالا به کالینینگراد برداشته شود

دولت روسیه نیز از لیتوانی درخواست کرد، به قطع «تحریک‌آمیز» جریان تردد به این بخش از روسیه خاتمه دهد و در غیر این صورت مسکو «از منافع ملی خود دفاع خواهد کرد».

به نوشته خبرگزاری «رویترز»، زاخاروا در نشستی خبری در این‌باره گفت: «یکی از سوالات اصلی که پرسیده می‌شود این است که آیا پاسخ [روسیه] صرفاً دیپلماتیک خواهد بود؟ جواب این است: نه».

سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه بدون اشاره مستقیم به ماهیت پاسخ روسیه به لیتوانی افزود: «پاسخ به‌صورت دیپلماتیک نیست بلکه عملی خواهد بود».

دولت لیتوانی امروز (چهارشنبه) اعلام کرد، ممانعت از رسیدن کالاهای روسی به منطقه کالینینگراد مطابق با تحریم‌های اعلام شده علیه روسیه انجام گرفته است.

از زمان شروع جنگ اوکراین، کشورهای غربی چندین بسته تحریمی سنگین علیه روسیه اعمال کرده و به حمایت مالی و نظامی از کی‌یف پرداخته‌اند./فارس

علاقه‌مند به عادی شدن روابط ارمنستان و آذربایجان هستیم

سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت که مسکو علاقه مند به عادی شدن روابط ارمنستان و جمهوری آذربایجان است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، سخنگوی وزارت خارجه روسیه روز چهارشنبه در نشست خبری هفتگی تاکید کرد که روسیه علاقه مند به عادی شدن روابط بین ارمنستان و جمهوری آذربایجان است.

به گزارش خبرگزاری «نیوز آرمنیا»، «ماریا زاخاروا» سخنگوی وزارت خارجه روسیه در این زمینه گفت: «روسیه علاقه مند به عادی سازی روابط بین آذربایجان و ارمنستان است.»

وی در بخش دیگر سخنان خود افزود: «روسیه نمی‌تواند اجازه دهد اقدامات سیاسی برخی بازیگران خارجی تلاش‌های دشوار برای بازگرداندن صلح و ثبات در منطقه را خنثی کند. برای اجرای بی قید و شرط تعهدات و وظایفی که در بیانیه‌های سران سه کشور ثبت شده، ما به کار خودمان ادامه خواهیم داد.»

رئیس جمهور روسیه به تازگی در دیدار با «وهاگن خاچاتوریان» رئیس جمهور ارمنستان در حاشیه «اجلاس بین‌المللی اقتصادی» در «سن پترزبورگ» گفت که ارمنستان نه تنها شریک روسیه بلکه متحد راهبردی مسکو است.  

«ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه به خاچاتوریان گفت:«ما علاقه‌مندیم که وضعیت در کشور باثبات شود و توسعه را تضمین کند. ما به همه چیزهایی که امروز در ارمنستان و اطراف آن اتفاق می‌افتد را اشراف داریم و مصمم هستیم که مشارکت خود را توسعه دهیم.»

این در حالی است که رئیس جمهور جمهوری آذربایجان نیز اخیرا  در نامه تبریک به  رئیس جمهور  روسیه به مناسبت برگزاری  «روز ملی روسیه»  بر توسعه همکاری با کرملین تاکید کرد.

«الهام علی‌اف» رئیس جمهور جمهوری آذربایجان در این نامه خطاب به همتای روس خود گفت: «پیوندهای چند صد ساله دوستی و همسایگی خوب که مردم ما را متحد می‌‌کند، مبنای قابل اعتماد توسعه پایدار مشارکت راهبردی و همکاری چند بعدی بین آذربایجان و روسیه است. تعامل کشورهای ما در طیف گسترده‌ای از موضوعات دوجانبه در دستور کار باعث رضایتمندی می‌شود.» (جزئیات بیشتر)

جنگ بر سر منطقه قره باغ کوهستانی در نهم نوامبر ۲۰۲۰ (۱۹ آبان ۱۳۹۹) با توافق آتش‌بس به امضای «نیکول پاشینیان» نخست وزیر ارمنستان، رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان و رئیس‌جمهور روسیه پایان یافت و روسیه به عنوان میانجی این توافق نقش‌آفرینی کرد.جمهوری آذربایجان در این دور از درگیری‌ها مناطقی از جمله قره باغ را از اشغال ارمنستان خارج ساخت.

این دو کشور با وجود پادرمیانی روسیه همواره در خطوط مرزی درگیری‌ دارند و طی روزهای گذشته طرفین همدیگر را به نقض آتش بس و تیراندازی به مواضع هم متهم کردند. (جزئیات بیشتر)

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها