واکنش عجیب بازیگر معروف به معافیت‌های مالیاتی سلبریتی‌ها

کد خبر: 964282

پیام دهکردی، بازیگر پیشکسوت سینما، تئاتر و تلویزیون عنوان کرد: پرداخت مالیات امر بدی نیست اما اگر بدون کار کارشناسی و بررسی‌های مناسب آن هم بر پیکره فرهنگ فرود آید، هولناک است.

واکنش عجیب بازیگر معروف به معافیت‌های مالیاتی سلبریتی‌ها

خبرگزاری فارس: با پیگیری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و موافقت محمدباقر نوبخت به عنوان رئیس سازمان برنامه و بودجه، فعالیت‌های فرهنگی، هنری و رسانه‌ای در سال آینده همچنان از معافیت‌های مالیاتی برخوردارند. این خبر با واکنش‌های مختلفی از سوی اقشار جامعه و مردم رو به رو شد. عامه مردم با معافیت مالیاتی سلبریتی‌ها و هنرمندان به دلایل مختلف مخالفند. اما این طرح میان هنرمندان نیز موضع‌گیری‌های متفاوتی را در پی داشته است.

اما نظر خود هنرمندان چیست؟

«پیام دهکردی» که بیش از پیش نگران حال و روز اوضاع بی‌رمق مالی در حوزه تئاتر است در این باره به خبرنگار فارس گفت: من به شخصه موافق هستم که معافیت مالیاتی همچنان برقرار بماند. در همین شرایط معافیت مالیاتی هم وظایفی که بر ذمه نهادهای فرهنگی است کمیتش لنگ می‌زند این دیگر حداقل گامی بود که در این حوزه مسئولان بر می‌داشتند.

وی در ادامه افزود: اینکه ما بیاییم وضعیت حاکم بر برخی موارد استثنا را به کل جامعه فرهنگی تعمیم بدهیم کار درستی نیست. البته در این حوزه عده‌ای فعالیت دارند که اتفاقا هنرمند هم نیستند و در حوزه‌های دیگر کار می‌کنند و درآمدهای مبسوط دارند اما برای فرار مالیاتی به حوزه فرهنگ مثل تئاتر و سینما پناه می برند. تعمیم این افراد به پیکره نحیف، شکننده و رنجور به طور ویژه تئاتر کشور کار درستی نیست.

دهکردی اظهار داشت: نکته دیگر تئاتر جریان ساز، اساسا تئاتر پولداری نیست و نبوده است. شاید عالی‌ترین تعریف تئاتر، نهاد تولید اندیشه بودن است. تمام هنرمندانی که دراین کشور سالها استخوان خرد کرده اند، دغدغه شان حوزه اندیشه بوده است و اینها به سختی کار کرده اند، تازه این وضعیت در شهرستان‌ها که رقت بار و هولناک است.

وی در پاسخ به این سوال که عکس العملش در برابر منتقدان طرح معافیت مالیاتی هنرمندان چه بوده است، گفت: من وقتی این را شنیدم خیلی عصبانی شدم و گفتم چطور اصلا چنین چیزی به فکرشان رسیده است! البته من حرفم این نیست که مالیات چیز بدی ست اما نباید همینطوری هم یک امر کلی را رقم بزنیم. باید کار کارشناسی با ضوابط و بررسی‌های مناسب انجام داد نه اینکه کل فرهنگ و هنر را به یک چوب برانیم.

این هنرمند اظهار داشت: نظر شخصی من این است که فی الحال شرایط حاکم بر فرهنگ ما چنین بستری را ندارد که این امر محقق شود. اگر شرایط فرهنگ و حوزه سینما و تئاتر ما متعادل بود می‌بایست ارزیابی می‌کردیم و می‌گفتیم این تعداد افراد مالیات بدهند. حال باید بررسی کنیم چه تعداد افراد مالیات بدهند؟ ما باید حرفی بزنیم که آیندگان به ما نخندند منتها خیلی دوستان که اظهار نظر می‌کنند اطلاعاتشان کافی نیست اینکه چند کارگردان و بازیگر درآمد بالا دارند به این معنی نیست که روی کلیت سینما ورود کنیم و بگوییم همه اهالی فرهنگ و هنر باید مالیات بپردازند.

اینطور نیست که همه هنرمندان یک مشت سلبریتی معلوم الحال باشند که ثروت های بادآورده داشته باشند.

وی در این باره افزود: خوشبختانه من چند ساعت پیش خواندم که آقای نوبخت این طرح را لغو کردند و این اتفاق خوبی بود. به نظر من باید اول از همه بستر شکل گیری فساد برچیده شود. یک مثال بزنم از همین فردی که زباله گرد را در سطل آشغال انداخت، این فرد دستگیر شد اما اگر مسئولیت این امر با من بود، من این فرد را دستگیر نمیکردم یک سری مسئولین متولی را دستگیر میکردم این افراد محصول سوءمدیریت فرهنگی عده‌ای هستند.

وی در پایان اظهار داشت: در صورتی که مسئولین تصمیم بگیرند از اهالی هنر مالیات دریافت کنند، از الان حداقل شش ماه تا یک سال برنامه ریزی نیاز است. من چند روز پیش هم گفتم اگر قرار باشد معافیت مالیاتی ما حذف شود، من به شخصه قطعا قیام می‌کنم. یعنی واقعا نمی‌شود در این زمینه سکوت کرد. این کار یعنی اخذ مالیات از هنرمندان، توهین آمیزترین اتفاقی است که ممکن است بیافتد، اینکه مسئولین هیچکاری برای هنرمندان نمی‌کنند اما در جایی هم اینطور به پیکره فرهنگ ضربه می زنند.

واکنش عجیب بازیگر معروف به معافیت‌های مالیاتی سلبریتی‌ها

نامه وزیر ارشاد به وزیر اقتصاد/ هنرمندان با درآمد بالا باید مالیات دهند

معاون حقوقی، امور مجلس و استان‌های وزیر ارشاد گفت: ما به عنوان دستگاه فرهنگی معتقدیم هنرپیشه، خواننده، موسسه یا هر جایی که درآمد بالایی داشته باشد باید مالیات بدهد، اما باید کارشناسی شود.

علی‌اصغر کاراندیش، معاون حقوقی، امور مجلس و استان‌های وزارت ارشاد در گفت‌وگو با خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس درباره نامه سیدعباس صالحی وزیر ارشاد به «دژپسند» وزیر اقتصاد با موضوع معافیت‌های مالیاتی اظهار داشت: ما حدود دو هفته پیش نامه‌ای به وزیر اقتصاد نوشتیم تا جلساتی برگزار و کلیت موضوع بررسی شود. در واقع موضوع ما کلان است چراکه تاکنون جلسه‌ای در این راستا برگزار نشده است. ما در انتظار جلسه هستیم، اما جلسات کارشناسی خود را با سازمان مالیاتی موازی با آن داریم، ولی در جلسه دو وزیر قرار است موارد کلان بحث شود.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا با مسئولان مالیاتی تاکنون سر یک میز نشسته و درباره موارد معافیت مالیاتی صحبت کرده‌اید، گفت: اخیرا نشستی نداشتیم، اما درباره بند ل ماده ۱۳۹ هر چند سال یک بار بازنگری انجام می‌دهیم. آخرین بازنگری سال ۹۳ بوده و برآن اساس لیست نهایی شامل ۲۷۳ فعالیت است که مشمول معافیت مالیاتی است.

کاراندیش درباره ناشران آموزشی که کتاب‌های کمک درسی تولید می‌کنند و درآمدهای بالا دارند و اینکه چرا این دسته از ناشران مشمول معافیت مالیاتی می‌شوند، تصریح کرد: مگر چند سلبریتی و یا افرادی که در سال در آمد بالا دارند، داریم؟ این نیست که همه بازیگران دارای درآمد بالا باشند. یا در حوزه موسیقی و خوانندگان، مگر چند خواننده داریم که کنسرت برگزار می‌کنند؟ ما خوانندگان بسیاری داریم که حتی کنسرت هم برگزار نمی‌کنند. در حوزه نشر هم اینگونه است. تنها شاید دو یا چهار تا موسسه اینطور باشند. این موسسات کتابشان معاف از مالیات است، اما فعالیت آموزشی و درآمد کلاس‌های آموزشی آنها معاف نیست.

کاراندیش با تاکید بر اینکه فعالیت کتاب معاف است، اما فعالیت‌های آموزشی نه، در پاسخ به این سوال که اغلب مدارس، دانش آموزان را وادار به خرید کتب آموزشی می‌کنند و این ناشران کمک آموزشی اغلب درآمدهای میلیاردی از این کتب دارند؛ پس چطور مشمول معافیت مالیاتی می‌شوند، توضیح داد: اگر درآمد موسسه آموزشی از مسیر کلاس‌های آموزشی باشد مشمول پرداخت مالیات می‌شود، اما کتابی که چاپ می‌شود معاف است.

به گفته این مسئول، اغلب هزینه برگزاری کلاس‌ها که موسسات دریافت می‌کنند، بالاست مثلا کلاس کنکور برگزار می‌کنند که در آمد بالایی دارد و مشمول مالیات است، اما کتاب در این حیطه معاف است. بنابراین درآمد اصلی این‌ها از طریق آموزش‌هایی است که انجام می‌دهند.

معاون حقوقی و پارلمانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه کتاب‌هایی داریم که در حوزه اقتصاد یا بهداشت و درمان و یا آشپزی است و همه «کتاب» شمرده می‌شوند، گفت: نمی‌توان گفت هرکس کتاب در حوزه آشپزی نوشت، مالیات بدهد، در حوزه بهداشت یا رمان نوشت ندهد. تولید کتاب، کار فرهنگی است و ناشر و نویسندگان هم باید حمایت شوند، به لحاظ اینکه ما می‌دانیم آنها چه مشکلاتی دارند. اینها بحث‌های تخصصی است و افرادی در جریان ریز جزئیات هستند که دخل و خرج اینها را محاسبه می‌کنند.

کاراندیش متذکر شد: فرض کنید بنده در حوزه تجارت اطلاعاتی نداشته باشم. بگویم فلان تاجر این میزان جنس صادر می‌کند، این میزان ارز دریافت می‌کند و هزینه سالیانه را محاسبه کنم و... اما حوزه وزارت صنعت است که می‌داند یک تاجر چه گرفتاری و مشکلاتی دارد.

معاون حقوقی و پارلمانی مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: تاکنون جلسات متعدد کارشناسی برگزار شده است. حتی بنده جلسات متعددی را با سازمان مالیاتی داشتم. آنها بسیار ریزبین هستند و بحث‌های کارشناسی صورت گرفته اینگونه نبوده که یک مصوبه معافیتی به یک‌باره اجرا شده باشد. اگر جایی نیاز باشد کارشناسی‌های مجدد صورت گرفته و یا اصلاح صورت می‌گیرد. ممکن است در بازنگری جدید با سازمان امور مالیاتی از تعداد ۲۷۳ فعالیت کم یا زیاد شود. این روال همیشه در حال انجام است.

وی افزود: وزارت فرهنگ و سازمان امور مالیاتی، موارد معافیت مالیاتی را پیگیر هستند. خود بنده برای یک موضوع حداقل ۱۰ جلسه با سازمان مالیاتی داشتم.

معاون حقوقی و پارلمانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: ما به عنوان دستگاه فرهنگی معتقدیم هنرپیشه، خواننده، موسسه یا هرجایی که درآمد بالایی داشته باشد باید مالیات بدهد، اما باید کارشناسی شود. پس نمی‌شود با یک جو رسانه‌ای، موضوعی را لغو یا اضافه کنیم.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها