زاکانی: ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی یک رانت است

کد خبر: 1071311

علیرضا زاکانی درباره ارز دو نرخی گفت: ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی یک رانت است، رانتی که نتیجه اش مشهود است و سود آن به جیب کسانی می‌رود که در دولت هستند و من حتماً آن را حذف می‌کنم.

زاکانی: ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی یک رانت است

خبرگزاری صداوسیما: علیرضا زاکانی در برنامه گفتگوی ویژه خبری درباره اینکه آیا شما با ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی موافق هستید یا خیر و در دولت شما این ارز دو نرخی وجود خواهد داشت یا خیر و اینکه آیا در بازار ارز دخالت می‌کنید؟ گفت: ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی یک رانت است، رانتی که نتیجه اش مشهود است و سود آن به جیب کسانی می‌رود که در دولت هستند و من حتماً آن را حذف می‌کنم. بحث ارز دستوری نیست.

 

مشکل کشور تعارض منافع و مفاسد است و گرنه مشکلی نداریم

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: مشکل کشور تعارض منافع، مفاسد، لختی و بی ارادگی و خودباختگی است و گرنه ما در داخل کشور مشکلی نداریم.

آقای علیرضا زاکانی در پاسخ به سوال مجری برنامه مبنی بر اینکه برنامه شما برای مدیریت بازار ارز چیست؟ گفت: به نظرم مهمترین کاری که در بازار ارز باید اتفاق بیفتد این است که ما مثل سایر امور، کشور را با کارشناسی اداره کنیم.

وی افزود: در دوره‌ای که ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی بسته شد من از اعضای هیأت دولت می‌خواهم روایت تلخی را بکنم که در هیأت دولت، آقای روحانی تأکید بر ارز ۳ هزار و ۸۰۰ تومانی داشتند، آقای سیف قیمت را ۴ هزار و ۸۰۰ تومان بیان می‌کردند که در این خصوص بحث بالا گرفت و همدیگر را نیز نمی‌توانستند در این خصوص قانع کنند که در این میان رئیس کمیسیون اقتصاد مجلس که از جناح راست هستند گفتند ۴ هزار و ۲۰۰ تومان و آقای آل اسحاق که از جناح راست هستند آن هم ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی را مطرح کرد اما در هیأت دولت گفتند که نه ۴ هزار و ۸۰۰، نه ۳ هزار و ۸۰۰، وسطش را بگیرید ۴ هزار و ۲۰۰ تومان و صلوات بفرستید.

آقای زاکانی گفت: کشور را نمی‌شود با کار غیر علمی اداره کرد چرا در بازار ارز چنین بلایی سر ما آمد؟ به دلیل اینکه نوع تصمیمات دولت، تصمیمات غیرکارشناسی بود و تصمیماتی براساس سیاست زدگی بود.

وی افزود: اساساً نوع مواجهه با امکان و اقتضای ملی در موضوع ارز و شرایطی که قابل پیش بینی است می‌توانست برای ما امکانی فراهم کند که خودمان را از وابستگی به ارز و از معرض خطر قرار گرفتن آن خلاص کنیم.

آقای زاکانی گفت: از سال ۲۰۰۷ یک مراوده مالی دو طرفه بین کشورها مرسوم شد که براساس ارز ملی خودشان است و اکنون بیش از ۵۰ کشور این کار را می‌کنند، چرا ما این کار را نمی‌کنیم که مصونیت داشته باشیم و بعداً در معرض تحریم قرار نگیریم؟

وی افزود: همانند کشورهای بزرگی مانند چین و روسیه که اکنون این کار را می‌کنند، پس این تصمیم مبتنی بر سیاست زدگی است و این ناشی از کار بدون پایه علمی و بی دقتی در مصالح ملی است.

آقای زاکانی ادامه داد: البته با یک اشکال سومی نیز روبرو شد و آن اینکه دولت اساساً برای همان داشته خودش نیز ارزش قائل نشد یعنی ما سال ۹۸ پانزده میلیارد دلار و سال ۹۹ نه میلیارد دلار برای ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی در نظر گرفتیم و همین را نیز نتوانستیم درست استفاده کنیم و دست دلال‌ها افتاد که در واقع ما هم چوب را و هم پیاز را خوردیم.

وی گفت: در واقع آن ارزی که باید با قیمت متعارف ۱۲ تا ۱۴ هزار تومان به دست ملت می‌رسید، قیمت آن به ۳۰ تا ۳۵ هزار تومان رسید.

آقای زاکانی افزود: این جنبه سوم نیز فاجعه‌ای بود و یک جنبه چهارمی نیز دولت دارد که فاجعه افزون‌تری است و آن اینکه اصلاً بازار و نیاز القایی به شرایط کنترل توجه ندارد.

وی گفت: دعوایی که بین بانک مرکزی و وزارت صمت است اما وزارت صمت اساساً هیچ دقتی ندارد و چارچوب منطقی داشته باشد و اولویت گذاری کند.

آقای زاکانی افزود: چرا بازار ارز اینگونه است؟ و مشکل کشور کجاست؟ مشکل کشور تعارض منافع است، مشکل کشور مفاسد، لختی و بی ارادگی و خودباختگی است و گرنه ما در داخل کشور مشکلی نداریم.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    نیازمندیها

    سایر رسانه ها