سرانجام ابربدهکاران بانکی چه شد؟

کد خبر: 1114450

راهکارهای نظارت بر مصرف تسهیلات بانکی و سرانجام ابربدهکاران بانکی در برنامه گفت و گوی ویژه خبری امشب مطرح و بررسی شد.

سرانجام ابربدهکاران بانکی چه شد؟

عباس مرادپور سرپرست معاونت امور بانکی وزارت اقتصاد و صمد عزیز نژاد کارشناس اقتصادی امشب ۱۵ آذر ماه با حضور در برنامه گفت و گوی ویژه خبری به بررسی سرانجام ابربدهکاران بانکی پرداختند.

مراد پور سرپرست معاونت امور بانکی وزارت اقتصاد گفت : بخش عمده تامین مالی اقتصاد کشور بر عهده بانک ها است و همکاران ما در نظام بانکی این زحمت را می‌کشند در همه کشورها موضوع مطالبات غیرجاری وجود دارد و ایران هم مستثنی نیست.

وی با اشاره به اینکه وجود یک نظام اعتبارسنجی دقیق و جامع در کشور احساس می‌شود افزود: در سال ۱۳۸۶ مصوبه ای به وزارت اقتصاد پیشنهاد شد و نظام سنجش اعتبار مورد تصویب قرار گرفت، یکی دو شرکت اعتبار سنجی به وجود آمده اند.

سرپرست معاونت امور بانکی وزارت اقتصاد با اشاره به اینکه در سال ۹۸ این مصوبه اصلاح شد ادامه داد: شورای سنجش اعتبار در بانک مرکزی تشکیل شد و تمامی آیین نامه های مربوطه که آیین نامه های پیچیده و متعدد بود به تصویب رسیده است و الان شرایط برای ایجاد شرکت‌های اعتبارسنجی جدید فراهم شده است.

او افزود: پایگاه داده شرکت های اعتبارسنج مهمترین رکن شرکت‌ها هستند، باید با تسلیم اطلاعاتی که نزد سایر وزارتخانه ها است کار دنبال شود، این شرکت‌ها خصوصی هستند اما تحت نظارت بانک مرکزی فعالیت می‌کنند.

مراد پور با اشاره به اینکه بدهی دولت به دلایل مختلف به نظام بانکی اتفاق می‌افتد ادامه داد: وام‌هایی که برخی از مردم در حوادث غیرمترقبه دریافت می‌کنند را بدهی دولت به نظام بانکی می‌گویند ،این بدهی ها باید به تایید سازمان حسابرسی برسد .

وی گفت: آخرین آمار بابت بدهی دولت به بانک‌ها مربوط به سال ۹۷ می شود که ۱۲۸ هزار میلیارد تومان است  البته سال گذشته مقداری تصفیه شده است . در بدهی دولت به بانک‌ها نظر آخر را سازمان حسابرسی اعلام می‌کند.

سرپرست معاونت امور بانکی وزارت اقتصاد تصریح کرد: سمات یکی از سامانه‌هایی است که تکمیل شده به طوری که در کنار آن چند سامانه دیگر وجود دارد که کار این سامانه را تکمیل می‌کند. سامانه‌های اعتبارسنجی و یا سامانه جامع صورت‌های مالی را داریم ، در این سامانه ها دقیق مشخص می‌شود چه روابط مدیریتی ، مالکیتی و سهامداری بین دریافت‌کنندگان تسهیلات وجود دارد.

وی عنوان کرد: همه دستگاه‌ها باید اطلاعات خودشان را ارائه بدهند تا بانک مرکزی مجهز به شناسایی این افراد شود، اگر این اتفاق بیفتد در کنار سایر سامانه هایی که پیش‌بینی شده خیلی از مطالبات جاری محقق می شود./باشگاه خبرنگاران

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها