نشست قریب‌الوقوع اردوغان و پوتین/ درخواست اردوغان از پوتین

کد خبر: 1161179

رئیس‌جمهور ترکیه در گفت‌وگوی تلفنی با همتای روس خود بر لزوم تحرکات برای بازگشایی گذرگاه امن در دریای سیاه به منظور تخلیه غلات از اوکراین تأکید کرد.

نشست قریب‌الوقوع اردوغان و پوتین/ درخواست اردوغان از پوتین

رئیس‌جمهور ترکیه در گفت‌وگوی تلفنی با همتای روس خود بر لزوم تحرکات برای بازگشایی گذرگاه امن در دریای سیاه به منظور تخلیه غلات از اوکراین تأکید کرد.

رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه امروز (دوشنبه) در تماس تلفنی با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه درباره اوضاع سوریه و بحران اوکراین گفت‌وگو کرد.

طبق بیانیه ریاست‌جمهوری ترکیه، اردوغان در این گفت‌وگوی تلفنی همچنین خواستار بازگشایی گذرگاه امن در دریای سیاه برای تخلیه غلات از بنادر اوکراین شد.

اردوغان به پوتین گفت: زمان آن فرا رسیده که سازمان ملل برای بازگشایی یک کریدور امن برای صادرات غلات از طریق دریای سیاه کار کند.

بر اساس این بیانیه، رئیس جمهور ترکیه بر اهمیت تمدید مکانیزم کمک‌های فرامرزی سازمان ملل به سوریه تأکید کرد.

اکنون مذاکرات اعضای شورای امنیت برای تمدید قطعنامه کمک‌ رسانی فرامرزی به سوریه که شب گذشته منقضی شد، در جریان است.

این مکانیزم که از سال ۲۰۱۴ و برای ارسال کمک‌های سازمان ملل از طریق گذرگاه «باب الهوی» در مرز سوریه و ترکیه برقرار است، نیمه شب یکشنبه پس از وتوی روسیه علیه پیش نویس قطعنامه‌ای برای تمدید یک ساله آن، منقضی شد.

همزمان کاخ کرملین در بیانیه‌ای اعلام کرد که پوتین و اردوغان در این گفت‌گوی تلفنی درباره هماهنگی صادرات غلات و حفاظت از محموله‌ها از طریق دریای سیاه به بارازهای جهانی گفت‌وگو کردند.

کاخ کرملین تأکید کرد که پوتین و اردوغان در این گفت‌وگوی تلفنی بر سر برگزاری قریب الوقوع نشست رهبران روسیه و ترکیه توافق کردند./ایسنا

 درخواست اردوغان از پوتین درباره غلات اوکراین

رؤسای جمهور ترکیه در گفت‌وگوی تلفنی با رئیس جمهور روسیه خواستار بازگشایی مسیری امن در دریای سیاه برای خارج کردن غلات اوکراین شد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه و «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه روز دوشنبه تلفنی با یکدیگر گفت‌وگو کردند.

اردوغان در این گفت‌وگوی تلفنی بر ضرورت تحرک برای بازگشایی مسیری امن در دریای سیاه برای خارج کردن غلات اوکراین تاکید کرد.

کاخ کرملین روسیه نیز اعلام کرد که پوتین و اردوغان درباره موضوع هماهنگی برای صادرات غلات به بازارهای جهانی و تامین امنیت حمل و نقل در دریای سیاه صحبت کردند.

رسانه‌ها همچنین خبر دادند که اردوغان از پوتین درخواست کرده که گذرگاه‌های مرزی ترکیه با سوریه برای ارسال کمک‌های بشردوستانه باز باقی بمانند.

روز جمعه بود که روسیه قطعنامه کشورهای غربی در شورای امنیت سازمان ملل برای ارسال کمک به سوریه از طریق مرزهای ترکیه را وتو کرد.

روسیه معتقد است که ارسال کمک‌ از طریق مرزهای ترکیه حق حاکمیت دمشق را نقض می‌کند و هرگونه ارسال و توزیع کمک باید از طریق دولت مرکزی سوریه انجام پذیرد.

قطعنامه شورای امنیت موسوم به ارسال کمک از طریق گذرگاه مرزی ترکیه به مناطق تحت کنترل معارضان و تروریست‌ها در شمال سوریه، در تاریخ ۱۹ تیر (دهم جولای) منقضی می‌شود و برای تمدید آن به ۹ رأی موافق بدون وتو نیاز است.

روسیه معتقد است که این عملیات طولانی مدت، حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه را نقض می‌کند. مسکو تاکید دارد که کمک‌های بیشتری باید از داخل سوریه و تحت نظر دولت مرکزی این کشور ارسال شود.

با توجه به آنکه کمک‌رسانی به بسیاری از مناطق نیازمند کمک‌های انسانی از داخل سوریه امکان‌پذیر است پیشنهاد مسکو این است که باز بودن تنها یکی از گذرگاه‌های مرزی در مناطق تحت کنترل شبه‌نظامیان طی ۱۲ ماه آینده را کافی می‌دانست.

شورای امنیت سال ۲۰۱۴، زمانی که جنگ سوریه در اوج قرار داشت، با تصویب قطعنامه‌ای  کمک‌رسانی‌های انسانی به مناطق تحت کنترل گروه‌های مسلح مختلف را مجاز کرده بود. علاوه بر گذرگاه‌های ترکیه، گذرگاه‌های اردن و عراق هم جزو این مکانیسم کمک‌رسانی بودند، اما ژانویه سال ۲۰۲۰ میلادی بسته شدند. 

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها