سرنوشت ریاست‌جمهوری در صورت استعفای صالح

کد خبر: 968004

سه گزینه درباره نامزد نخست وزیری از نگاه الخزعلی،انتقاد یک نماینده پارلمان از صالح و متهم کردن وی به نقض قانون اساسی، تکلیف ریاست جمهوری در صورت استعفای صالح و تاکید یک عضو ائتلاف البناء بر کارشکنی آمریکا در مسیر تشکیل دولت از جمله خبرهای عراق است.

سرنوشت ریاست‌جمهوری در صورت استعفای صالح

خبرگزاری تسینم: «عدی عواد» نماینده پارلمان عراق، برهم صالح رئیس جمهوری این کشور را به نقض قانون اساسی متهم کرد و از وی خواست در خصوص فردی که شامگاه گذشته با وی تماس گرفت، صریحا با مردم صحبت کرده و درباره آن توضیح دهد.

عواد در توئیتی در صفحه شخصی خود در توئیتر نوشت : رئیس جمهوری با نپذیرفتن مامور کردن نامزد فراکسیون بزرگتر قانون اساسی و سوگند خود را نقض کرده است.

عواد افزود : رئیس جمهور باید درباره کسی که بین ساعت 22 تا 23 شامگاه گذشته با وی تماس گرفت و پیامی که به وی رسید، صریحا با مردم حرف بزند.

در صورت استعفای برهم صالح چه خواهد شد؟

در صورتی که برهم صالح از ریاست جمهوری استعفا دهد، رئیس پارلمان، مسئولیت وی را برعهده خواهد گرفت.

حیدر الصوفی کارشناس قانون اساسی تاکید کرد محمد الحلبوسی رئیس پارلمان جای رئیس جمهوری را در صورت استعفا خواهد گرفت. الصوفی که با شبکه العهد گفت‌وگو می‌کرد، اظهار داشت اشاره تلویحی برهم صالح رئیس جمهور به استعفا در این شرایط سخت به معنای فرار از پایبندی به قانون اساسی و نقض و اخلال در این قانون است.

وی افزود : رئیس جمهوری هیچ بهانه‌ای برای فرار یا ادعای وجود فشارهای سیاسی بر خود را ندارد، زیرا پایبندی به قانون اساسی بر صالح تحمیل شده و در نتیجه نقض آن وی را در برابر بازخواست دادگاه عالی فدرال قرار می‌دهد.

این کارشناس عراقی خاطر نشان کرد : در صورتی که رئیس جمهوری شخصا استعفای خود را تقدیم رئیس پارلمان کند و هفت روز از آن بگذارد، رئیس پارلمان جای وی را خواهد گرفت، زیرا رئیس جمهوری معاونانی که جانشینش شوند، ندارد.

معرفی یک نامزد دیگر برای تصدی نخست وزیری

«وجیه عباس» از نمایندگان ائتلاف البناء(به رهبری هادی العامری)، «فائق زیدان» رئیس شورای عالی قضایی را برای تصدی نخست وزیری آینده نامزد کرد.

عباس اظهار داشت دولت آینده برای برگزاری انتخابات زودهنگام فعالیت خواهد کرد، این در حالی است که گروه‌های سیاسی از نبود اعتماد میان خود و ملت گلایه دارند.

وی افزود من شخصا، قاضی فائق زیدان را برای تصدی نخست وزیری دولت موقت نامزد می‌کنم و اینکه وی در انتخاب وزیران از میان قضات آزادی داشته باشد، زیرا آنها تنها کسانی هستند که خود را پل اعتماد سازی با ملت می‌دانند.

مخالفت آمریکا با هر نامزدی که ائتلاف البناء معرفی می‌کند

«وجیه عباس» نماینده پارلمان عراق تصریح کرد آمریکا عملا به مخالفت با هر نامزدی که ائتلاف البناء‌برای تصدی نخست وزیری دولت آینده معرفی می‌کند، می‌پردازد. وی افزود وضعیت سیاسی پیچیده‌ و تا حد هرج و مرج گونه حاکم است، به طوری که حتی اگر 100 شخصیت هم برای نخست وزیری نامزد شوند، برای لغو نامزدی آنها و اهانت به آنها تلاش می‌کنند.

این نماینده خاطر نشان کرد آنچه در جامعه عراق مطرح است، اینکه آمریکا مخالف هر نامزدی از سوی ائتلاف البناء است، زیرا البناء به تبعیت کامل از ایران است، در حالی که این تصور اشتباه است.

عباس همچنین گفت توافق سیاسی یک فریب بزرگ است که همه سیاستمداران از سال 2003 تاکنون در پیش گرفته‌اند.

این عضو ائتلاف البناء به عنوان فراکسیون بزرگتر در پارلمان عراق تصریح کرده است پارلمان در مسئله برکناری برهم صالح یا عدم برکناری آن پس از موضع اخیر وی تصمیم گیرنده است.

وجیه عباس تاکید کرده است که برهم صالح ثابت کرد که نقش خود را به عنوان رئیس جمهور ایفا نمی‌کند

افشای تهدید علیه برهم صالح در صورت مامور کردن نامزد ائتلاف البناء

«محمد نوری عبد ربه» از نمایندگان ائتلاف النصر به رهبری حیدر العبادی فاش کرد که برهم صالح در معرض تهدید قرار گرفته است که اگر نامزد ائتلاف البناء را برای تشکیل دولت جدید مامور کند، در کاخ ریاست جمهوری با پهپاد هدف قرار خواهد گرفت.

وی که با شبکه العهد و برنامه موسوم به «بتوقیت العاصمه» گفت‌وگو می‌کرد، اظهار داشت رئیس جمهور منتظر توافق سیاسی فراکسیون‌های پارلمانی است که این امر محقق نشده است.

سه گزینه درباره نامزد نخست وزیری از نگاه الخزعلی

قیس الخزعلی دبیرکل جنبش عصائب اهل الحق از سه گزینه درباره نامزد نخست وزیری سخن گفت و خواستار شخصیت قدرتمند برای تصدی نخست وزیری شد.

بر اساس گزارش شبکه السومریه، الخزعلی اعلام کرد که از برگزاری انتخابات(زودهنگام) به شرط ثبات امنیتی حمایت می‌کند.

الخزعلی که با شبکه المیادین گفت‌وگو می‌کرد، اظهار داشت : سه گزینه در برابر ما درباره نامزد نخست وزیری وجود دارد، اول اینکه نخست وزیر یک شخصیت سیاسی حزبی وابسته به یکی از طرف‌های ائتلاف البناء به عنوان مثال باشد که البته این حق البناء بر اساس قانون است، ولی در شرایط کنونی، این مسئله صد در صد مورد مخالفت مردمی است.

الخزعلی افزود گزینه دوم، انتخاب یک شخصیت سیاسی اما نه حزبی است، که از نظر نسبی ممکن مورد قبول قرار گیرد یا از نظر نسبی رد شود، هر شخصی که باشد، با مخالفت نسبی روبرو خواهد شد.

دبیرکل عصائب اهل الحق ادامه داد سومین گزینه این است که یک شخص کاملا مستقل انتخاب شود به این معنا که چنین فردی قبلا نه نماینده بوده باشد نه وزیر که این مسئله با مقبولیت بالایی روبرو خواهد شد، ولی خطراتی هم به دنبال دارد از این نظر که چنین شخصی فاید تجربه سیاسی است که وی را شایسته رهبری کشور در این برهه حساس کند، .

الخزعلی اظهار داشت بین این گزینه‌ها، نظر شخصی من این است که شخص ثالث را انتخاب کنیم، مبنی بر اینکه شخصیت سیاسی را انتخاب کنیم که قدرت شخصی دارد و در تصمیمات سیاسی اساسی‌ از وی حمایت کرده و در کنارش قرار بگیریم و همه ما مسئولیت را برعهده بگیریم و کشور را به ساحل امنیت و آرامش برسانیم. دبیرکل جنبش عصائب اهل الحق خاطر نشان کرد مسئله مهم در حال حاضر پایان دادن به نزاع است.

وی در ادامه به موضع اخیر برهم صالح رئیس جمهور عراق و آمادگی‌اش برای استعفا اشاره کرد و گفت استعفای رئیس جمهوری، درست و قابل توجیه نیست، وظیفه رئیس جمهور فقط مامور کردن نامزد نخست وزیری برای تشکیل دولت است.

الخزعلی درباره برگزاری انتخابات هم اظهار داشت برگزاری انتخابات در سایه شرایط بی‌ثباتی مقدمه‌ای برای رفتن به سمت جنگ داخلی است، ما خواهان برگزاری انتخابات در اسرع وقت به صورت مشروط هستیم که یکی از مهمترین شروط آن، ثبات امنیتی است.

خبر دیگر اینکه حنان الفتلاوی از نمایندگان سابق پارلمان عراق و رئیس گروه موسوم به حرکت اراده درباره سرنوشت مرحله آینده ابراز نگرانی کرد و گفت وقتی پنج یا شش فراکسیون قادر نیستند در کنار هم بنشینند و درباره یک نامزد برای تصدی نخست وزیری بر اساس ویژگی‌های تعیین شده از سوی مرجعیت توافق کنند، چگونه 239 نماینده‌ای که بر اساس انتخاب فردی در انتخابات آتی انتخاب خواهند شد، درباره نامزد نخست وزیری به توافق خواهند رسید و چقدر زمان برای تشکیل دولت نیاز خواهد بود؟ آیا سرنوشت نامعلوم یا هرج و مرج در انتظار کشور خواهد بود؟

خبر دیگر اینکه ائتلاف سائرون وابسته به جریان صدر اعلام کرد به عنوان اپوزیسیون در پارلمان عمل خواهد کرد و هیچ طرفی در انتخاب یا پذیرش یا حمایت از هر نامزدی برای تصدی نخست وزیری آینده نخواهد بود.

این در حالی است که یک فعال نزدیک به مقتدی صدر به رد سه گزینه پیشنهادی خود برای نخست وزیری اعتراف کرده است.

صالح محمد العراقی از افراد نزدیک به مقتدی صدر رهبر جریان صدر امروز جمعه اعتراف کرد عدم پاسخ تظاهرات کنندگان به سه نامزدی که روز گذشته به آنها ارائه شد، به معنای مخالفت آنهاست. وی از فراکسیون سائرون خواست هر نامزد و شیوه‌ای که مخالف شیوه آنچه وی معارضه سازنده مردمی خواند،‌رد کنند.

العراقی در صفحه خود در فیسبوک نوشت با توجه اینکه پاسخی از سوی تظاهرات کنندگان به پست اخیر من(درباره سه نامزد پیشنهادی که العراقی در صفحه خود قرار داده بود) دریافت نکرده‌ام، من آن را به مثابه مخالفت آنها با نامزدهای یاد شده می‌دانم.

وی افزود : برادران در ائتلاف سائرون چه در حال حاضر و چه بعدا نباید نامزدی معرفی کنند، بلکه باید رویکرد معارضه سازنده مردمی را از داخل پارلمان در پیش بگیرند.

العراقی در صفحه شخصی خود در فیسبوک اسامی افراد پیشنهادی برای تصدی نخست وزیری را اعلام کرده است که شامل «مصطفى الکاظمی، رحیم العگیلی و فائق الشیخ علی» هستند.

خبر دیگر از عراق اینکه احمد الصافی نماینده مرجعیت عالی دینی در خطبه های نماز جمعه در کربلای معلی تنها به مسائل شرعی و اخلاقی و اسلامی پرداخت و به مسائل سیاسی به ویژه تحولات مربوط به معرفی نامزد نخست وزیری و تشکیل دولت جدید نپرداخت که برخی طیف‌ها آن را نشانه نارضایتی مرجعیت از دست نیافتن گروه‌های سیاسی به توافق درباره معرفی نامزد نخست وزیری قلمداد کرده‌اند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها