فوت ۲ هزارایرانی بعد از واکسیناسیون کرونا صحت دارد؟

کد خبر: 1089532

به دنبال انتشار ارائه گزارشی منسوب به مرکز آمار ایران در مورد آثار واکسیناسیون و مرگ‌ ۲۰۰۰ نفری بعد از آن، این سازمان تاکید کرد که هیچ‌گونه گزارشی در این رابطه تهیه و ارائه نکرده و چنین گزارشی در حوزه وظایف مرکز آمار ایران قرار ندارد.

فوت ۲ هزارایرانی بعد از واکسیناسیون کرونا صحت دارد؟

اخیرا گزارش‌هایی منتشر شد در رابطه با این‌که مرکز آمار ایران گزارش آماری مفصلی در رابطه با وضعیت واکسیناسیون کووید – ۱۹ تهیه کرده و به وزیر بهداشت ارائه کرده است و در آن جزئیات تزریق واکسن و آثار پس از آن ارائه و حتی اعلام شده که حدود دو هزار نفر حدود دو هفته پس از تزریق واکسن جان خود را از دست داده‌اند.

پیگیری از مرکز آمار ایران برای شفاف شدن جریان تهیه این گزارش و این‌که آیا چنین گزارشی از این سازمان به وزارت بهداشت ارائه شده و اگر اینگونه بوده چه محتوایی داشته است، با عدم تایید مرکز آمار ایران همراه بود.

طبق توضیحی که این سازمان ارائه کرد، مرکز آمار ایران به هیچ وجه آماری از واکسیناسیون کووید – ۱۹ تهیه نکرده و هیچ گزارشی به وزیر بهداشت یا این وزارتخانه ارائه نکرده است.

براساس اعلام مرکز آمار ایران، این سازمان تاکنون حتی جلسه‌ای در مورد واکسیناسیون کووید- ۱۹ با وزارت بهداشت نداشته و خارج از آن تهیه چنین گزارشی با این محتوا اصلا جزو وظایف مرکز آمار ایران نیست.

طبق اعلام مرکز آمار ایران، به طور کلی هر دستگاه اجرایی مرکز آمار تخصصی خود را دارد و جدا از مرکز آمار ایران است، اما برخی مرکز آمار دستگاه‌های اجرایی را با مرکز آمار ایران تفکیک نمی‌کنند و اغلب نامی از مرکز آمار می‌آید آن را به مرکز آمار ایران ارتباط می‌دهند (ایسنا).

انتقادات از ادعای فوت بیشتر ایرانیان بعد از واکسن

بعد از انتشار گزارش مورد اشاره، رئیس کمیته کشوری اپیدمیولوژی و واکنش سریع اپیدمی کرونا نیز از انتشار داده‌های مربوط به فوت بیشتر ایرانیان بعد از واکسن، انتقاد کرد و در نامه‌ای خطاب به وزیر بهداشت، علت نادرست بودن این اطلاعات را متذکر شد. معاون وزیر بهداشت نیز با ارسال نامه‌ای به سعید نمکی، تاکید کرد که این داده‌ها نیاز به بررسی بیشتری دارند.

حمید سوری، رئیس کمیته کشوری اپیدمیولوژی و واکنش سریع اپیدمی کرونا از اطلاعات آماری ارائه شده درباره اجرای واکسیناسیون در کشور به شدت انتقاد کرد.

فرید نجفی، معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت نیز با ارسال نامه‌ای خطاب به نمکی تاکید کرد این داده‌ها نیاز به بررسی بیشتر دارند و انتشار آنها زود هنگام بوده است.

این گزارش البته بر اساس اخبار از سوی مرکز مدیریت آمار فناوری اطلاعات وزارت بهداشت منتشر شده بود که متخصصان آن را رد کردند./ تجارت نیوز

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها