حمله هوایی آمریکا به بیمارستان قندوز نقض جدی قوانین بین‌المللی است

کد خبر: 452322

یکی از کارکنان سازمان پزشکان بدون مرز که زمان حمله هوایی آمریکا در بیمارستان قندوز حضور داشت، این اقدام واشنگتن را نقض جدی قوانین بشر دوستانه بین المللی و خواستار تحقیقات مستقل در این باره شد.

تسنیم: فلوریان وستفال از کارکنان سازمان پزشکان بدون مرز در گفتگو با روزنامه آلمانی "فرانکفورتر آلگماینه" به مسئله حمله هوایی آمریکا روی بیمارستان شهر قندوز که به کشته شدن جمعی از بیماران و کارکنان این سازمان شد پرداخته و در پاسخ به این پرسش که دولت افغانستان ادعا می کند در زمان حمله هوایی آمریکا نیروهای طالبان در محوطه بیمارستان شهر قندوز حاضر بودند و از آنجا تیراندازی می کردند گفت: در آن زمان هیچ مبارزه و نشانه ای از مبارزان طالبان در محوطه بیمارستان وجود نداشت.
وی در ادامه با اشاره به اینکه حملات دقیق و مکرری روی ساختمان اصلی بیمارستان وجود داشت گفت: این حملات نه تنها یک بار بلکه چندین بار در یک دوره زمانی چهار پنج ساعته انجام شد. یک بیمارستان توسط قوانین بشردوستانه بین المللی منطقه حفاظت شده و به عنوان یک هدف غیر نظامی محسوب می شود. از آنجایی که چندین بار حملات هدفمند روی بیمارستان شهر قندوز انجام شده است باید نتیجه گرفت که یک نقض جدی قوانین بین المللی بشر دوستانه انجام گرفته است. حتی اگر آن گونه که ادعا می شود در زمان حمله هوایی مبارزان طالبان در محوطه حضور داشته اند این پاسخ نظامی با این گستردگی قابل توجیه نیست. بنابراین ما خواستار تحقیقات مستقل بین المللی در این باره هستیم که جریان این واقعه و دلایل آن مشخص شود. این بررسی تنها نمی تواند بر اساس یافته های یکی از احزاب درگیر انجام شود.
وی همچنین از اطلاع رسانی سازمان پرشکان بدون مرز درباره مختصات و موضع بیمارستان شهر قندوز هم به نیروهای امنیتی افغانستان و هم به ارتش آمریکا سخن گفته و در بخش دیگری از این گفتگو تصریح کرد که بیمارستان شهر قندوز افغانستان سال هاست که وجود دارد. در طول این سال ها ما همواره سعی کرده ایم با همه احزاب درگیر در افغانستان در ارتباط باشیم تا به آن ها درباره فعالیت های این بیمارستان اطلاع رسانی کنیم. بارها و بارها داده های جی پی اس بیمارستان اطلاع رسانی شده است. آخرین بار در 29 سپتامبر که مصادف با سقوط شهر قندوز توسط نیروهای طالبان بود این کار انجام شد.
وی در ادامه در پاسخ به این پرسش که آیا بعد از سقوط شهر قندوز خطرناک نبود که به عملیلات بیمارستانی خود ادامه دهید گفت: پزشکان بدون مرز همچنین و بخصوص در مناطق جنگی کار کرده و بر اصل بی طرفی و مستقل بودن متعهد هستند. ما خود را در هیچ درگیری سیاسی یا نظامی وارد نمی کنیم.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها