واکنش کرملین به جذب تروریست‌ها از تلگرام

کد خبر: 1282188

سخنگوی دفتر ریاست‌جمهوری روسیه در واکنش به گزارش‌ها درباره جذب عوامل حادثه تروریستی کروکوس از طریق یک کانال تلگرامی، بر لزوم رصد بیشتر این شبکه اجتماعی به منظور تبدیل نشدن آن به ابزار تروریست‌ها تأکید کرد.

واکنش کرملین به جذب تروریست‌ها از تلگرام

سخنگوی دفتر ریاست‌جمهوری روسیه در واکنش به گزارش‌ها درباره جذب عوامل حادثه تروریستی کروکوس از طریق یک کانال تلگرامی، بر لزوم رصد بیشتر این شبکه اجتماعی به منظور تبدیل نشدن آن به ابزار تروریست‌ها تأکید کرد.

به گزارش خبرگزاری تاس،‌ دیمیتری پسکوف روز پنجشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳ در این باره گفت:‌ ما از پاول دورُف بنیانگذار تلگرام انتظار داریم که توجه بیشتری به این واقعیت داشته باشد که تلگرام به عنوان یک منبع منحصر به فرد و خارق العاده از نقطه نظر فناوری که در واقع در برابر چشمان نسل ما رشد کرده، به طور فزاینده ای به ابزاری در دست تروریست‌ها تبدیل شده است و آنها از آن برای اهداف تروریستی استفاده می‌کنند.

سخنگوی کرملین در عین حال گفت: در حال حاضر، برنامه ای برای مسدود کردن تلگرام در فدراسیون روسیه وجود ندارد.

این اظهارات پس از آن اعلام شد که یک منبع آگاه در روسیه اعلام کرد: عاملان حمله تروریستی به تالار کنسرت کروکوس منطقه مسکو از طریق یک کانال تلگرامی شاخه افغانستان داعش که برای مخاطبان در تاجیکستان فعالیت می‌کند، جذب شدند.

گزارش نیویورک تایمز درباره خودداری آمریکا از ارائه اطلاعات کامل عملیات تروریستی

گزارش روزنامه نیویورک‌ تایمز مبنی بر اینکه سرویس‌های اطلاعاتی آمریکا از ترس افشای منابع خود، همه اطلاعات درباره تهدید حمله تروریستی به تالار کروکوس را در اختیار روسیه قرار ندادند، موضوع پرسش دیگری از سخنگوی کرملین بود.

پسکوف در این باره گفت: باید به این اطلاعات با احتیاط زیادی برخورد کرد.

تحقیقات درباره حادثه کروکوس زمان بر است

در ادامه این نشست، سخنگوی کرملین گفت: نهادهای تحقیق و سرویس های ویژه در حال کار بر روی ابعاد حمله تروریستی در کروکوس هستند که برای نتیجه گیری‌های مستدل، زمان نیاز است.

وی افزود: فعالیت نهادهای تحقیقاتی و سرویس‌های ویژه روسیه درباره این پرونده ادامه دارد و از جمله درباره پنجره (کریدور) در مرز اوکراین که تروریست‌ها قصد عبور از آن را داشتند و در این بخش از مرز، مشکلاتی وجود دارد.

پسکوف ادامه داد: باید به این واقعیت توجه کرد که تاکنون زمان بسیار اندکی از وقوع حادثه گذشته است و نیاز به زمان بیشتری است تا نتیجه‌گیری‌های مستدل درباره ابعاد این حادثه به دست آید.

چرا پوتین به صحنه فاجعه نیامد؟

از سخنگوی کرملین سؤال شد که چرا ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهوری روسیه برای رسیدگی به حمله تروریستی کروکوس در محل حادثه حاضر نشد.

پسکوف در پاسخ گفت: همه اقدامات برای نجات مردم و کمک رسانی از همان دقایق اولیه پس از حمله تروریستی در تالار شهر کروکوس انجام شد و تمام بخش‌های مرتبط با مدیریت فرماندار مسکو همه اقدامات لازم را برای اطمینان از نجات مردم، ارائه خدمات پزشکی به آسیب‌دیدگان و خاموش کردن آتش انجام دادند.

وی ادامه داد: در این شرایط، انجام برخی بازدیدها کاملاً غیرعملی است، چرا که با کار ستادی که در محل سازماندهی شده بود، تداخل می‌کرد؛ از این رو، پوتین به صحنه فاجعه نیامد تا در کار ستاد خلل ایجاد نشود.

آیا پوتین با خانواده قربانیان حادثه تروریستی دیدار می‌کند؟

سخنگوی کرملین در پاسخ به این سوال که آیا پوتین قصد دارد با خانواده‌های کشته شدگان و مجروحان حادثه تروریستی کروکوس دیدار کند یا خیر، گفت: در صورت نیاز به برگزاری این نشست، مراتب را به اطلاع رسانه‌ها خواهیم رساند.

وی خاطرنشان کرد: مجروحان و خانواده‌های جانباختگان حمله تروریستی در تالار شهر کروکوس همه کمک‌های در نظرگرفته شده را دریافت می‌کنند، در این باره فعالیت منسجمی از طرف بخش‌های خدماتی و متخصصان سازماندهی شده است که همه این فعالیت‌ها در کوتاه‌ترین زمان ممکن انجام شد و ادامه خواهد یافت.

تیراندازی تروریست‌ها و اقدام آنها به پرتاب بمب های آتش زا قبل از اجرای کنسرت در تالار شهر کروکوس در شهر کراسنوگورسک در نزدیکی مسکو شامگاه جمعه سوم فروردین‌ماه ۱۴۰۳ به جان باختن ۱۴۳ نفر و مجروح شدن ۱۸۲ نفر (بنا بر آمار وزارت شرایط اضطراری روسیه) منجر شد.

شاهدان عینی در زمان وقوع حمله تروریستی به تالار شهر کروکوس از حضور چهار تروریست سخن گفتند که بعدا گفته شد آنها مواد قابل اشتعال برای آتش زدن سالن نیز همراه داشتند. این آتش‌سوزی منجر به فروریختن بخش‌هایی از این تالار شد.

به گفته رئیس کمیته تحقیقات روسیه، تروریست ها ساعت ۱۹.۵۸ جمعه سوم فروردین (به وقت مسکو) (۲۰:۲۸ به وقت تهران) به تالار شهر کروکوس رسیدند و ساعت ۲۰.۱۱ ساختمان را ترک کردند.

عملیات آواربرداری و جستجوی قربانیان این حادثه از زیر آوار سه شنبه هفتم فروردین ماه خاتمه یافت.

بنا بر اعلام سرویس امنیت فدرال روسیه، تاکنون ۱۱ نفر از جمله چهار عامل تروریستی که به این تالار حمله کردند، بازداشت شده‌اند. در این میان، خودروی حامل تروریست‌ها در حالی که در حال فرار به سمت مرز اوکراین بود، در بریانسک متوقف و چهار تروریست بازداشت شدند.

با وجود آنکه رسانه‌ها و مقامات غربی، از گروه تروریستی داعش به عنوان عامل این حمله تروریستی یاد کرده و اوکراین را از دخالت در این عملیات تبرئه کرده‌اند، مقام‌های مسکو ضمن تعجب از سرعت عمل غرب در شناسایی عوامل تروریستی بر تکمیل تحقیقات خود در این زمینه تأکید کرده‌اند.

با این حال، نیکولای پاتروشف دبیر شورای امنیت روسیه هفتم فروردین ۱۴۰۳ در پاسخ به پرسش خبرنگاران درباره اینکه آیا اوکراین یا گروه تروریستی داعش پشت این حمله تروریستی بوده است پاسخ داد: البته، اوکراین.

الکساندر بورتنیکوف رئیس سازمان امنیت فدرال روسیه نیز در آن روز در مصاحبه‌ای گفت: ما معتقدیم که این اقدام تروریستی هم توسط اسلام گرایان تندرو و هم توسط سازمان های اطلاعاتی غربی طراحی، تدارک و اجرا شده است و سرویس های ویژه اوکراین مستقیماً به این موضوع مرتبط هستند و همکاری داشته‌اند

ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهوری روسیه نیز ششم فروردین‌ماه ۱۴۰۳ با تأکید بر ضرورت تکمیل تحقیقات این کشور درباره این حادثه تروریستی گفته بود: جنایت وحشتناک در کروکوس، اقدامی برای ارعاب و ایجاد وحشت در جامعه روسیه است که توسط اسلام‌ گرایان افراطی انجام شد؛ این سؤالات مطرح می شود که آنها این کار را به سفارش کدام مشتری انجام دادند؟، چه کسی از این کار سود می‌برد؟ و آیا اسلام گرایان افراطی واقعاً تصمیم به حمله به روسیه گرفتند؟ همچنین باید به این سوال پاسخ داد که چرا تروریست ها پس از ارتکاب جنایت در کروکوس قصد عزیمت به اوکراین را داشتند و چه کسی در آنجا منتظر آنها بود؟

در حالی روس ها از اوکراین به عنوان عامل پشت پرده جنایت کروکوس یاد می کنند که تقابل نظامی دو کشور در بیش از دو سال گذشته همچنان ادامه دارد.

پیشنهاد صلح شرودر برای پایان مناقشه اوکراین

پیشنهاد گرهارد شرودر صدراعظم سابق آلمان برای کمک به حل و فصل مناقشه اوکراین، موضوع پرسش دیگری از سخنگوی کرملین بود.

پسکوف در این باره گفت:‌ ارتباطات شخصی خوب و سازنده بین رهبران کشورها همواره می‌تواند به حل مسائل پیچیده بین دولت‌ها کمک کند، این موضوع بارها توسط گرهارد شرودر و ولادیمیر پوتین ثابت شده است و پیش از این، این ارتباط به حل دشوارترین مسائل و تضمین حرکت رو به جلو در توسعه روابط دوجانبه کمک کرد.

دبیر مطبوعاتی رئیس جمهور فدراسیون روسیه گفت: متأسفانه اکنون ما چنین اراده سیاسی را در بین سیاستمداران فعلی آلمان نمی‌بینیم و چنین سخنانی از آنها نمی شنویم.

اظهارات صدراعظم آلمان درباره احتمال صلح

پسکوف در بخش دیگری از نشست خبری خود گفت: اظهارات اولاف شولتس صدراعظم آلمان درباره امکان دستیابی به صلح در مناقشه اوکراین، یادآور شد: اتحادیه اروپا دیدگاه های متفاوتی درباره ضرورت افزایش درجه مشارکت در درگیری در اوکراین دارد. در عین حال، اظهارات شولتس که کشورش در درگیری اوکراین مشارکت دارد، رویکرد غالب در اروپا در مورد لزوم تحریک اوکراین برای "جنگ تا آخرین اوکراینی" را تغییر نمی دهد.

وی افزود: رهبران اروپایی با اراده سیاسی اعلام شده برای حمایت از اوکراین تا آنجا که لازم است، متحد می شوند، بنابراین، ما وضعیت را با دقت بیشتری رصد می کنیم.

شکنجه و اعدام اسیران روس در اوکراین

سخنگوی کرملین در پاسخ به پرسشی درباره گزارش دفتر کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد درباره شکنجه اسیران روس در اوکراین گفت: روسیه به دنبال مجازات همه کسانی است که پشت جنایات کی‌یف هستند.

وی با بیان اینکه همه جنایات جنگی رژیم کیف به دقت مستند شده است، گفت: از جنایات اشاره شده در گزارش دفتر کمیساریای عالی حقوق بشر به خوبی مطلع بودیم و البته تضمین خواهیم کرد که کسانی که پشت این جنایات هستند مجازات لازم را دریافت کنند.

پیش از این، دفتر کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل در ژنو گزارشی درباره شکنجه اسیران روس در اوکراین منتشر کرد. نمایندگان این اداره از اول دسامبر سال ۲۰۲۳ تا ۲۹ فوریه ۲۰۲۴ در بازدید از اسارتگاه‌ها در مناطقی همچون دنیپر، خارکف، نیکولایف، وینیتسا و منطقه زاپروژیا با ۴۴ اسیر روس دیدار داشته بودند. بنا به گزارش خبرگزاری روسی تاس، در این گزارش آمده است که زندانیان پس از انتقال فوری از میدان جنگ، گزارش های معتبری از شکنجه یا بدرفتاری ارائه کردند. علاوه بر این، این گزارش اطلاعاتی در مورد اعدام دست‌کم ۲۵ پرسنل نظامی روسیه در خارج از میدان نبرد در سال‌های ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ منتشر کرده است که این اعدام‌ها بدون انجام روال قضایی عادلانه و تحقیقات مناسب انجام شده است.

به گزارش ایرنا، رئیس‌جمهوری روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.

ولادیمیر پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) عملیاتی نظامی را که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کی‌یف به رویارویی نظامی تبدیل شد. این عملیات نظامی تاکنون ادامه دارد و کشورهای غربی ضمن اعمال تحریم‌ها بر روسیه، سلاح و مهمات در اختیار اوکراین قرار می‌دهند.

دیمیتری پسکوف سخنگوی کرملین سوم فروردین ۱۴۰۳ با اشاره به پیوستن مناطق دونتسک، لوهانسک، خرسون و زاپروژیا به روسیه طی دو سال اخیر به روسیه، درباره چشم انداز آتی عملیات ویژه نظامی این کشور در اوکراین گفت: ما چهار منطقه فدرال جدید داریم و باید قلمرو آنها را آزاد کنیم که در واقع اوکراین،‌ آنها را اشغال کرده است.

مبادله زندانیان روسیه و آمریکا در سکوت

سخنگوی کرملین در پاسخ به پرسش دیگری گفت: تماس هایی بین روسیه و ایالات متحده برای مبادله زندانیان وجود دارد، اما این فرایند باید در سکوت انجام شود؛ نقض شدن این روش، مانع از دستیابی به نتیجه می شود.

وی ادامه داد:‌ ما بارها تاکید کرده ایم که تماس‌های خاصی در این زمینه وجود دارند، اما آنها باید در سکوت مطلق انجام شوند، چرا که مشکلاتی را در فرایندها ایجاد می‌کنند.

این اظهارات در پاسخ به سوالی درباره امکان مبادله ایوان گرشکویچ خبرنگار روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال متهم به جاسوسی که در بازداشت است، مطرح شد.

سخنگوی دفتر ریاست‌جمهوری روسیه در پاسخ به پرسشی درباره زمان آغاز محاکمه گرشکویچ نیز گفت: این موضوع در حوزه کار ما نیست و کرملین اطلاعاتی در این زمینه ندارد.

زمان سفر پوتین به ویتنام

پسکوف در پاسخ به پرسش دیگری نیز گفت:‌ پوتین رئیس جمهوری روسیه برای سفر به ویتنام دعوت شده است، اما درباره زمان این سفر هنوز توافق نشده است و کار در کانال‌های دیپلماتیک ادامه دارد.

پیش‌تر روزنامه اینترنتی ویتنام نت در گزارشی به نقل از از وزارت اطلاعات و ارتباطات ویتنام نوشته بود که دبیرکل کمیته مرکزی حزب حاکم کمونیست ویتنام در گفت و گوی تلفنی با پوتین از وی برای سفر به ویتنام دعوت کرده و رئیس‌جمهوری روسیه این دعوت را پذیرفته است./ایرنا

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها