انتقاد هاشمی از دلواپسان حوزه اجتماعی

کد خبر: 429972

دکتر هاشمی با اشاره به گفتگویش با یکی از بیماران گفت: این خانم از من پرسید با چه دیدی به من نگاه می‌کنید؟ من از او پرسیدم تو نگاهت نسبت به بقیه مددجویان چیست؟‌ و آن خانم پاسخ داد: اینها همه فرشته‌اند. من فکر می کنم این زیباترین پاسخ بود. باید نگاه به این بیماران عوض شود .

شهر: وزیر بهداشت و درمان در سخنانی در جمع کارکنان و مسئولان سرای احسان گفت : ای کاش مراکزی مثل سرای احسان می‌توانستند در درمان بیش از دویست و پنجاه هزار نفر بیمار اسکیزوفرنی به یاری دولت بیایند و پوشش دهند .

دکتر قاضی زاده هاشمی وزیر بهداشت درمان عصر روز گذشته با حضور در مرکز نگهداری بیماران روانی سرای احسان با اشاره به اهمیت نشاط اجتماعی در پیشگیری از گسترش آسیب های روانی در جامعه گفت : از کارهایی که حکومت باید در حوزه بهداشت و روان انجام دهد، «نشاط اجتماعی » است. وقتی که سی درصد مبتلایان به بیماری‌های روانی دچار اضطراب و افسردگی هستند، نشاط اجتماعی می‌تواند اثرگذار باشد و این امر به هر سه قوه مرتبط است و می‌توانند عواملی که باعث نشاط مردم می‌شود را گسترش دهند.

وی با تاکید بر اینکه بیکاری مهم ترین عامل در ایجاد بیماری های روانی است افزود : بخش مهمی از نشاط اجتماعی «کار » است. بیکاری عامل بسیار مهم بیماری‌های روانی است. تا صحبت از نشاط اجتماعی می‌شود یک عده که «دلواپس» هستند، فوری ذهنشان متوجه بعضی مسائل می‌شود. به خاطر دارم در دوران دبیرستان معلمان بعد‌از ظهرهای جمعه دانش‌آموزان را به مجموعه‌هایی مثل سرای احسان می‌بردند تا نسل ما با دردهایی که در جامعه وجود داشت آشنا شوند و در عین حال توجه دادن به اخلاق، توجه به رفتار انسانی، برانگیختن آن فطرت درونی و الهی موجب می شد که در گذشته ای نه چندان دور همه جا سرای احسان باشد .

وی تصریح کرد : متأسفانه اکنون کشور ما بسیار سیاسی شده و بی‌اخلاقی رواج پیدا کرده است و متأسفانه با پیشرفت تکنولوژی بیشتر هم می‌شود و جا دارد در این بخش هم تلاش بیشتری شود. دروغ ، تهمت و غیبت منجر به اتفاقاتی از قبیل نابودی خانواده‌ها و از بین رفتن احساسات پاک می شود که همین امر منجر به بروز بیماری روانی خواهد شد .

دکتر هاشمی با اشاره به اینکه در بحث پیشگیری، نقش وزارت بهداشت کمتر از دیگر دستگاهها و سازمانهاست گفت : در بحث پیشگیری نقش ما(وزارت بهداشت)کمترین است اما در بحث عمیق‌تر نشدن بیماری، می‌توانیم مؤثر باشیم و این به شرطی است که به بهداشت بیش از گذشته توجه شود و شبکه بهداشتی در کشورگسترش پیدا کند. در این‌صورت با کمک روانشناشان می‌توانیم بیماران را شناسایی و تا حدی درمان کنیم. ای کاش مراکزی مثل سرای احسان می‌توانستند در درمان بیش از دویست و پنجاه هزار نفر بیمار اسکیزوفرنی به یاری دولت بیایند و پوشش دهند.

دکتر هاشمی با اشاره به مسئولیت همه نهادها در حمایت از بیماران روانی گفت: متاسفیم که سازمان بهزیستی که بسیار پر تلاش و خدوم است، بیش از دو برابر بودجه‌ای که از دولت می‌گیرد به مردم کمک می‌کند. این نشان می‌دهد که دولت و مجلس غایب هستند. اگر ما در خدمت این قبیل افراد که نیاز به حمایت دارند نباشیم پس پول را کجا می‌خواهیم خرج کنیم؟ مردم حضور دارند و کمک می‌کنند اما مجلس و دولت کجا هستند؟ اگر سازمان بهزیستی بودجه کافی در اختیارش می‌بود یا کمیته امداد مردم زیاد آزار نمی‌دیدند.

وی تصریح کرد : من خبر دارم از مجموعه هایی که تحت پوشش بهزیستی هستند و خجالت‌آور است وقتی که از نزدیک شرایط بیماران دیده می‌شود. بیماران گناهی ندارند. این بیماران از جمله پاک‌ترین انسان‌های روی زمین هستند. نباید فکر کرد این عزیزان از دست رفته‌اند. بیش از سی هزار تخت بیماران روانی کم داریم که معنیش این است که در تمام این سال‌ها هیچ کاری انجام نشده است. البته منظور در تمام سالها و دهه‌ها است. تنها سالی نهایتاً دو هزار تخت برای همه‌ی بیماری‌ها سیستم درمانی کشور اضافه می‌شود. با این آهنگ که تنها 3 درصد یا 3.5 درصد از بودجه عمرانی صرف بیمارستان ها می‌شود،‌مشکلات روز به روز بیشتر می‌شود.

وزیر بهداشت و درمان با اشاره به مشکلات بیمه‌ بیماران روانی افزود : تنها در دوره حاد بیماری روانی بعضی از بیمه‌ها از بیماران حمایت می‌کنند و سقف این حمایت 56 روز است. کسانی هستند که سالهای طولانی است در مرکز بیماران روانی امین‌آباد نگهداری می‌شوند و هیچ اعتبار و منبع مالی برای آنها وجود ندارد.

دکتر هاشمی با اشاره به مشکلات خانواده‌ها در نگهداری بیماران روانی گفت: خانواده‌ها برای کنترل بیماری مجبورند برای مدت طولانی از داروی مؤثر خارجی استفاده کنند ولی این دارو را باید از کجا تهیه کنند؟ البته من نمی‌خواهم بیمه را متهم کنم بلکه برای بیمه هم باید منابع مالی تهیه شود تا بتواند حمایت کند.

وزیر بهداشت ضمن تقدیر از کار بزرگی که در سرای احسان انجام‌ می‌شود،‌ از پوشش ناکافی رسانه‌ها در مورد مراکز این چنینی انتقاد کرد و گفت: ای کاش صدا و سیما و رسانه‌های ما به جای تولید و پخش بعضی برنامه‌ها، این‌ اقدامات را به تصویر می‌کشیدند. این چیزی هست که نیاز امروز جامعه ایرانی است نه آنکه در مقابل همدیگر قرار بگیریم و گاهی منجر به تنازعاتی شود که حاصلی جز تخریب همین حداقل داشته‌هایمان ندارد .

دکتر هاشمی همچنین اعلام کرد که به تمامی مراکز درمانی تحت پوشش ابلاغ می شود تا بیماران سرای احسان را با الویت بستری کنند و خدمات رایگان درمانی نیز به آنها ارائه شود .

در پایان دکتر هاشمی با اشاره به گفتگویش با یکی از بیماران گفت: این خانم از من پرسید با چه دیدی به من نگاه می‌کنید؟ من از او پرسیدم تو نگاهت نسبت به بقیه مددجویان چیست؟‌و آن خانم پاسخ داد: اینها همه فرشته‌اند. من فکر می کنم این زیباترین پاسخ بود. باید نگاه به این بیماران عوض شود .

سازمان بهزیستی آماده هر گونه همکاری در حوزه بیماران روانی است

نحوی‌نژاد معاونت توانبخشی سازمان بهزیستی نیز در سخنانی بر همکاری مشترک وزرات بهداشت و سازمان بهزیستی را در زمینه حمایت از بیماران مزمن روانی تاکید کرد و گفت: در حال حاضر در مراکز نگهداری ما با بیمارانی رو به رو هستیم که در دوره حاد بیماری هستند و از طرفی در بیمارستانها ممکن است کسانی بستری باشند که در دوره حاد بیماری نیستند و این وضعیت باید اصلاح شود و افراد خدمات متناسب با نیازشان را دریافت کنند. از طرفی با کاستی‌هایی از سمت بیمه هستیم.

دکتر نحوی نژاد با گلایه از قوه قضایه گفت : دادستان‌ها و قضات بدون توجه به توان سازمان بهزیستی با یک برگ ارجاع محکومان را به ما ارجاع می دهند. مدیرعامل موسسه حمایت از آسیب دیدگان اجتماعی : به فکر فراموش شدگان اجتماع باشیم

علیرضا طاهری مدیرعامل موسسه حمایت از آسیب دیدگان اجتماعی نیز در سخنانی با تاکید بر اینکه باید حس هم نوع دوستی در کمک به این فراموش شدگان اجتماع را زنده نگه داریم گفت : ظرفیت نگهداری این مرکز 400 نفر تعریف شده است که ما اکنون حدود 500 بیمار روانی مزمن را در اینجا نگه داری می کنیم . اما آنچه جای نگرانی دارد افزایش تعداد بیماران روانی است و به نظر می رسد باید در برنامه ریزی های کلان کشوری به موضوع پیشگری و درمان آسیب های روانی توجه جدی شود که در همین راستا طی نامه ای به ریاست محترم جمهوری خواستار توجه ویژه به این موضوع در برنامه ششم توسعه شدیم .

دکتر «رمضانی‌نژاد»،مدیر سرای احسان نیز در حاشیه این بازدید به ارائه توضیحاتی درباره این مرکز پرداخت و گفت : این مرکز از سال 1377 آغاز به کار کرده است و اولین مرکز غیر‌دولتی نگهداری از بیماران مزمن روانی است که در حال حاضر پذیراری 478 بیمار غیرقابل ریکاوری هستیم . بسیاری از بیماران این مرکز مجهول‌الهویه هستند و توسط بستگانشان پشت در سرای احسان رها شده‌اند.

وی ضمن اشاره به مشکلات سرای احسان گفت:« هزینه‌ایی که بهزیستی به ازای هر بیمار به سرای احسان می‌دهد کمتر از یک سوم از کل هزینه بیمار را پوشش می‌دهد و بقیه از راه کمک‌های خیرین به سختی تامین می‌شود و مرکز تنها هشت نیروی تخصصی دارد.»

گفتنی است در این بازدید دکتر ایازی و دکتر سیاری از معاونین وزارت بهداشت و درمان و نحوی نژاد معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی حضور داشتند که ضمن بازدید از بخش های زنان و مردان این مرکز و گفت و گو با مددجویان افطار را مهمان سرای احسان شدند .

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها