اینترنشنال: به چشمتان هم اعتماد نکنید هر کس می‌تواند نفوذی رژیم باشد(!)

کد خبر: 1215454

شبکه صهیونیستی «ایران اینترنشنال» می‌گوید نیروهای اطلاعاتی و سایبری جمهوری اسلامی عناصر معارض را چنان بازی داده که این عناصر هیچ اعتمادی به یکدیگر ندارند.

اینترنشنال: به چشمتان هم اعتماد نکنید هر کس می‌تواند نفوذی رژیم باشد(!)

شبکه صهیونیستی «ایران اینترنشنال» می‌گوید نیروهای اطلاعاتی و سایبری جمهوری اسلامی عناصر معارض را چنان بازی داده که این عناصر هیچ اعتمادی به یکدیگر ندارند.

اینترنشنال به نقل از وب‌سایت «وایرد» نوشت: تغییر تاکتیک سایبری رژیم، جمهوری اسلامی را متوسل به جنگی کرده که کسی در آن پیروز میدان نیست.

ساعات اولیه پنجم ژانویه ۲۰۲۳ بود که یک کاربر توئیتر ناشناس با اسم کاربری ژوپیتر، توئیت کرد که دوستانش ابوالقاسم صلواتی، ‌از قضات دادگاه انقلاب و ملقب به «قاضی مرگ» را کشته‌اند.

توئیت به سرعت پخش شد و هزاران نفر در کامنت‌ها ریختند تا از افرادی که صلواتی را کشته بودند قدردانی و تشکر کنند؛ روز بعد رسانه‌های داخل ایران و چند فعال اعلام کردند که صلواتی زنده است؛ البته بسیاری از منتقدان شک کرده بودند که حساب کاربری ژوپیتر، عملیات سایبری رژیم برای پرت کردن حواس‌هاباشد.

ارتش سایبری جمهوری اسلامی شگردهای جدیدی را به قصد پرت کردن حواس معارضان و بی‌اعتبار کردن حرف آنها و ایجاد فضای بی‌اعتمادی در میان این طیف به اجرا گذاشته است. به میدان آوردن سایبری‌ها هم از آن تاکتیک‌های سبک‌ قدیمی‌ است.

امین ثابتی، موسس «سرتفا»، یک گروه امنیت سایبری متخصص در حوزه افشای عملیات سایبری جمهوری اسلامی، معتقد است رژیم طی چند ماه اخیر تغییر تاکتیک داشته چون بیشتر اهداف رژیم از تهدیدات سایبری آن آگاهند و اغلب از خودشان در برابر «اسپیرفیشینگ» محافظت می‌کنند. جمهوری اسلامی حالا از «راهبردی دومینویی» استفاده می‌کند که با آن اهداف دست‌پایین‌تر را هدف حمله قرار می‌دهد تا از این راه به افراد بالادست‌تر برسد: نازنین افشین‌جم، فعال حقوق‌ بشر، اخیرا از این که از یک دوست مورد اعتمادش (که البته هک شده بود) یک ایمیل اسپیرفیشینگ گرفته بود، خبر داد. نکته قابل توجه در اتفاقات سایبری اخیر این است که برخی از این دست‌پروردگان سایبری حکومتی در طول زمان توانسته‌اند اعتبار و اعتمادی برای خود بر هم بزنند و خود را به عنوان صدای اپوزیسیون، به مخالفان جمهوری اسلامی قالب کنند.

اخیرا یک حساب توئیتری با نام سارا شکوهی که حدود شش ماه پیش سر و کله‌اش پیدا شد و ادعا می‌کرد محقق حوزه خاورمیانه است و از مخالفان طرفداری می‌کرد، یک پروژه فیشینگ جمهوری اسلامی از آب درآمد.

ناشناس بودن حساب‌های فعال در رسانه‌های اجتماعی هم مزید بر علت شده و تشخیص سایبری از غیرسایبری را دشوار کرده است.

به نظر سیمین کارگر، یک متخصص دیگر در زمینه حملات سایبری، عملیات پخش کردن اطلاعات نادرست کار رژیم است اما فعالیت سایبری حکومت چنان طوفانی از شک‌ وشبهه به راه‌انداخته که با وجود آن، هیچ‌کس مطمئن نیست چه چیزی درست است و چه کسی قابل اعتماد. کارگر این دستاورد را بردی بزرگ برای جمهوری اسلامی می‌داند

«به چشمتان هم اعتماد نکنید». گرچه هشدار درباره پروپاگاندای سایبری جمهوری اسلامی، آسیب‌پذیری مخالفان در برابر آنها را کاهش داده‌اما به همان میزان هم فضایی از بی‌اعتمادی به وجود آورده که در آن هر کسی می‌تواند عامل رژیم باشد.

بنا بر تحقیقات یک پژوهشگر ارتباطات سیاسی، حکومت با توسل به راه‌هایی مثل دادن سرخوشی کاذب به کاربران (مثلا همان مورد شایعه قتل صلواتی)، نمایش عادی بودن شرایط، منحرف کردن بحث از مسیر اصلی، پخش اخبار غلط، پخش هشتگ‌های نادرست و به تمسخر گرفتن معارضان و فعالان، تاکتیک‌های جدیدی در پیش گرفته است. بزرگ‌ترین ضربه رژیم به مخالفان در حال حاضر این است که هیچ‌کس قابل‌اعتماد نیست و حرف هیچ‌کس هم معتبر نیست.

فرافکنی ایران اینترنشنال در حالی است که این شبکه و شبکه‌های اجاره‌ای همسو، خود سردمدار تولید و انتشار شایعات بی‌پایه و اخبار کذب در فضای رسانه‌ای به قصد فریب افکار عمومی بودند و با همین رفتار خود نیز برخی عناصر میدانی کم شعور از فعالان اپوزیسیون را هم گرفتار کردند؛ اما حالا که نتایج آن بازی سیاه به ضرر جریان معارض تمام شده و موجبات اعتراض علیه شبکه اینترنشنال (وابسته به موساد) را فراهم کرده، اقدام به فرافکنی می‌کنند./کیهان

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    نیازمندیها

    سایر رسانه ها