واکنش ارمنستان به رد ادعای آمریکا

کد خبر: 1220038

دبیر شورای امنیت ارمنستان با رد ادعای آمریکا اظهار داشت که در آخرین دور از مذاکرات با جمهوری آذربایجان در مورد مهمترین موضوعات پیشرفتی حاصل نشده است.

واکنش ارمنستان به رد ادعای آمریکا

دبیر شورای امنیت ارمنستان روز سه شنبه اظهار داشت که در آخرین دور از مذاکرات ارمنستان و جمهوری آذربایجان در مورد مهمترین موضوعات پیشرفتی حاصل نشده است.

به گزارش خبرگزاری «آرکا» اظهارات  «آرمن گریگوریان» دبیر شورای امنیت ارمنستان در تضاد  با سخنان «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکاست که پس از گفت‌وگوهای اخیر در ایالات متحده بین وزرای امور خارجه ارمنستان و جمهوری آذربایجان مدعی «پیشرفت محسوس» به سوی توافق صلح  بین این دو کشور شد.

گریگوریان در نشست خبری گفت: «مهمترین موضوعات مربوط به به رسمیت شناختن ۲۹۸۰۰ کیلومتر از خاک ارمنستان، برقراری گفت‌وگو بین جمهوری آذربایجان و بخش ارامنه نشین قره باغ کوهستانی وهمچنین ایجاد تضمین‌های بین‌المللی حقوقی و برای جمعیت ارمنی نشین منطقه است.»

پیشتر، «نیکول پاشینیان» نخست‌وزیر ارمنستان گفته بود که  این کشور آماده پذیرش پیشنهاد اوت ۲۰۲۲ روسیه درباره حل‌وفصل بین ارمنستان و جمهوری آذربایجان است. وی در مصاحبه‌ای گفت: «در اوت ۲۰۲۲ پیشنهاد طرف روس درباره حل‌وفصل (بین جمهوری‌های) ارمنستان-آذربایجان را دریافت کردیم و آماده امضای آن هستیم. اما جمهوری آذربایجان آن را رد کرد. بعد از آن، دیگر ندیدیم که روسیه این پیشنهادات را بار دیگر روی میز بگذارد(جزئیات بیشتر).

گریگوریان در پاسخ به سئوالی درباره اظهارات بلینکن در مورد پیشرفت محسوس گفت که ارمنستان در بیانیه مطبوعاتی به وضوح اعلام کرد که اختلافاتی وجود دارد .

گریگوریان گفت: «برای ارمنستان فرقی نمی‌کند که مذاکرات در کجا و در چه بستری برگزار شود .نیروهای جمهوری آذربایجان باید قلمرو مستقل جمهوری ارمنستان را ترک کنند. این یک الزام اجباری است. امضای معاهده صلح تنها با این شرط امکان پذیر است.»

در تازه‌ترین تنش بین این دو کشور همسایه، دادگستری ارمنستان یک نظامی باکو را به یازده و سال نیم حبس متهم کرد/فارس

 ارمنستان: ایروان و باکو مذاکرات آمریکا را ادامه می‌دهند

دبیر شورای امنیت ملی ارمنستان تصریح کرد که دیدار آتی وزرای خارجه ارمنستان و جمهوری آذربایجان ادامه مذاکرات دو کشور در آمریکا است.

«آرمن گریگوریان» دبیر شورای امنیت ملی ارمنستان امروز (سه شنبه) اعلام کرد که دیدار برنامه‌ریزی شده وزرای خارجه ارمنستان و جمهوری آذربایجان در مسکو، ادامه مذاکرات دو کشور در ایالات متحده آمریکا خواهد بود.

بنا بر گزارش خبرگزاری روسی تاس، گریگوریان با اعلام این خبر که باکو و ایروان در جریان مذاکرات خود در خصوص موضوعات اصلی هیچ‌گونه پیشرفت چشمگیری حاصل نکردند، گفت: «تمام موضوعات مربوط به توافقنامه صلح ادامه یکدیگر است زیرا موضوعات مورد بحث بسیار شناخته شده می‌باشد».

وی در خصوص گفت‌وگوهای پیشین بین باکو و ایروان گفت: «ما هیچ پیشرفتی در موضوعات اصلی مذاکرات یعنی تعریف قلمرو مستقل ارمنستان به وسعت ۲۹ هزار و ۸۰۰ کیلومتر، ایجاد سازوکار بین المللی استپانکرت-باکو و ارائه تضمین های بین‌المللی نداشته‌ایم».

گریگوریان همچنین تصریح کرد که «نیکول پاشینیان» نخست‌وزیر ارمنستان و «الهام علی‌اف» رئیس‌جمهور به زودی با یکدیگر دیدار خواهند کرد.

وی در این خصوص گفت: «پاشینیان و علی‌اف روز 14 می (24 اردیبهشت ماه) در بروکسل و پس از آن در کیشیناو (مولداوی) دیدار خواهند کرد. امانوئل ماکرون رئیس‌جمهور فرانسه و اولاف شولتز صدراعظم آلمان نیز حضور خواهند داشت».

اخیراً وزرای خارجه دو جمهوری همسایه جمهوری آذربایجان و ارمنستان در واشنگتن با حضور همتای آمریکایی برای حل‌وفصل اختلافات دیدار و گفت‌وگو کردند.

پاشینیان در مصاحبه‌ای در تاریخ پنجم مه (۱۵ اردیبهشت) گفت علیرغم پیشرفت‌های گزارش شده در گفت‌وگوهای دوجانبه در آمریکا، همچنان اختلافات قابل توجهی در روند صلح بین جمهوری ارمنستان و آذربایجان باقی است.

با وجود سال‌ها تلاش برای میانجی‌گری بین ارمنستان و جمهوری آذربایجان، این دو همسایه هنوز به توافقنامه صلح دست پیدا نکرده‌اند. جمهوری آذربایجان پیش‌تر یک ایست بازرسی جدید در منطقه قره‌باغ در مسیر لاچین ایجاد کرد. به دنبال این اقدام، ارمنستان آن را نقض فاحش آتش‌بس ۲۰۲۰ با میانجیگری روسیه خواند.

در گفت‌وگوی اخیر «ولادیمیر پوتین» با پاشینیان، رئیس‌جمهور روسیه بر حل عملی مشکلات برای تضمین ثبات و امنیت در منطقه قره‌باغ کوهستانی تاکید کرد.

پوتین و پاشینیان در این گفت‌وگو ضمن اشاره به وخیم‌تر شدن اوضاع فعلی در گذرگاه لاچین، بر اهمیت رعایت دقیق مجموعه‌ای از توافقات اساسی بین سران روسیه، ارمنستان و جمهوری آذربایجان تاکید کردند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها