ژنرال اتریشی: مسئله کنترل تسلیحات اتمی بسیار مهم است

کد خبر: 889298

یک ژنرال ارشد اتریشی با تاکید بر اینکه توافقات درباره خلع تسلیحات و کنترل آن مبنای مهمی برای امنیت بین المللی است تاکید کرد که ترامپ وقتی به خروج از پیمان موشکی با روسیه تهدید می‌کند باید سریعا پیمان جایگزین جدیدی در این باره را ارائه دهد.

ژنرال اتریشی: مسئله کنترل تسلیحات اتمی بسیار مهم است

خبرگزاری تسنیم: "دونالد ترامپ"، رئیس جمهور آمریکا چندی پیش روسیه را متهم به نقض پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد و تهدید کرد که از این توافق خارج می‌شود.

پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد در زمان ریاست جمهوری رونالد ریگان با میخائیل گورباچف، رهبر اتحاد جماهیر شوروی سابق مذاکره شد. این پیمان در سال ۱۹۹۸ به‌تصویب مجلس سنای آمریکا رسید. هدف این پیمان ممانعت از تولید و نیز نابودی موشک‌های هسته‌ای کوتاه‌برد و میان‌برد و همچنین موشک‌های متعارف هر دو کشور بود.

این تصمیم ترامپ انتقاد‌ها و نگرانی‌های زیادی را در عرصه بین‌المللی و به‌ویژه بین مقامات اروپایی ایجاد کرده است.

خبرنگار بین الملل خبرگزاری تسنیم در همین ارتباط گفتگویی را با سرتیپ دکتر "والتر فایشتینگر"، یکی از افسران بلندپایه ارتش فدرال اتریش و رئیس انستیتو حفظ صلح و مدیریت تقابل در آکادمی دفاع فدرال این کشور (IFK) انجام داده است.

وی درباره عواقب تصمیم ترامپ برای خروج از پیمان موشکی با روسیه گفت: توافقات بین المللی برای خلع تسلیحات، کنترل سلاح و یا محدود کردن تسلیحات مبنای مهمی برای امنیت بین المللی است. این توافقات باید ترس‌ها و ناامنی‌ها را کاهش داده و از ایجاد مسابقه تسلیحاتی جلوگیری به عمل آورد. از این رو وقتی آمریکا تهدید می‌کند که از پیمان موشکی با روسیه خارج می‌شود باید در همان لحظه توافق جدیدی ارائه شود. این مسئله مهم است که آمریکا وضعیت جئوپلیتیک کنونی را اساسی برای ملاحظات خود قرار دهد؛ بنابراین مسئله ارتقاء تسلیحات هسته‌ای نه تنها بین آمریکا و روسیه بلکه همچنین در منطقه آسیا نیز وجود دارد و از جمله کشور‌های چین، هند و پاکستان باید در این راستا در نظر گرفته شوند.

این ژنرال ارشد اتریشی در پاسخ به این پرسش که اتحادیه اروپا چگونه باید به این تصمیم ترامپ واکنش نشان دهد گفت: اتحادیه اروپا همواره بر این مسئله تاکید کرده است که توافقات و پایبندی به آن‌ها چه اندازه اهمیت دارد. در اروپا این اتفاق نظر وجود دارد که مسئله کنترل تسلیحات هسته‌ای باید دوباره وزن سنگین‌تر پیدا کرده و مورد توجه خاص تری قرار گیرد. این مسئله همچنین درباره قرارداد نیرو‌های امنیتی متعارف در اروپا در چارچوب کشور‌های عضو سازمان امنیت و همکاری اروپا هم اعتبار دارد. اما دست کم به همان اندازه مسئله کنترل تسلیحات و خلع سلاح در زمینه هسته‌ای اهمیت دارد. پیمان موشکی با روسیه به ویژه به کاهش قابل توجه موشک‌های هسته‌ای میان برد در اروپا منجر شده است؛ بنابراین اروپا علاقه زیادی به حفظ این پیمان موشکی و یا یک توافق جایگزین دارد.

وی درباره درخواست‌ها برای خروج تسلیحات اتمی آمریکا از اروپا در واکنش به تصمیم ترامپ برای خروج از پیمان موشکی گفت: این درخواست جدیدی نیست و البته کمی با واقعیات موجود همخوانی ندارد؛ بنابراین یک خلع سلاح یک طرفه به عدم تعادل قدرت در اروپا منجر شده و عواقب بی شماری دارد. خیلی مهم‌تر از این مسئله این است که مجددا مذاکرات استراتژیک را در پیش گیریم که می‌تواند منجر به شفافیت و اعتماد سازی بیشتر شود.

این ژنرالارشد اتریشی در بخش پایانی این مصاحبه در پاسخ به این پرسش که آیا آمریکا هنوز شریک قابل اعتمادی برای اروپا است گفت: در بسیاری زمینه‌ها آمریکا همچنان مهم‌ترین شریک برای اروپا است. با این حال برای اروپا این مسئله از اهمیت بالایی برخوردار است که منافع شخصی خود را تعریف کرده، مواضع خود را مشخص کرده و استقلال و قدرت استراتژیک خود را افزایش دهد. همه این‌ها در استراتژی جهانی اتحادیه اروپا در سال ۲۰۱۶ تثبیت شده است. حالا این مسئله مطرح است که این تصورات و ایده‌ها را محقق کنیم.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها