خشم نویسنده سعودی از دوستی فلسطینیها با ایران +عکس
یک نویسنده معروف سعودی که از اینکه فلسطینیها تن به سازش با رژیم صهیونیستی نمیدهند خمشگین است، آنها را «احمق» خواند.
او با این پیش فرض که مردمان عرب ایران را دشمن خود میپندارند، نوشت: «ای فلسطینیها احمق و کودن چرا این حق را به خود میدهید که با دشمن فارسی ما صلح و سازش کنید اما عادیسازی روابط ما با اسرائیلی که حتی یک گلوله هم به سمت ما شلیک کرده را نمیپذیرید؟»
این توئیت جنجالی اعتراض وسیع کاربران عربزبان را در پی داشت. بسیاری از آنها از «محمد آل شیخ» خواستند تا شرم کرده و تا بدین حد در خدمت منافع صهیونیستها نباشد. برخی کاربران عربزبان نیز از اینکه او جای دوست و دشمن را عوض کرده انتقاد کردند.
«محمد سعید نشوان» خبرنگار فلسطینی در پاسخ وی نوشت: «احمق همان جاهلی است که دشمنش را از برادرش باز نمیشناسد. احمق کسی است که اشغالگری را پذیرفته و گدایی دیدارشان را میکند...»
برخی کاربران نیز با انتشار اسامی کشته شدگان ارتش عربستان سعودی در سال 1948 در جنگ اول با رژیم صهیونیستی، ادعای اینکه تا کنون صهیونیستها یک گلوله هم به سمت مردم عربستان شلیک نکردهاند را زیر سؤال بردند.
نکته قابل توجه اینکه «آفیر جندلمن» سخنگوی عربی «بنیامین نتانیاهو» از این موضع «محمد آل الشیخ» استقبال کرده و توئیت وی را پسندیده است.
در ماههای اخیر همزمان با افزایش اقدامات ضد فلسطینی در راستای طرح موسوم به «معامله قرن» توهین نویسندگان سعودی به فلسطینیها و دشنام به آنها به طور قابل توجهی افزایش یافته است. در هفتم تیرماه گذشته «فهد الشمری» دیگر نویسنده مطرح سعودی در یک پیام ویدئویی، فلسطینیها را گدایانی بی شرافت خواند و گفت که قدس متعلق به فلسطینیها نیست.
در 15 اردیبهشت گذشته نیز «ترکی الحمد» دیگر نویسنده سعودی نوشته بود: «عزیز من مقاومت یعنی اینکه پای ایران و ترکیه در میان است، اما فلسطینیها هزینه آن را پرداخت میکنند.»
«آویخای ادرعی» سخنگوی عربی وزارت دفاع رژیم صهیونیستی یک بار در واکنش به این نوع موضعگیریهای نویسندگان سعودی گفته بود: «عرب سهوا یا عمدا از حقیقت سخن میگوید».
در همین ارتباط، «بنیامین نتانیاهو» در نوامبر 2017 در توئیتی عربی بزرگترین مانع در مقابل عادیسازی روابط کشورهای عربی و رژیم صهیونیستی را نه حاکمان عرب بلکه افکار عمومی جهان عرب دانسته بود.
در همین راستا شاید بتوان سفر روز یکشنبه شش خبرنگار عربزبان به تل آویو و دیدار با مسئولان صهیونیست را در راستای تلاش برای تحت تأثیر قرار دادن افکار جهان عرب دانست. این شش تن اهل عربستان سعودی، امارات عربی متحده، مصر، عراق و چند کشور دیگر و میهمان وزارت خارجه رژیم صهیونیستی بودند. این سفر یک ماه پس از آن صورت گرفت که بحرین از نشست مقدماتی طرح سازش موسوم به «معامله قرن» میزبانی کرد و به شش خبرنگار اسرائیلی هم برای سفر به منامه روادید داد.
منابع لبنانی: مصر و عراق در صدد وساطت بین عربستان و ایران هستند
منابع لبنانی مدعی هماهنگی دو کشور مصر و عراق برای میانجیگری بین ایران و عربستان سعودی شدند.
تب وساطت بین ایران و عربستان سعودی در راستای کاهش تنشها در منطقه چند روزی است که در میان رسانههای عربزبان بالا گرفته است.
در همین ارتباط، پایگاه خبری «لبنان 24» به نقل از منابع آگاه گفته که دو هیات مصری و عراقی، همکاریهای مستقیم خود برای میانجیگری بین عربستان و ایران را آغاز کردهاند.
منابع آگاه مدعی شدند، تحرکات عربی برای آغاز مذاکرات بین ایران و عربستان «خیلی جدی» و گامهایی که در این خصوص برداشته شده، «سریع» است.
پایگاه مزبور لبنانی به نقل از منابع آگاه در ادامه مدعی شد، آزادی نفتکش ایرانی که چندی پیش عربستان سعودی آن را توقیف کرده بود، میتواند دلیلی برای وجود اراده و داشتن حسن نیت جهت گفتوگو میان دو طرف باشد.
«عبدالله المعلمی» نماینده دائم عربستان سعودی در سازمان ملل جمع شب گذشته در پایان جلسه شورای امنیت درباره جنگ یمن گفته بود که عربستان خواستار «تعامل دیپلماتیک» با جمهوری اسلامی ایران است. وی در ادامه مدعی شد که با تهران، تماسهایی صورت گرفته است.
وی در جریان یک نشست خبری پس از این جلسه، مدعی شد که تعامل دیپلماتیک با ایران، «نیازمند یک زمینه مشترک است».
جدیدترین موضع گیری خصمانه کابینه سعودی علیه ایران
کابینه سعودی در نشست امروز خود به ریاست پادشاه عربستان به موضع گیری علیه ایران پرداخت.
به گزارش النشره، کابینه سعودی در نشستی به ریاست ملک سلمان اقدام صهیونیستها در ویرانی دهها منزل در منطقه وادی الحمص در شهرک صور باهر در قدس شرقی را محکوم کرد و از جامعه بین المللی خواست که برای توقف این اقدامات خطرناک که موجودیت فلسطینی را هدف قرار داده و سبب اخراج شهروندان فلسطینی از قدس میشود، دخالت کند.
کابینه سعودی بیان کرد: این تلاشی برای تغییر ماهیت حقوق و ترکیب جمعیتی قدس است که با قوانین بین المللی و بشری در تضاد است.
درباره ایران هم کابینه سعودی با تکرار مواضع خصمانه خود علیه تهران و همسویی با انگلیس و غرب مدعی شد: با توجه به رفتارهای ایران و اقدامات ناقض قانون بین المللی و از جمله توقیف کشتی انگلیسی در خلیج فارس تاکید میکنیم که هر گونه خدشه و گزندی به آزادی کشتیرانی بین المللی به مثابه نقض قانون بین المللی است و جامعه جهانی باید آنچه لازم است را در مخالفت با آن اتخاذ کند.
دیدگاه تان را بنویسید