بایگانی طرح‌های «قالیباف» توسط «افشانی»

کد خبر: 879236

طرح انضباط شهری و کاهش آسیب که در دوره قالیباف در محله هرندی و با هدف کاهش آسیب‌های اجتماعی کلید خورد و در مدت کوتاه اثرات خوبی را در پی داشت در دوره جدید مدیریت شهری بایگانی شده است.

بایگانی طرح‌های «قالیباف» توسط «افشانی»

خبرگزاری تسنیم: طرح انضباط شهری و کاهش آسیب که در دوره قالیباف در محله هرندی و با هدف کاهش آسیب‌های اجتماعی کلید خورد و در مدت کوتاه اثرات خوبی را در پی داشت در دوره جدید مدیریت شهری بایگانی شده است.

شرایط بغرنج محله هرندی در منطقه ۱۲ در سال‌های گذشته منجر به افزایش آسیب‌های اجتماعی اعم از اعتیاد و خرید و فروش نوزاد شده بود، موضوعی که در دوره گذشته مورد توجه مدیریت شهری قرار گرفت.

اعضای شورای شهر تهران در دوره گذشته انتقادات بسیاری زیادی را درباره وضعیت محله هرندی داشتند و این در حالی بود که آسیب‌های اجتماعی روز به روز در حال افزایش بود، اعضای کیمسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران به عنوان کمیسیون تخصصی در این حوزه به همراه سایر اعضای شورای شهر تهران بازدید‌های را از محله هرندی داشتند.

بیست و یکم مهر ۹۴ محمدباقر قالیباف شهردار وقت تهران طی سخنانی در یکصد و نود و چهارمین جلسه شورای شهر تهران با اشاره به طرح انضباط شهری (ساماندهی محله هرندی) گفت: ما به تنهایی نمی‌توانیم این کار را انجام دهیم و نیازمند همکاری، همراهی و همدلی همه سازمان‌های موثر هستیم.

وی با بیان اینکه در برنامه ارایه شده از سوی شهرداری تهران در شورای دوم بر رویکرد اجتماعی و فرهنگی تاکید شده بود، عنوان کرد: در برنامه‌ای که چهار - پنج ماه بعد از حضورم در شهرداری تهران به شورای شهر ارایه کردم، تاکید داشتیم که تلاش ما سوق دادن شهرداری از یک سازمان خدماتی به نهادی اجتماعی و فرهنگی است. البته همان روز هم با همه وجودم درک می‌کردم که این موضوع چقدر سخت، مشکل و درعین حال شیرین و اثرگذار است.

شهردار وقت تهران در ادامه به بیان جزئیات طرح انضباط اجتماعی در منطقه ۱۲ پرداخت و گفت: در راهکار‌های این طرح به جزئیات به صورت کامل پرداخته شده و تمامی جزئیات مورد نیاز نیز تدوین شده است که چه فعالیتی با چه شاخصه‌ای باید انجام شود. چرا که اگر نتوانیم مساله را به صورت خوب و دقیق بشناسیم، در درک اینکه چه کاری باید انجام دهیم دچار مشکل خواهیم بود.

وی همچنین اظهارداشت: ما دنبال ارتقای کیفیت زندگی از بعد مادی و معنوی هستیم. در این میان در منطقه ۱۲ مشکلات و ظرفیت‌هایی وجود دارد و مهم‌ترین آسیبی که در بخش‌هایی از محلات این منطقه وجود دارد، آن است که جریان زندگی مختل شده است به این ترتیب باید جریان زندگی را به آن محلات برگردانیم تا زندگی در آنجا جاری و ساری باشد.

قالیباف در ادامه به مشکلات پیش روی منطقه ۱۲ اشاره و بیان کرد: یکسری از مشکلات از بعد مادی، کالبدی و فیزیکی و یکسری از مشکلات دیگر نیز از بعد موضوعات معنوی، رفتاری و غیرفیزیکی است. این مشکلات از باب پائین بودن کیفیت زندگی و رشد نامتوازن بازار در کنار رخنه فعالیت‌های ناهمگون مرتبط با بافت مسکونی ایجاد شده است.

شهردار وقت تهران به فرسودگی بافت‌ها و بنا‌ها در منطقه ۱۲ اشاره و تصریح کرد: در حین اینکه بافت‌های بسیار خوبی را در منطقه ۱۲ داریم، اما بافت‌های فرسوده، غیر میراثی و بی ارزشی را هم در این منطقه داریم که مالکیت آن‌ها دچار مشکل است، به این معنی که یا صاحبان آن‌ها معلوم نیست یا اگر صاحبان آن‌ها حضور دارند، تصدی و کنترلی بر ملک خود ندارند. حتی اگر بر ملک خود کنترل دارند نیز به بدترین و زشت‌ترین شکل ممکن از آن بهره برداری می‌کنند.

وی افزود: بخشی از این املاک با عنوان سامان سرا به اسکان غیرمجاز افرادی که دارای مشکل هستند می‌پردازند و این افراد را با شکل بسیار بدی اسکان می‌دهند. به نحوی که از این افراد پولی را دریافت می‌کنند تا شب در آنجا اسکان داشته باشند که این آسیب‌های اجتماعی زیادی به دنبال دارد. البته ممکن است در برخی از این مراکز کار‌های خلافی هم انجام نشود، اما کارگران غیر مجاز و ... در آن‌ها حضور دارند.

شهردار وقت تهران با تاکید بر گستردگی و پیچیدگی آسیب‌های اجتماعی در منطقه ۱۲ گفت: وقتی به فرد و خانواده نگاه می‌کنیم، با موضوعاتی نظیر اعتیاد، کارتن خوابی، تکدی گری، دزدی، شرارت، فساد و ... روبرو هستیم. از یک منظر دیگر مسایل جنسی، سنی، قشری، قومی، شهری، روستایی و خارجی وجود دارد که همه در بستر بیکاری، مهاجرت و نارسائی‌های شهری حرکت می‌کنند. از این رو وقتی به یک محله نگاه می‌کنیم تنها موضوع اعتیاد مطرح نیست.

قالیباف ناامنی را از چالش‌های موجود در منطقه ۱۲ توصیف کرد و گفت: در این بستر امنیت وجود ندارد و باید به این مساله هپاتیت، ایدز و... را هم اضافه کرد.

وی با تاکید بر اینکه شخصا طی ۵ سال گذشته به طور دقیق درگیر موضوع محلات منطقه ۱۲ بوده، گفت: باید به پیچیدگی موضوع توجه کنیم، چرا که نمی‌توانیم ناشناخته وارد جایی شویم. این درحالی است که من از زمان حضور در نیروی مقاومت با این موضوع آشنا بودم در زمان حضور در نیروی انتظامی نیز با عمیق‌ترین و تشکیلاتی‌ترین بحث‌های مرتبط بااین موضوعات آشنا شدم. همچنین در زمان حضورم در شهرداری تهران طی یک دهه گذشته نیز با این موضوعات درگیر بودیم. به این ترتیب من ۲۵ سال است که با این مسایل آشنا هستم.

شهردار وقت تهران با تاکید بر اینکه منطقه ۱۲ اشتهار به آسیب پیدا کرده است، گفت: وقتی عرصه به مردم تنگ می‌شود، مردم به صورت دسته جمعی در مقابل ساختمان ناحیه شهرداری تجمع می‌کنند چرا که در آنجا یک مسئول مشخصی را نمی‌بینید و تنها کسی که وجود دارد، شهردار ناحیه ما است. البته ما نمی‌توانیم با مردم بحث‌های تشکیلاتی و ساختاری کنیم که این در حیطه وظایف ما قرار دارد یا خیر بلکه باید به مشکل آن‌ها به هرحال رسیدگی کنیم.

قالیباف ادامه داد: این جذب و تراکم، این منطقه را بسیار آسیب پذیر کرده است. از دیگر سو عیان بودن آسیب مشکل دیگری است که در این منطقه وجود دارد به نحوی که از بچه‌ای که در این منطقه متولد می‌شود تا کسی که از آنجا عبور می‌کند، می‌تواند این آسیب را مشاهده کند.

وی در ادامه به نظریه پنجره شکسته اشاره کرد و گفت: وقتی یک چیزی عادت می‌شود، این جزیی از زندگی افراد می‌شود و به قاعده زندگی آن‌ها تبدیل خواهد شد. این در حالی است که باید درباره آن چاره اندیشی کرد. در کنار این موضوع مسایلی همچون کیفیت زندگی غیرساکنان منطقه ۱۲ اعم از کارگران قانونی و غیرقانونی، وضعیت دسترسی به این منطقه، پارکینگ، ترافیک، حمل و نقل بار و مسافر و... از دیگر موضوعاتی است که وجود دارد.

شهردار وقت تهران خاطرنشان کرد: این منطقه در حوزه بهداشت، سلامت و آلودگی‌ها نیز وضعیت خاص خودش را دارد، همچنین در حوزه آتش نشانی نیز اگر در بازار به خاطر نوع برق، گاز، آب، تجهیزات مورد استفاده، مواد آتش زا و وسایل گرمایشی و... حریقی اتفاق بیفتد، امداد رسانی بسیار مشکل خواهد بود. در کنار این موارد بحث زلزله و مخاطرات طبیعی نیز در کنار آسیب‌های غیرطبیعی وجود دارد.

قالیباف افزود: در بخش‌هایی از همین محلات هرندی خانواده‌های اصیلی وجود دارند که در اوج آسیب‌های اجتماعی، بهترین فرزندان را تربیت می‌کنند و از هر جهت افراد قابل اعتمادی هستند. همچنین سازمان‌های مردم نهاد و NGO‌هایی در منطقه ۱۲ وجود دارد که برخی نه تنها در حوزه نظری صاحب نظر هستند، بلکه دو دهه سابقه فعالیت دارند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به تشریح «چرایی کار در منطقه ۱۲» پرداخت و گفت: باید بفهمیم که اینجا یک منطقه کانونی شده است و اگر به این منطقه توجه کنیم، آثار آن را در همه شهر خواهیم دید. همچنین آنجا تمرکز آسیب‌ها را شاهد هستیم و محل تلاقی آسیب‌ها شده است؛ به گونه‌ای که آسیب‌ها در اینجا با هم ترکیب می‌شوند و پیچیدگی ایجاد می‌کنند.

وی ادامه داد: ساعت ۱۲:۳۰ شب وقتی در میدان شوش و اوراقچی‌ها قدم بزنید شاهد هستید که وسایل خرده ریز را ذره ذره از سطح شهر جمع می‌کنند تا در بازار آنجا به صورت تهاتر و یا دریافت پول نقد عرضه کنند و خرجشان را برای ادامه زندگی در بیاورند.

فاطمه دانشور رئیس وقت کمیته اجتماعی شورای شهر تهران در آن زمان تاکید ویژه‌ای بر رفع آسیب‌های اجتماعی در محله هرندی داشت و گفت: تا زمانی که دستگاه‌هایی از جمله کمیته امداد و بهزیستی وارد موضوع نشوند، نمی‌توانیم شاهد پیشرفت در پروژه شهید هرندی باشیم و عملکرد شهرداری تهران برای اجرای این طرح قابل دفاع است، اما در برخی از سرفصل‌ها

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها