آشنایی با خواص و نحوه مراقبت از درختچه طاووسی

کد خبر: 819754

طاووسی درختچه‌ای با شاخه‌های سبز، زاویه دار و برگ‌های متناوب و ۳ برگچه‌ای است. برگ‌ها در قسمت‌های فوقانی شاخه‌ها روی محور گل‌های جدا از هم می‌رویند و میوه آن دارای نیام و تقریبا قرمز رنگ است.

آشنایی با خواص و نحوه مراقبت از درختچه طاووسی
سرویس سبک زندگی فردا: طاووسی یک درختچه زیبا با نام انگلیسی SPANISH BROOM و نام علمی CYTISUS SCOPARIUS خزان دار بومی نواحی مدیترانه و اسپانیا است. درختچه‌ای با شاخه‌های سبز، زاویه دار و برگ‌های متناوب و ۳ برگچه‌ای است. برگ‌ها در قسمت‌های فوقانی شاخه‌ها روی محور گل‌های جدا از هم می‌رویند و میوه آن دارای نیام و تقریبا قرمز رنگ است. تمام گیاه سمی است. این گیاه در دامنه‌های آفتابگیر و حواشی جنگل‌ها به وفور می‌روید. نیاز‌ها
درختچه‌ای با برگ‌های خزان کننده و به رنگ سبز تیره و سریع الرشد که به محل آفتابگیر نیاز دارد. به گرما حساس است مناسب‌ترین درجه حرارت ۱۲-۱۸ درجه سانتی گراد میباشد. خاک مورد نیاز خاک معمولی و زهکشی شده است. در اواسط تا اواخر بهار گل‌ها به رنگ زرد به طول ۲-۱ سانتیمتر و بسیار معطر ظاهر میشود. خواص تمام قسمت‌های این گیاه از قبیل: گل، سرشاخه، دانه و ریشه خاصیت دارویی دارد. ولی بیشتر سرشاخه‌های آن را جمع آوری می‌کنند. قسمت نرم شاخه‌ها را با دست می‌چینند و در سایه خشک می‌کنند. سپس آن‌ها را به قطعات کوچک تقسیم می‌کنند. مهمترین ماده مؤثره موجود در این گیاه آلکالوئید آسپارتئین است و غیر از آن گلوکوزید، تانن، اسانس روغنی و عصاره‌های تلخ است. به علت قوی بودن مواد سمی موجود در آن به ندرت طب سنتی از آن استفاده می‌کند و بیشتر برای جدا نمودن مواد مؤثره مختلفی که در آن وجود دارد به کار می‌رود. در صورت وجود ناراحتی‌های گردش خون دارویی تجویز می‌شود که از اسپارتئین تهیه گردیده است. این دارو‌ها عروق کرونر را گشاد می‌کنند و فشار خون را بالا می‌برند. مواد دیگری که از این گیاه به دست می‌آید فعالیت عضلات صاف و رحم را تحریک می‌کند و از آن در درمان مامائی استفاده می‌شود. این گیاه مدر قوی نیز هست. مقدار مصرف و فاصله زمانی مصرف این دارو را باید پزشک تعیین کند. گل‌های زرد این گیاه به عنوان ماده اولیه تهیه رنگ به کار می‌رود. شاخه‌های خشک آن را برای تهیه دارو به کار می‌برند (که نام عمومی آن در لاتین از این ویژگی اش گرفته شده است.) کاشت نحوه تکثیر با کاشت بذر در بهار یا پاییز و همچنین قلمه از شاخه‌های نیمه رسیده در تابستان است برای کاشت در سطح چمنکاری، جلوی درختان بدون گل برای پوشاندن تنه آن‌ها و کاشت در حاشیه‌ها مناسب است.
منبع: کشتزار
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها