همتی: ما امروز به اصلاحات اقتصادی نیاز داریم

کد خبر: 1069809

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری گفت: ما امروز به اصلاحات اقتصادی نیاز داریم و دولت آینده باید به دنبال رفع مشکلات اقتصادی در وهله نخست باشد.

همتی: ما امروز به اصلاحات اقتصادی نیاز داریم

 ایسنا: عبدالناصر همتی با حضور در شبکه یک سیما با بیان اینکه شرایط اقتصادی امروز شایسته مردم ایران نیست، گفت: امروز هیچ چیز بنیادی‌تری از رسیدگی به وضعیت معیشت مردم نیست که در شأن آنها قرار ندارد. ما امروز به اصلاحات اقتصادی نیاز داریم و دولت آینده باید به دنبال رفع مشکلات اقتصادی در وهله نخست باشد.

وی افزود: تا آنجا که من اطلاع دارم تا هفتاد درصد مردم دغدغه اصلی شان مسائل اقتصادی است. من به یک دوره چهار ساله ریاست جمهوری فکر می‌کنم و به نظرم ما به این چهارسال برای حل مشکلات اقتصادی مردم نیازمند هستیم.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با تاکید بر اینکه جایگاه اقتصاد ایران همتراز شجاعت، صبر و تلاش‌های مردم ایران نیست، اظهار کرد: دلایل زیادی برای این موضوع وجود دارد. امروز چیزی بنیادی تر از بهتر شدن وضعیت معیشت مردم نیست و هر برنامه از سوی نامزدها ارائه شود باید برای همین باشد.

همتی تصریح کرد: بحث های سیاسی باعث شده نتوانیم در افزایش رشد اقتصادی مردم موفق باشیم. همه اینها به حکمرانی اشتباه اقتصادی است. برخی سوال می‌کنند خود من به عنوان کسی سه سال رئیس بانک مرکزی بوده چرا اقدامی انجام نداده‌ای؟ باید بگویم من برای تغییر، اختیاراتی فراتر از بانک مرکزی نیاز دارم.

وی با بیان اینکه برای رسیدن به اهدافم نیاز به اقداماتی داریم، گفت: مردم کشورمان تحمل این روند اقتصادی را دیگر ندارند. ما در فرصت ۴ ساله آینده اگر نتوانیم مشکلات را حل کنیم ممکن است خیلی دیر شود. علت حضور بنده وجود این دغدغه بوده است.

 نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: برای رسیدن به اهدافم نیاز به اقداماتی داریم. مردم کشورمان تحمل این روند اقتصادی را دیگر ندارند. ما در فرصت ۴ ساله آینده اگر نتوانیم مشکلات را حل کنیم ممکن است خیلی دیر شود. علت حضور بنده وجود این دغدغه بوده است.

وی یادآور شد: فرصت ۴ ساله آینده یک فرصت استثنایی و بسیار حساس است اگر نتوانیم مشکلات اقتصادی و عقب ماندگی اقتصادی که ایجاد شده است و انسدادی که در داخل ایجاد شده و انزوای بین‌المللی که پیدا کرده ایم را در ۴ سال آینده حل کنیم ممکن است دیگر دیر شود.

همتی با بیان اینکه من ظرف سه سال گذشته با مسئولیتی که داشتم متغیرهای اقتصادی را پیگیر بودم، افزود: تلاش زیادی کردم که ببینم گیر اصلی کشور برای عدم پیشرفت چه چیزی است گیر اصلی کشور برای این است که تولید شکل نمی‌گیرد.

وی ادامه داد: باید از خودمان بپرسیم چرا این تورم مزمن چند دهه‌ای از بین نمی‌رود. به مردم اعلام می‌کنم که این موضوع یک روز و دو روز نیست.اگر بینش اقتصادی را در اقتصاد و در راس آن در خود رئیس‌جمهور و مجموعه اصلی دولت نداشته باشیم نمی توان مشکل را حل کرد. تجربه ثابت کرده است دیگر ما نمی‌توانیم بر اساس آزمون و خطا پیش برویم.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری یادآور شد: چند آمار را خدمت مردم عرض می کنم تا ببینیم عمق مشکلات کجاست. چند متغیر در کشور وجود دارد که مردم هر روز با آن درگیر هستند یکی از آنها رشد اقتصادی است. میانگین رشد اقتصادی ما در سه دهه گذشته ۳ درصد بوده است در حالی که ما پیش بینی و برنامه بلندمدت کشورمان این بود که سالانه ۸ درصد رشد داشته باشیم. اگر همین ۳ درصد رشد اقتصادی سالانه و به صورت مداوم بود قابل تحمل بود اما این رشد ۳ درصد بسیار با نوسان درگیر بوده است.

همتی ادامه داد: در سال‌هایی رشد منفی ۵ و منفی شش درصد داشتیم در سالهایی این رشد ارقام دیگری داشته است.

وی تأکید کرد: مهم‌ترین طرح‌هایی که برای توسعه اقتصادی گفته شده لازمه آن رشد مداوم تولید و رشد مداوم اقتصاد باشد. اگر نتوانیم رشد مداوم را ایجاد کنیم عملاً پیش بینی ناپذیر شدن اقتصاد موجب می‌شود لطمات زیادی را از این بابت ببینیم.

همتی افزود: من فکر می‌کنم اگر می‌خواهیم به رشد توجه کنیم باید ببینیم چه پیش نیازهایی برای آن نیاز است و دولت آینده چه برنامه‌هایی برای آن دارد.

این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری اضافه کرد: دومین موضوع بحث نرخ تورم است، ظرف ۳۰ سال گذشته و حتی ۵۰ سال گذشته میانگین نرخ تورم حدود ۲۰ درصد بوده است و این موضوع نشان می‌دهد یک ساختار مشکل‌ساز وجود دارد.

همتی یادآور شد: نکته دیگر میانگین رشد نقدینگی بوده که در سه دهه گذشته سالیانه ۲۷.۵ بوده است. این رقم خیلی زیاد است یعنی با توجه به رشد ۳ درصدی اقتصاد در سال، یعنی ۲۴ واحد درصد بیشتر از رشد اقتصادی آن نقدینگی رشد کرده است.

وی با اشاره به وضعیت پایه پولی تصریح کرد: پایه پولی، پولی است که توسط بانک مرکزی به اقتصاد عرضه می‌شود اگر پایه پولی ما رشد پیدا کند با ضریب فزاینده که در حال حاضر ۷ و نیم است یعنی وقتی می گوییم نرخ رشد سه دهه گذشته پایه پولی مان نزدیک ۲۲ درصد بوده است باید ببینیم چه دلایلی باعث میانگین ۲۲ درصد شده است و چرا بانک مرکزی در سه دهه گذشته مجبور شده است سالی ۲۰ درصد به صورت میانگین رشد پایه پولی داشته باشد.

همتی ادامه داد: بانک مرکزی در دولت رای ندارد بنابراین من نقشی در تصمیم‌گیری دولت ندارم. باید با چین و روسیه تعامل کنیم. با غرب هم باید بر اساس منافع ملی کار کنیم.

این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه عوامل سیاسی و نظرات سیاسی بر نظرات فنی حاکم شده است، اظهار کرد: یکی از دلایلی که من به این نتیجه رسیدم که در رقابت انتخاباتی وارد شود همین است که فن سالاری را در تنظیم و اجرای بودجه حاکم بکنیم. مادر همه مشکلات ما، بودجه سالانه است.

وی گفت: بودجه ما نسبت به سال گذشته تقریبا 100 درصد افزایش پیدا کرد. این 100 درصد افزایش پیدا کند منابع آن از کجا می آید؟ نتیجه این سلطه مالی بر سیاست های پولی است که تمام سیاست های بانک مرکزی را خنثی می کند و این یعنی تداوم روند تورم های گذشته.

همتی تأکید کرد: ما تورم را با هدف 8 تا 12 درصد پیش بینی می کنیم که ان شاء الله بتوانیم تحقق ببخشیم و رشد اقتصادی حداقل 5 درصد. من فکر می کنم بر اساس برنامه بلند مدت باید بشود 8 درصد. با توجه به مشکلاتی که تحریم ایجاد کرده و کمبودهایی که در سرمایه گذاری ها داشتیم، من با احتیاط می گویم حداقل 5 درصد میانگین رشد 4 سال آینده را باید در اقتصاد شاهد باشیم.

وی با بیان اینکه معتقد به دیپلماسی فعال با شرق و غرب دنیا با تمرکز بر کارهای اقتصادی هستم، تصریح کرد: در شرق با چین و روسیه بر مبنای منافع ملی تعامل داشته باشیم و دیپلماسی اقتصادی و سیاسی را گسترش دهیم.

این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری درباره  کاهش فقر و یارانه اظهار کرد: فقر ناعادلانه است و نیاز است قدرت خرید مردم افزایش پیدا کند و ما می‌توانیم تا ۴ سال اینده فقر را نابود کنیم و این یک شعار نیست. به خاطر تحریم‌ها و مشکلات اقتصادی قدرت خرید مردم کاهش پیدا کرده و مقاومت مردم باعث شد پیچ اقتصادی را رد کنیم و کشور در شرایط بهتری قرار گرفته است.

نامزد سیزدهمین دوره ریاست جمهوری گفت: باید به طور جدی فساد را پیگیری کنیم و لایحه افشا را تصویب و اجرایی کنیم زیرا کمک می‌کند از این مسیر جلو گیری کنیم. متاسفانه اعتماد میان مردم و دولت و سرمایه اجتماعی ما آسیب دیده است. ما در ۴ سال آینده حق اشتباه نداریم و زیادی به مسائل حاشیه ای می پردازیم و باید از اشتباهات اقتصادی برگردیم. همچنین باید انسداد داخلی را از بین ببریم و به مساله بین الملل توجه کنیم.  

همتی با بیان اینکه هر ایرانی با هر شغل و درآمد حق دارد حقوق برابر داشته باشد، گفت: این همه اختلاف طبقاتی اقتصادی، فرهنگی در کشور معنا ندارد و باید اصلاح شود و نشانه هویت ایرانی تعامل با یکدیگر است.  

وی با اشاره به سهم ٣٠ درصدی مدیریت به زنان، گفت: مشکل کشور ما ناهماهنگی در تیم اقتصادی دولت‌ها بوده و به دلیل این بوده رییس دولت اقتصاددان نبوده است. اگر انتخاب شوم من نخستین دولت خواهم بود که رییس آن  اقتصاددان دارد.  

این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: مشکل ما اقتصاد و عدم تمرکز بر اقتصاد است که قابل حل است و قول میپدهم این فکر و فن سالاری را حاکم کنم و سیاست مالی و پولی حاکم شود و نرخ تورم تک رقمی شود و باید تصمیم غیر سیاسی بگیریم. همچنین حذف قیمت گذاری های دستوری از دیگر برنامه های من است.

همتی عنوان کرد: برخی می گویند بانک مرکزی باعث مسأله بورس شد که من هنوز جواب ندادم. مسوولیت بورس با بانک مرکزی نیست و بانک مرکزی مسوول سیاست‌های پولی است.  حتما چند عضو زن در کابینه‌ام خواهم داشت و باید به مسائل جوانان بپردازیم و مجوزگیری جوانان را تسهیل کنیم و شرایطی ایجاد شود که مردم به رفاه بیشتری برسند. ما در زندگی خصوصی مردم بسیار دخالت می‌کنیم و مردم ما باهوش تر و عاقل‌تر هستند که بگوییم چگونه تصمیم بگیرند و نباید محیط به گونه ای باشد که آرزوی جوانان زندگی در خارج از کشور باشد و جوانان در محیط اجتماعی زندگی شاداب و اوقات فراغت می‌خواهند.

وی تاکید کرد: برخی احزاب اصلاح‌طلب دلگیرند از رد صلاحیت‌ها اما معتقدم می‌توانند روی برنامه‌های من یا صدای سوم تکیه کنند. اصولگرایان و اصلاح‌طلبان می‌توانند در دولت من جایی داشته باشند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    نیازمندیها

    سایر رسانه ها