آموزش صحیح کاشت باقلا

کد خبر: 813998

باقلا محصول فصل خنک است و قادر است دمایی تا ۴- درجه سانتی گراد را تحمل کند، ولی بیش از این دما بوته آن خشک شده و از بین می‌رود. دمای لازم برای سبز شدن بذر باقلا ۳/۵ تا ۹ درجه سانتی گراد است؛ بنابراین در مناطقی با زمستان معتدل، این گیاه را در پاییز کاشته و در بهار محصول آن را برداشت می‌نماییم و در مناطقی با زمستان خیلی سرد در بهار کشت می‌شود.

آموزش صحیح کاشت باقلا
سرویس سبک زندگی فردا: باقلا گیاهی است علفی و یکساله که ارتفاع آن تا ۸۰ سانتیمتر می‌رسد. برگ‌های آن متناوب و مرکب که دارای برگچه‌هایی تخم مرغ شکل می‌باشد. گل‌های باقلا درشت و سفید که دارای لکه‌هایی به رنگ سیاه و یا بنفش است. میوه آن که همان باقلا است دارای غلافی پوشیده از کرک به طول تقریبا ۱۲ سانتیمتر و در هر غلاف تعدادی دانه قرار دارد. دانه‌های باقلا در غلافی گوشتی قرار دارند و در انواع مختلف به رنگ و اندازه‌های متفاوت دیده می‌شوند.
مشخصات
نام فارسی باقلا نام لاتین Broad Bean نام علمی Vicia Faba خانواده Leguminosae دمای مورد نیاز: باقلا محصول فصل خنک است و قادر است دمایی تا ۴- درجه سانتی گراد را تحمل کند، ولی بیش از این دما بوته آن خشک شده و از بین می‌رود. دمای لازم برای سبز شدن بذر باقلا ۳/۵ تا ۹ درجه سانتی گراد است؛ بنابراین در مناطقی با زمستان معتدل، این گیاه را در پاییز کاشته و در بهار محصول آن را برداشت می‌نماییم و در مناطقی با زمستان خیلی سرد در بهار کشت می‌شود. باقلا نسبت به خشکی هوا خیلی حساس است مخصوصا در مرحله گل دهی. گرمای زیاد، خشکی هوا و تابش خورشید اثرات نامطلوبی روی مقدار محصول باقلا خواهد داشت. حساس‌ترین مرحله برای باقلا ۲۰ روز قبل از گل دادن آن می‌باشد که در مقابل هوای سرد و بارانی و نور کم فوق العاده حساس می‌باشند. آبیاری: باقلا به علت داشتن دوره نمو طولانی و دارا بودن شاخ و برگ زیاد احتیاج زیادی به آب دارد. زیرا در موقع خشکی خاک رشد ریشه‌های فرعی کم شده و گیاه خیلی زود پژمرده می‌شود و بنابراین رطوبت کافی زمین از شرایط اولیه کشت موفقیت آمیز این گیاه است به همین دلیل کاشت این گیاه در زمین‌های مرطوب به خصوص خاک‌های رسی و هوموسی که رطوبت را در خود نگه می‌دارند نتیجه خوبی می‌دهد. حتی المقدور بایستی به طور دائم زمین کشت باقلا مرطوب باشد و پس از به گل نشستن و تشکیل غلاف مقدار آبیاری را کمتر میکنند در مواردیکه هوا بسیار خشک باشد تعداد آبیاری بیشتر خواهد بود. در طول مدت رشد ۲ مرتبه خاک بین ردیف‌ها را سیخک زده و علف‌های هرز را وجین میکنند و پای بوته‌ها را خاک می‌دهند کاشت: باقلا را به دو صورت می‌توان کاشت: ۱ - کاشت مستقیم بذر در زمین ۲ - کاشت به صورت نشا برای زودرس کردن معمولا قبل از کاشت بذر‌ها را باید به مدت ۱۲ تا ۲۴ ساعت در آب ولرم می‌خیسانند تا زودتر سبز شوند. قبل از کاشت باقلا باید زمین را در سال قبل شخم زده و ۲۰ تا ۳۰ تن کود دامی و ۸۰ کیلوگرم کود ازت و ۸۰ کیلوگرم کود فسفر در هکتار به زمین اضافه می‌کنند. کود ازت را در دو زمان به خاک اضافه می‌کنند، یک بار هنگام آماده کردن زمین و یک بار در مرحله رشد و نمو به محصول داده می‌شود. باقلا در اواخر زمستان به روش ردیفی در زمین کاشته می‌شود که در این روش فاصله بین ردیف‌ها را ۳۰ تا ۴۰ سانتی متر و فواصل بین بوته‌ها را ۱۵ تا ۳۰ سانتی متر در نظر می‌گیرند. در کاشت باقلا قبل از کاشت بذر، زمین را آبیاری کرده و بعد بذر را می‌کارند. تا زمانی که باقلا سبز نشده زمین را نباید آبیاری کرد، زیرا در این صورت دانه‌ها در زمین پوسیده یا آن که در اثر سفت شدن خاک خروج بوته‌ها غیر ممکن می‌شود. برداشت باقلا: برداشت باقلا به دو صورت است: یکی در حالت سبز بودن یعنی زمانی که باقلا در غلاف کاملا رشد کرده است. در این صورت قبل از خشک شدن غلاف باید آن را برداشت کرد. در حالت دوم برای تهیه دانه خشک باقلا، پس از خشک شدن غلاف روی بوته ها، تمام بوته‌ها را کنده و در محلی خرمن می‌کنند. نحوه بذرگیری: از بذر‌های درشت و سالم پس از رسیدن بر حسب نیاز مقداری را جمع آوری نموده و از غلاف‌ها خارج می‌سازند و در محل خشک و مناسبی در ظروف مناسب نگهداری می‌کنند. کشتزار پایگاه تخصصی آموزش کشاورزی و فروشگاه آنلاین کشاورزی بذر، کود، سم و ابزار آلات باغبانی. منبع: کشتزار
۱

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها