از بزرگداشتی که پس از 30 سال صورت گرفت تا حرف‌های تلخ آقای فیلمنامه‌نویس/ شبی که ایوبی برای خودش نوشابه باز کرد!

کد خبر: 621696

آیین افتتاحیه سی‌وپنجمین جشنواره فیلم فجر شب گذشته در حالی برگزار شد که اتفاق جالب توجه آن دفاع تمام قد رئیس سازمان سینمایی از عملکرد ضعیف خود در این سازمان بود.

از بزرگداشتی که پس از 30 سال صورت گرفت تا حرف‌های تلخ آقای فیلمنامه‌نویس/ شبی که ایوبی برای خودش نوشابه باز کرد!
از بزرگداشتی که پس از 30 سال صورت گرفت تا حرف‌های تلخ آقای فیلمنامه‌نویس/ شبی که ایوبی برای خود نوشابه باز کرد!
سرویس فرهنگی فردا: آیین افتتاحیه سی‌وپنجمین جشنواره فیلم فجر شامگاه گذشته با حضور هنرمندان و مدیران سازمان سینمایی در برج میلاد برگزار شد.
این مراسم که با اجرای احسان کرمی و با یادی از زنده یاد کاظم افرندنیا که از بازیگران پیشکسوت سینمای ایران بود آغاز شد و در ادامه محمد حیدری دبیر جشنواره در سخنانی به ارائه گزارشی کوتاه از فعالیت‌های دبیرخانه این دوره از جشنواره فیلم فجر پرداخت.
تقدیر سینمای ایران از قهرمانان آتش‌نشان
احسان کرمی در ادامه مرامس با اشاره به حوادث پیش آمده در فاجعه پلاسکو، قهرمانان آتش‌نشان را رهروان راه آرش کمانگیر و پوریا ولی خواند و با دعوت از علی مهدیان یکی از آتش نشانان حاضر در پلاسکو از او برای حضور بر روی جایگاه دعوت کرد. البته مهدیان پیش از آمدن بر روی سن درخواست کرد تا به احترام شهدای آتش نشان در سکوت روی صحنه حاضر شود.
مهدیان با تقدیر از هنرمندان و مدیران جشنواره در سخنانی گفت: من صحنه‌هایی را در آنجا دیدم و گل‌هایی را دیدم که پرپر شدند، ولی حضور همه شما و مردم غیرتمند و تمام ارگانها در حین آواربرداری که مثل تفحص شهدا بود، باعث تسلای خاطر ما بود. این تشویق‌ها برای آنهایی بود که رفتند. آن‌هایی که سه ساعت و نیم آن ساختمان را نگه داشتند تا چند صد نفر وقت خارج شدن از ساختمان داشته باشند و این برای ما افتخار است. الان فقط از همه شهروندان خواهش می‌کنم که ایمنی‌ها را رعایت کنند تا چنین حوادثی تکرار نشود.
بزرگداشتی بعد از 30 سال!
اولین بزرگداشت مراسم افتتاحیه فیلم فجر به «محمد کاسبی» پیشکسوت بازیگری سینما اختصاص داشت. وی پس از دریافت لوح تقدیر خود گفت: جشن بزرگ خانواده عزیز سینما بر همه مبارک باشد و برای همه آرامش درون و سعادت از خدا خواستارم.
البته کاسبی پیش از این و در زمان انتشار خبر تصمیم مدیران جشنواره به تقدیر از او، با گلایه از این تقدیر دیرهنگام گفته بود: اگر کسی آثار من را دنبال کند، می‌‎فهمد سال ۶۶ باید این تجلیل صورت می‌گرفت.
نوشابه‌ای که ایوبی برای خود باز کرد!
در ادامه این مراسم حجت‌الله ایوبی رییس سازمان سینمایی به روی صحنه حاضر شد و در با عرض تسلیت و قدردانی از همدلی مردم در حادثه پلاسکو در سخنانی گفت: سینماگرانی که یک سال تلاش کردند، حالا در این جشنواره آثارشان حضور دارد و سال ۹۶ سال درخشان‌تری در تاریخ سینمای ما خواهد بود.
وی در ادامه با تقدیر از تلاش‌های صورت گرفته توسط دبیر جشنواره و تیم همراهش اظهار کرد: امسال چهارمین سالی است که در خدمت شما هستم و آخرین جشنواره فیلم دولت یازدهم را برگزار می‌کنیم. سال‌های اول چقدر فضای تلخی بود و من چقدر باید شمس و مولانا می‌خواندم تا آن دوران را پشت سر بگذاریم.
ایوبی در ادامه تاکید کرد: در آن زمان سینما بر صندلی اتهام نشسته بود و مخاطبان سینما زیر خط فقر بودند. خیلی سال‌های سختی بود، اصلا سوال بود که سینما برای چه؟! اما الان سینما یک مطالبه است. اطمینان می‌دهم دهه ۸۰، دهه شکوه سینمای ایران است، سینمای امید تحقق پیدا کرده است.
رئیس سازمان سینمایی در ادامه خطاب به وزیر ارشاد گفت: امسال سال تثبیت جوان‌هاست و آنها در پناه و چتر بزرگان سینما تربیت یافتند. در فیلمهای اجتماعی امسال امید موج می‌زند و این فیلم‌ها بی‌نظیر هستند. آنها مشفقانه به مسائل نگاه کردند و این طور نبوده که غُر بزنند.
وی همچنین با اشاره به فیلمهای دفاع مقدسی خوبی که ساخته شده اضافه کرد: در سینمای امروز گیشه و اندیشه باهم پیش می‌روند و پیشاپیش اطمینان می‌دهم که همه مدیران و رهبر معظم انقلاب که نسبت به سینما نگرانی‌هایی داشتند، خوشحال خواهند شد.
حمایت ایوبی از بازیگر فروشنده
رییس سازمان سینمایی در ادامه با اشاره به واکنش‌های صورت گرفته از سوی ترانه علیدوستی بازیگر فیلم سینمایی فروشنده به تحریم‌های نژادپرستانه رئیس جمهور آمریکا گفت: وقتی در فیلمی مثل «فروشنده» یک بانوی نخبه ایرانی اعلام تحریم اسکار را می‌کند و بعد در رسانه‌های خارجی هم بازتاب آن را می‌بینم، باید بگویم که سینماگران ما مرزداران فرهنگ ما هستند چنانچه وقتی عباس کیارستمی‌ها و اصغر فرهادی‌ها آثار سینمای ایران را به جهان عرضه می‌کنند، موجب شگفتی همه می‌شوند، آن هم در شرایطی که کشورهای منطقه عقیم هستند.
نقش مدیران دهه شصت در ورود یک تهیه‌کننده به سینما
این مراسم درادامه با تقدیر از «غلامرضا موسوی»، تهیه‌کننده سینما ادامه پیدا کرد. موسوی در سخنانی با بیان چگونگی ورودش به عرصه تهیه‌کنندگی سینما گفت: زمانی که می‌خواستم کارم را شروع کنم نزد آقای بهشتی رفتم و گفتم: بزرگواری کنید شرایطی فراهم کنید که سه تن از دوستان من که در حال ساختن فیلم هستند این کار را انجام دهند. آقای بهشتی به من گفت؛ چرا به صورت تعاونی فیلم نمی‌سازی. من که تا آن زمان برداشتم از تعاونی همان تعاونی مصرفی که برنج توزیع می‌کرد بود، گفتم متوجه منظورتان نمی‌شوم؟! سپس او توضیح داد که همه دوستان می‌توانند سرمایه بگذارند و کار را شروع کنند. به این ترتیب من نخستین کارم را به عنوان کار تهیه‌کنندگی آغاز کرد.
پس از این تقدیر نوبت به وزیر ارشاد رسید تا به روی صحنه حاضر شود. صالحی امیری وزیر ارشاد اظهار کرد: من به ضرورت تشکیل سازمان نظام صنفی اعتقاد دارم و حداکثر توان خود را برای ایجاد این نهاد به کار می‌گیرم.
جشنواره فجر، جشنواره امید و نشاط!
سیدرضا صالحی امیری بیان کرد: امیدوارم آنچه در هدف‌گذاری برای جشنواره سینما داریم محقق شود. من قبل از اینکه به این مراسم بیایم دیداری با رئیس‌جمهور داشتم و حامل ابلاغ سلام ایشان به شما هستم. آغاز به کار جشنواره فجر در آستانه سی و هشتمین انقلاب اسلامی را به اصحاب فرهنگ و هنر، جامعه فرهیخته سینمای ایران و عموم علاقه‌مندان به این هنر ارزشمند تبریک می‌گویم.
وی در ادامه افزود: جشنواره فیلم فجر یادآور نشاط، تحرک، پویایی و امید است. سینمای ایران امروز زبان گویا و مؤثر جامعه است که در تحولات دهه چهارم انقلاب بیش از هر زمان دیگری رویکرد اجتماعی دارد. به بیان دیگر مسائل اجتماعی در آیینه سینما آشکار است.
صالحی امیری اضافه کرد: ما امروز صیانت از حقوق سینما را وظیفه اصلی خود می‌دانیم، زیرا که نقش این قشر در توسعه فرهنگی نقشی بی‌بدیل است. ما به اصحاب هنر از جمله سینماگران بزرگ اعتماد داریم. ما شما را باور داریم و معتقدیم با کمک شما می‌توانیم به کاهش آسیب اجتماعی، فرهنگ عمومی و توسعه اخلاق نزدیک شویم بنابراین اجازه می‌خواهیم این جشنواره را جشنواره امید و نشاط بخوانیم.
وی همچنین خاطرنشان کرد: استمرار حضور موثر جهانی سینمای ایران و تلاش برای پیوستن به شبکه جهانی نشان می‌دهد، ثمر بزرگی به نام سینمای ایران داریم. سینمایی که بیان کاستی‌های اجتماعی را هدف اصلی خود می‌داند، امیدوارم جشنواره امسال محفل گفت‌وگوی همدلی و کانون‌ها و جشنواره‌ امید و نشاط باشد.
اتفاقی نادر در تاریخ جشنواره فجر
در ادامه این مراسم جوایز بخش‌های بهترین آنونس، پوستر و عکس فیلم اهدا شد. اما نکته قابل توجه این بخش اهدای دو جایزه بخش آنونس و پوستر بود که در اولی روح الله موحدی برای فیلم «سیانور» موفق به کسب جایزه شد، در حالی که بهروز شعیبی کارگردان این اثر در جمع اعضای هیئت داوران جشنواره قرار داشت. همچنین سیمرغ بهترین طراحی پوستر هم به طاها ذاکر برای فیلم «فصل باران‌های موسمی» تعلق گرفت در حالی که مجید برزگر کارگردان این اثر خود از دست‌اندرکاران جشنواره محسوب می‌شود و کارگردانی مراسم افتتاحیه جشنواره را برعهده داشت.
تقدیر از یک فیلمبردار پیشکسوت
تقدیر از تورج منصوری قسمت دیگر این برنامه که پس از اهدای جوایز بخش‌های آنونس، پوستر و عکس برگزار شد. برای تجلیل از تورج منصوری، ایرج رامین‌فر و محمود کلاری روی سن آمدند.
محمود کلاری فیلمبردار فیلم سینمایی بادیگارد در سخنانی گفت: من وقتی وارد کار شدم، هیچ‌چیز از فیلمبرداری نمی‌دانستم و او اولین استاد و راهنمای من در فیلمبرداری اوست. من با او کار را یاد گرفتم. او بی‌دریغ و با تمام وجود مرا که هیچی نمی‌دانستم تحمل کرد و ذهن پویا و تجربه گرایش به من منتقل شد و اگر امروز جایگاهی داشته باشم، او مرا به اینجا آورده است.
حرف‌های تلخ آقای نویسنده
فرهاد توحیدی فیلمنامه نویس سینمای ایران نفر بعدی این تقدیرها بود. وی با حضور بر روی صحنه اظهار کرد: امشب فقط می‌خواهم حرف تلخ بزنم. چهل سال از دورانی که من با محمد کاسبی و کوثری همکلاس بودم، می‌گذرد. بگذارید یک ذره ریا کنم. بدون چاپلوسی می‌گویم این فرصتی است که به حساب تکریم جشنواره به جایگاه فیلمنامه‌نویسی در سینمای ایران می‌گذارم و برای تمام فیلمنامه‌نویسان است.
این نویسنده در ادامه خطاب به وزیر ارشاد گفت: آقای وزیر من خودم را خادم صنعت سینمای ایران می‌دانم و خوشحالم که اعلام کردید تصمیم دارید سازمان نظام صنفی هنر را تشکیل دهید. اگر این کار را انجام دهید، گره‌ای را باز کرده‌اید. به عنوان خادم سینمای ایران آرزومند مراودات صنعتی هستم.
از زلف پریشان اهل هنر تا درخواست اقتدار از وزیر ارشاد
او در بخش دیگری از صحبت‌هایش گفت: وقتی صنعت بیاید، انحصارات شکسته می‌شود. از همین جاست که به عنوان یک فعال صنفی می‌گویم که وزارت ارشاد و سازمان سینمایی به موجب قانون، بزرگترین مرجع تصمیم‌گیری است. من مطالبه می‌کنم این حق را به خارج از سینما تفویض نکنید. من مطالبه می‌کنم اقتدار خودتان را به عنوان وزیر ارشاد ناشی از اقتدار هنرمندان کشور بدانید..
توحیدی در بخش دیگری از صحبت‌هایش با اشاره به شعر حافظ مبنی بر «یک دست جام باده و یک دست زلف یار / رقصی چنین میانه میدانم آرزوست» اظهار کرد: اگر شما زلف پریشان اهل هنر را ول نکنید، وزیر مقتدری خواهید بود و در میانه میدان حرکات موزون نکنید. امیدوارم سی‌وپنجمین جشنواره فجر با شکوه پیش برود و در دولت دوازدهم توفیق پیدا کنید. با آقای ایوبی و همراهان دیگر سازمان نظام صنفی را راه اندازی کنید.
افتتاحیه سی و پنجمین جشنواره موسیقی فجر با یادی از اصغر شاهوردی و آرزوی سلامتی برای اهالی هنر به پایان رسید.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها