نظر متفاوت عضو کمیسیون عمران درباره عملکرد وزیر صمت/واکنش نمایندگان

کد خبر: 1156345

عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه سید رضا فاطمی امین در مدت کوتاه نمره قابل قبولی داشته است، گفت: اگر کسی بخواهد مشکلات حوزه صنعت را در کوتاه مدت به یک شخص و یا یک وزیر نسبت بدهد حرف دقیقی نیست.

نظر متفاوت عضو کمیسیون عمران درباره عملکرد وزیر صمت/واکنش نمایندگان

عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه سید رضا فاطمی امین در مدت کوتاه نمره قابل قبولی داشته است، گفت: اگر کسی بخواهد مشکلات حوزه صنعت را در کوتاه مدت به یک شخص و یا یک وزیر نسبت بدهد حرف دقیقی نیست.

مجتبی یوسفی درباره عملکرد سید رضا فاطمی‌ امین افزود: در بررسی عملکرد به خصوص در مجموعه‌هایی که پیچیدگی بسیار زیادی دارند به عنوان مثال در حوزه سبد خانوار در عین اینکه گله مردم به‌دلیل تورم به حق است ولی اگر کسی بخواهد این را در کوتاه مدت و به یک شخص به یک وزیر نسبت بدهد به اعتقاد من حرف دقیقی نیست و باید بیشتر به آن توجه شود.

نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی افزود: در حوزه صنعت هم به همین شکل است. به عنوان مثال در صنایع سنگین و صنایعی که به عنوان پیشران اقتصاد هستند مانند صنایع فولاد، پتروشیمی و صنایع مرتبط با سیمان و یا خودروسازی به عنوان اقتصاد مولد تلقی می‌شوند مجموعه تصمیم‌گیری‌هاست و اگر می‌بینیم در کشورهای دیگر توانسته‌اند به موفقیت‌هایی دست یابند ممکن است دو دهه کار کرده باشند که به آن خروجی برسند.

یوسفی تصریح کرد: بازارهای موازی، سیستم‌های پولی مالی، موضوعات مرتبط به حمایت از سرمایه گذار و تولید کننده، مقابله با سفته‌بازی و بحث مالیات‌های هدفمند، سی جی تی و موضوعات دیگر در صنعت تاثیر دارد. به عنوان مثال اکنون در حوزه خودروسازی که گله مردم هم در حوزه کیفیت و هم در حوزه قیمت به حق است اگر بخواهیم بگوییم همه مشکلات به عملکرد کوتاه و هشت ماهه یک وزیر برمی‌گردد سخن دقیقی نیست.

وی عنوان کرد: به اعتقاد باید به سمت اصلاح فرایند و حرکت کنیم البته در کوتاه مدت این اتفاق نمی‌افتد بلکه در کوتاه باید مدت قدم‌هایی برداشته شود که در حق مردم اجحاف انجام نشود و این را قبول دارم.

عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با اشاره به برنامه‌ریزی برای تسهیل در حوزه کسب و کار گفت: اکنون حوزه کسب و کار به دلیل تورم، عدم تامین نقدینگی برای سرمایه گردش تولید، مشکلات واردات کالاهای واسط تولید یا مواد اولیه برای تولید کننده‌ها، تصمیمات و تکانه‌ها شدید اقتصادی وضعیت مناسبی ندارد.

یوسفی ادامه داد: در عین اینکه باید به معیشت کارگر توجه شود چرا که این قشر در سختی زندگی و امرار معاش می‌کنند اما حواسمان باشد تصمیم یک شبه افزایش ۵۷ درصدی از جیب تولید کننده بخش خصوصی به معنای اجحاف در حق کارگر و هم در حق تولید کننده است. بنابراین باید هم به حقوق و معیشت کارگر و اقشار ضعیف توجه شود اما نباید به معنای رکود در بازار باشد و یا اینکه به این واسطه کارگر را بیکار کنیم.

وی خاطر نشان کرد: من دیدم ستاد تسهیلی که در گذشته خیلی سخت برگزار می‌شد در همین دوران کوتاه وزارت فاطمی امین، ستاد تسهیل با اختیارات بیشتر به استان‌ها واگذار شد اگر موضوعات از اختیارات استانداران خارج بود به وزارتخانه می‌آید و انجام می‌شود. در بحث شفافیت و سامانه‌ها اقدامات خوبی صورت گرفته و به سمت اصلاحات فرایندها حرکت می‌کنیم البته اشکالاتی هم وجود دارد.

نماینده مردم اهواز در مجلس یادآور شد: به اعتقاد من در مصاحبه‌هایمان در حوزه خودرو، دقت کافی صورت نگرفت در حوزه خودرو و عهده‌هایی داده شد که می‌شد این وعده ها را با دیده بازتر ارائه کرد.

یوسفی افزود: هیچ یک از مردم کوتاهی‌هایی که در کیفیت و قیمت در حوزه خودرو وجود دارد به ۸ ماهه وزارت فاطمی امین منتسب نمی‌کنند اما از طرفی اگر عنوان کنیم که در کوتاه‌مدت کیفیت خودرو بهبود پیدا می‌کند یا قرعه‌کشی را حذف می‌کنیم حرف‌های غیرکارشناسی و غیردقیقی است. در مجموع زیرساخت‌ها به جهت حمایت از صنعت بهتر شده البته باید کارهای بیشتری صورت بگیرد.

وی درباره تاثیرگذاری دخالت در انتصابات در استیضاح فاطمی امین گفت: به هر حال نظارت حق نماینده است نباید وقتی نماینده از ابزارآلات نظارتی خود مانند سوال، استیضاح یا موارد دیگر استفاده کرد سریع به وی برچسب بزنیم که می‌خواهد در انتصابات دخالت کند.

عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی بیان کرد: اکنون نماینده‌ها هم به دلیل وضعیت بد اقتصادی و مشکلات دیگر به ویژه در صنعت خودرو گله‌مند هستند و گله‌های خود را به نمایندگان انتقال می‌دهند از این جهت باید آنها را هم لحاظ کنیم. البته برخی‌ها برای اعمال نفوذ تلاش‌هایی می‌کنند اما به نظر من کم لطفی است که بگوییم طرح سوال یا استیضاحی از سوی نماینده‌ای مطرح می‌شود حتما بحث انتصابات مطرح بوده است.

یوسفی درباره برنامه‌های فاطمی امین برای اصلاحات ساختاری وزارت صنعت گفت: من در عین حال که اشکالات را بیان کردم اما معدل می‌گیرم. می‌گویم آهنگ یک وزارتخانه باید آهنگ اصلاح مشکلات باشد اگر این آهنگ خوب نواخته شود می‌توانیم بگوییم در برخی موضوعات کوتاه مدت دو ساله و در برخی موضوعات سه ساله یا بیشتر باید اصلاحات در مجموع در این مدت کوتاه، نمره قابل قبولی داشته است. البته ممکن است در برخی نقاط هم اشکالاتی بوده است که آنها را بیان کردم مثلاً در صنعت خودرو به نظر من قدری عجله شد./ایرنا

محمد مهدی زاهدی

 اعلام وصول استیضاح وزیر صمت غیر قانونی بود

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی گفت: اعلام وصول استیضاح وزیر صمت غیر قانونی بود چرا که طبق آیین نامه داخلی مجلس اعلام وصول طرح استیضاح پس از رای مثبت کمیسیون تخصصی باید انجام شود.

محمد مهدی زاهدی نماینده مردم کرمان در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار پارلمانی ایرنا با اشاره به اعلام وصول استیضاح وزیر صنعت معدن و تجارت از سوی هیئت رئیسه مجلس اظهار داشت: اعلام وصول استیضاح وزیر صمت از سوی هییت رئیسه مجلس کار درستی نبوده و غیر قانونی بود.

وی ادامه داد: در ابتدا باید استیضاح در کمیسیون تخصصی مورد بررسی قرار گیرد و گزارش آن به هیئت رئیس ارسال شود.

نماینده مردم کرمان در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: در صورتی که نظر کمیسیون درباره استیضاح مثبت باشد، گزارش کمیسیون مبنی بر موافقت با استیضاح به هییت رییسه مجلس ارسال می شود و پس از آن هیات رئیسه مجلس اقدام به اعلام وصول استیضاح می‌کند.

  زاهدی خاطرنشان کرد : قبل از بررسی استیضاح در کمیسیون تخصصی، اعلام وصول استیضاح از سوی هییت رییسه مجلس اشتباه و غیر قانونی بود.

وی افزود: کمیسیون تخصصی در بررسی استیضاح وزیر صمت باید هزینه ها و مشکلاتی را که با استیضاح ایجاد می شود را نیز بررسی کند، زیرا با غزل وزیر و تا زمان مستقر شدن وزیر جدید در کارهای وزارتخانه خلل ایجاد خواهد شد.

مصطفی‌رضا حسینی قطب آبادی

استیضاح فاطمی امین اعلام وصول نمی‌شود/استیضاح کنندگان امضای خود را پس گرفتند

نماینده مردم شهربابک در مجلس شورای اسلامی استیضاح وزیر صمت اعلام وصول نشود،‌ گفت: برخی از نمایندگان خواستار استیضاح، امضاء خود را پس گرفتند و بنده هم از جمله نمایندگانی هستم که مایل به استیضاح بوده ولی دراین زمان امضا خود را پس خواهم گرفت.

مصطفی‌رضا حسینی قطب آبادی در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی ایرنا درباره به جریان افتادن استیضاح وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: در خصوص وزیر صمت دو موضوع حقیقی و حقوقی وجود دارد. بخش حقیقی درباره شخصیت‌ آقای فاطمی امین است که بسیار انسان سالم، پیگیر امور به صورت شبانه روزی و دلسوز برای حل مشکلات بخش صنعت کشور است.

عضو کمیسیون صنایع ومعادن مجلس افزود: اما از منظر حقوقی در حوزه وزارت صنعت، معدن و تجارت مسائلی ایجاد شده است که باید رصد کرد آیا وزیر در این باره اجازه تصمیم گیری داشته است یا فقط مجری بوده است.

نماینده مردم شهربابک در مجلس با بیان اینکه پیش بینی می‌شود استیضاح وزیر صمت اعلام وصول نشود،‌ گفت: برخی از نمایندگان خواستار استیضاح، امضاء خود را پس گرفتند و بنده هم از جمله نمایندگانی هستم که مایل به استیضاح بوده ولی دراین زمان امضا خود را پس خواهم گرفت.

وی با بیان اینکه وزیر صمت توانایی انجام امور مربوط به این وزارتخانه را دارد، عنوان کرد: برای این هدف لازم است تغییراتی در معاونت‌های وزارتخانه ایجاد شود و پیش از این هم در کمیسیون این موضوع به آقای فاطمی امین گوشزد شد که از افراد فاقد توانایی استفاده نشود.

حسینی با بیان اینکه در برخی از افراد در معاونت‌ها ومدیریت‌ها وزارت صمت به وزیر تحمیل شدند، ادامه داد: شرایط اقتصاد جهانی، تحریم‌ها و مسائل پایه‌ای که در حوزه معادن وجود دارد فقط مربوط به شخص وزیر نیست. بلکه یک زنجیره در این موضوع به یکدیگر متصل هستند و اینکه همه تقصیرات را به وزیر ختم کنیم،‌ ظلم به ایشان است.

این نماینده مجلس یادآور شد: فاطمی امین تمام تلاش خود را برای ساماندهی امور حوزه وزارت صمت انجام می‌دهد. ولی به نظر می‌رسد دست‌هایی در کار است که اجازه به سرانجام رسیدن برنامه‌ها را به او نمی‌دهد.

وی با بیان اینکه وزیر صمت انسان سالمی است و تلاش لازم را در وظایف خود انجام می‌دهد، خاطرنشان کرد: برخی براین تصور هستند که اگر فاطمی امین استیضاح شود، قیمت خودرو، لوازم خانگی و قیمت سایر بخش‌های مرتبط کاهش خواهد یافت در حالی که معتقدم چنین اتفاقی رخ نخواهد داد و امیدواری واهی دادن به مردم، ضربه به نظام و دولت است.

به گزارش ایرنا، روز گذشته جلسه هیات رییسه مجلس شورای اسلامی تشکیل شد و در این جلسه خبر از به جریان افتادن استیضاح فاطمی امین منتشر شده است.

علیرضا سلیمی نماینده مردم محلات در این باره به ایرنا گفته بود که طبق آیین نامه داخلی مجلس با موافقت هیات رییسه استیضاح وزرا به کمیسیون مربوطه ارسال می‌شود و وزیر و نمایندگان ۷ روز فرصت دارند در مورد موضوعات استیضاح بحث و گفت و گو کنند. در صورتی که تعداد امضاهای استیضاح کاهش پیدا کند، استیضاح از دستور کار خارج خواهد شد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    نیازمندیها

    سایر رسانه ها