محسن رضایی: اقتصاد باید از سیاست جدا شود

کد خبر: 1136529

معاون اقتصادی رییس جمهور با تاکید بر این‌که اقتصاد نیاز به ثبات دارد، گفت: باید اقتصاد را از سیاست جدا کنیم تا تا تصمیمات اقتصادی بر اساس سیاست نباشد.

محسن رضایی: اقتصاد باید از سیاست جدا شود

محسن رضایی شامگاه چهارشنبه در شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی استان آذربایجان شرقی با استماع سخنان و مشکلات مطروحه توسط تولیدکنندگان و کارآفرینان اظهار کرد: تک تک مسایل مطرح شده را یادداشت کردم و موارد گفته شده در این جلسه را پیگیری می کنم.

معاون اقتصادی رییس جمهور با بیان اینکه تجارت نقش مهمی در تولید و هم در ترانزیت و درآمد ملی دارد، گفت: اگر کشور صادرات محور باشد درآمد ملی از ترانزیت هم افزایش می یابد.

وی با اشاره به جاده ابریشم و نقش آن در اقتصاد ایران، خاطر نشان کرد: این جاده در دوران صفوی برای ارتباط با غرب و شرق استفاده می‌شد و تا زمانی که کشتی‌های بخار روی کارآمد این جاده استفاده داشت، بعدا هم با توسعه ریلی متاسفانه ما نتوانستیم پیشرفت ریلی داشته باشیم.

رضایی با بیان اینکه ایران همیشه از صادرات و ترانزیت ثروت عظیمی به دست می آورد ولی در ۱۰۰ ساله گذشته از این ثروت محروم شده است، گفت: یک سری اصلاحات در دولت شروع شده است و مسائل ساختار بودجه را به جد پیگیر هستیم چراکه این موضوع هم به مردم و هم دولت ضربه زیادی زده است.

معاون اقتصادی رئیس جمهور در رابطه با مشکلات بازنشستگان خاطرنشان کرد: بازنشستگان همیشه اعتراض دارند و باید مشکلات آنان را حل کنیم.

رضایی گفت: یک بخش از اصلاحات اقتصادی مربوط به کارآفرینان و بخشی هم مربوط به دولت است که باید دست در دست هم دهیم تا اصلاحات اساسی در تجارت خارجی صورت گیرد و از شما کار آفرینان تقاضا دارم به ما کمک کنید و ما هم قصد داریم کارهای با دل و جرات تری انجام دهیم.

معاون اقتصادی رییس جمهور با بیان اینکه دولت درصدد حل مشکلات صادرات و ترانزیت کالا است، خاطرنشان کرد: ساختار بودجه را به طور جدی دنبال می کنیم.

رضایی با اشاره به خلق نقدینگی در کشور و اینکه نقدینگی از سال ۱۳۵۰ شروع شده و تا امروز ادامه دارد، گفت: این امر منجر به تورم می شود و تورم یک نوع مالیات است که بیشتر بر اقشار ضعیف جامعه فشار وارد می کند و ما در این دولت به دنبال بستن شیر نقدینگی هستیم.

معاون رییس جمهور با اشاره به اینکه باید صنعت سازی کنیم، اظهار کرد: صنعت سازی با کارخانه سازی متفاوت است؛ زیرا کارخانه محصول صنعتی تولید می‌کند اما صنعت بحث گردشگری و سلامت خدماتی است که متاسفانه ما کارخانه سازی کرده‌ایم اما صنعت سازی نکرده‌ایم.

وی ادامه داد: ما امروز از چند کارخانه بازدید کردیم؛ ماشین سازی تبریز با وجود اینکه دستگاه‌هایش عوض نشده اما باز هم می‌تواند ماشین آلات سنگین و بزرگی را تولید کند اما همین موضوع مستلزم مرتبط شدن کارآفرینان با کارخانجات است.

معاون اقتصادی با انتقاد از بخشنامه‌های خلق الساعه و غیرتخصصی گفت: نمی‌شود اداره‌ای در تهران داشت و برای تمام شهرها یک بخشنامه ثابت صادر کرد بلکه باید تفویض اختیارات صورت گیرد و این کار هم مسلتزم صنعت سازی است.

وی در مورد تفویض اختیار به استان ها خاطر نشان کرد: عدم تفویض اختیار به استان ها قفسی ساخته که ما نمی توانیم انتظار پیشرفت داشته باشیم، باید استان ها اختیار داشته باشند./ایرنا

تمامی پیشنهادات فعالان بخش خصوصی را با آغوش باز می‌پذیریم

 معاون اقتصادی رئیس جمهوری گفت: از هر پیشنهاد بخش خصوصی باآغوش باز استقبال می‌کنیم ولی قرار نیست به همه‌ی صنایع نسخه‌ی واحدی ارائه دهیم چراکه هر صنعت نسخه‌ی خاص خود را می‌طلبد.

محسن رضایی عصر روز چهارشنبه، ۲۵ اسفندماه، در جلسه‌ی فوق العاده‌ی شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی آذربایجان شرقی که در اتاق بازرگانی تبریز برگزار شد، اظهار کرد: تجارت نقش مهمی در تولید درآمد ملی کشور دارد و در صورت تقویت بحث ترانزیت، درآمد ملی ما به‌صورت مضاعف افزایش پیدا خواهد کرد.

وی ادامه داد: ایران همیشه از بحث صادرات و ترانزیت ثروت بسیار زیادی به‌دست آورده است اما متاسفانه ما از این مزیت بی بهره شده‌ایم، بنابراین اصلاحات تجاری را به‌صورت جدی آغاز کرده ایم.

وی با تاکید بر اینکه دولت و بخش خصوصی باید بایکدیگر همراه باشند، افزود: چرا به راه آهن «میانه-تبریز» توجه نکرده ایم در حالی‌که اگر این مسیر تا جلفا ادامه می‌یافت، چندین میلیارد دلار ارزش داشت و بیکاری را نیز از بین می‌برد و اصلی ترین علت این موضوع بی‌توجهی به بحث ترانزیت است.

وی در بخش دیگری ازسخنان خود تاکید کرد: یکی از موضوعات مهم دیگری که پیگیری می‌کنیم، بحث ساختار بودجه دولت است که به‌عنوان مثال بخش اعظمی از منابع بازنشستگان در داخل بودجه قرار دارد در حالی‌که در سایر کشورها این موضوع مستقل از دولت است.

معاون اقتصادی رئیس جمهوری همچنین گفت: دومین موضوع بحث خلق نقدینگی در کشور است که از ۵۰ سال پیش در کشور آغاز شده و اکنون نیز ادامه دارد.

وی ادامه داد: تورم نوعی مالیات است که از همه اخذ می‌شود ولی چون اقشار بالا جبران تورمی دارند، ضررکمتری می‌کنند ولی اقشار پایین فشار زیادی تحمل می‌کنند.

وی تاکید کرد: یکی از مواردی که در بودجه‌ی سال آینده متوقف خواهیم کرد، بحث فروش دلارهای حاصل از درآمد نفتی توسط وزارت نفت به بانک مرکزی است و بحث دیگر ساماندهی یارانه‌ها است چرا که علاوه بر اسراف و قاچاق به هدف نیز نمی‌رسد.

رضایی تاکید کرد: باید در ایران صنعت سازی رواج پیدا کند که البته صنعت سازی با کارخانه‌سازی متفاوت است و ما می‌توانستیم در کنار صنایع فعلی صنایعی مانند گردشگری و سلامت را نیز داشته باشیم اما تنها صنعتی که توانسته ایم راه اندازی کنیم، بحث تولید صنایع دفاعی است.

وی افزود: متاسفانه علاوه بر نفت و پتروشیمی، در فولاد نیز خام فروشی شده است لذا باید صنعت بسازیم و چندین صنعت مهم را در آذربایجان شرقی می‌توان ایجاد کرد.

معاون اقتصادی رئیس جمهوری با اشاره به بازدید خود از کارخانه‌های ماشین سازی، چرخشگر و ایدم گفت: با دیدن این مجموعه‌ها غصه خوردم چراکه با وجود مجموعه‌ ای مثل ماشین سازی می‌توان ۱۰۰ ها کارخانه ایجاد کرد.

وی افزود: کارآفرینان به شرطی که از حالت پراکنده‌ی فعلی خارج و گروه‌بندی شوند، می‌توانیم جهش صنعتی بزرگی را در کشور شاهد باشیم.

رضایی با بیان اینکه بدون هولدینگ، برندسازی و گروه بندی صنعت سازی نیز ممکن نیست، گفت: بسیاری از بخش‌نامه‌ها باید تعطیل شود وگرنه ثبات ایجاد نمی‌شود و ممکن نیست از طریق یک اداره‌ی واحد در تهران به همه‌ی صنایع تصمیم واحدی گرفته شود.

وی ادامه داد: نباید تنها ۴۰ درصد سپرده‌ی استان‌ها به خود استان‌ها اختصاص یابد بلکه باید ۶۰ درصد سپرده‌ها به استان اختصاص یابد و باید این قفس را از بین برداریم.

معاون اقتصادی رئیس جمهوری تاکید کرد: ما باید اقتصاد را از سیاست جدا کنیم چراکه اقتصاد به ثبات نیاز دارد ولی سیاست ثبات را از بین می‌برد و نمی‌شود با کار نمایشی مشکلات اقتصاد را حل کرد.

وی افزود: ما از کارافرینان می خواهیم به ما کمک کنند  و با حمایت‌های رهبر انقلاب و نظرات مثبت آقای رئیس جمهور مصمم هستیم اقتصاد را درست کنیم.

رضایی در خاتمه تاکید کرد: اکنون مشکلاتی از گذشته انباشته شده است و ما نمی‌توانیم فقط به فکر مسائل روزمره باشیم و مسائل کلان را فراموش کنیم و برعکس.

به گزارش ایسنا در این جلسه تعدادی ای اعضای هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تبریز و رؤسای انجمن‌ها و تشکل‌های صنعتی استان به بیان نقطه نظرات و طرح مشکلات خود پرداختند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    نیازمندیها

    سایر رسانه ها