ایالات متحده، متهم اصلیِ اخلال در کنفرانس اقلیمی لهستان

کد خبر: 902267

وزیر امور خارجه "وانواتو" اعلام کرد: ایالات متحده آمریکا و دیگر کشور‌های توسعه یافته با حجم بالای انتشار کربن دی اکسید به طور چشمگیر در حال بی‌ثمر کردن نتایج کنفرانس اقلیمی سازمان ملل متحد در "کاتوویتسِ" لهستان هستند.

ایالات متحده، متهم اصلیِ اخلال در کنفرانس اقلیمی لهستان

خبرگزاری ایسنا: هشدار او در حالی مطرح شد که پیش‌تر نیز کشور‌های اقیانوس آرام و هند هشدار داده بودند در صورت عدم ایجاد قوانینی برای اقلیم جهانی، این کشور‌ها رو به نابودی می‌روند.

رالف رجینوانو، وزیر امور خارجه "وانواتو" در سخنرانی کوبنده‌ای در مقابل وزیران و سران دولت‌ها با تاکید بر این که کشور‌های توسعه یافته با وجود سهم بالا در انتشار کربن دی اکسید، تعمدا در حال مانع تراشی برای مذاکرات هستند، انگشت اتهام را به سوی ایالات متحده برد.

وی با بیان این که کشور‌هایی که بیشترین مسئولیت را در برابر تغییرات اقلیمی دارند در تلاش برای خنثی‌سازی تلاش‌ها در این زمینه هستند، اظهار کرد: این امر عمیقا بر من تاثیر می‌گذارد که شاهد این هستم که مردم آمریکا و دیگر کشور‌های توسعه یافته در سراسر جهان در حال رنج بردن از اثرات فاجعه بار اقلیمی هستند و مذاکره کنندگان حرفه‌ای آن ها، اینجا در کنفرانس COP۲۴ در حال مانع تراشی برای هر گونه توجه به از دست رفتن و آسیب دیدن دستورالعمل‌های توافق پاریس و از بین بردن هر گونه احتمال برای پیشرفت حقیقی و دقیق در بزرگترین تهدید موجود برای بشریت هستند.

مذاکرات تغییرات اقلیمی سازمان ملل متحد در لهستان با بحثی معنادار در مورد این که آیا باید "هشدار گزارش ویژه IPCC در مورد عواقب شدید افزایش گرمای جهانی بالای ۱.۵ درجه سانتی گراد در سطوح پیش-صنعتی" صرفا در این کنفرانس "مطرح" شود یا مورد "استقبال" و توجه خاص قرار گیرد، دچار ناآرامی‌ها و از مسیر خود منحرف شده است. این گزارش ویژه با جبهه گیری‌های بزرگترین کشور‌های تولید کننده نفت یعنی ایالات متحده آمریکا، عربستان سعودی، روسیه و کویت که اصرار دارند "مطرح" شدن این گزارش در کنفرانس کافی است، مواجه شده است.

وزیر امور خارجه "وانواتو" افزود: چه این گزارش مورد استقبال قرار گیرد، چه تنها مطرح شود و چه به طور شرم‌آوری این دستاورد علمی نادیده گرفته شود، نمی‌توان چیزی از بار این فاجعه بر دوش انسانیت کاست و کسانی که این جبهه گیری‌های معنادار را انجام داده اند، باید فکری به حال وجدان خود کنند!

وی با اشاره به قوانین دوجانبه‌ای که سه سال پیش با توافق ۱۹۳ کشور در توافق پاریس تعیین شد، ولی کشور‌هایی با حجم بالای انتشار کربن دی اکسید را از اجرای تعهدات کاهش انتشار معاف کرده بود، گفت: ما به قوانینی نیاز داریم که همه کشور‌ها آن را اجرا کنند.

این در حالی است که اداره دولتی ایالات متحده اظهار نظرات رالف رجینوانو را رد کرد.

گروهی از کشور‌های جزیره‌ای کوچک در اقیانوس آرام و هند از جمله وانواتو، کریباتی، ساموآ، تووالو، جزایر کوک و مالدیو با بیان این که کشور‌های آن‌ها با بیشترین خطر تغییرات اقلیمی مواجه اند خواستار اقدام‌های بیشتر بین‌المللی برای محدود کردن گرمایش ۱.۵ درجه‌ای جهانی شده بودند.

به گزارش گاردین، وزیر محیط زیست مالدیو نیز به نمایندگی از این کشور‌ها با تاکید بر تداوم شکست جهان در مقابله با تغییرات اقلیمی اظهار کرد: با گذشت یک چهارم قرن از مذاکرات UNFCCC و سه سال از توافق تاریخی پاریس، ما بیش از هر زمانی از دستیابی به اهداف تثبیت انتشار گاز‌های گلخانه‌ای خود دور مانده ایم و به نقطه آغاز نزدیک می‌شویم.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها