«امروز»، پایان انتظارها

کد خبر: 369137

سرویس فرهنگی « فردا »:‌ سرانجام انتظار سینمادوستان برای معرفی نماینده سینمای ایران به جایزه اسکار 2015 پایان پذیرفت و فیلم «امروز» که علاقه‌مندان شانس کمی برایش قائل بودند، موفق شد به مهم‌ترین رویداد سینمایی جهان راه یابد.

قطعا در انتخاب فیلمی به نمایندگی از کشورمان، آن هم به جشنواره معتبری مانند اسکار، معیارهای زیادی باید مورد توجه و تامل قرار گیرد.

جدا از معیارهای سینمایی، باید در این انتخاب به مولفه هایی همچون مسائل ملی و همچنین زبان بین المللی نیز توجه داشت.

فیلمی که به عنوان نماینده سینمای ایران به اسکار معرفی می شود، باید به تمام معنا زیبنده اطلاق کلمه «نماینده ایران» باشد. باید حرفش، حرف مردم ایران باشد.

در کنار آن باید در داخل کشور، از درجه ای از مقبولیت برخوردار باشد و در کنار انعکاس وضع اجتماعی، فرهنگی و سیاسی روز ایران، مخاطب بین المللی را هم مجذوب خود کند.

حال با معرفی فیلم «امروز» به کارگردانی رضا میرکریمی، این پرسش مطرح می شود که این فیلم چقدر توانسته با مخاطبان داخل کشور ارتباط برقرار کند که بخواهد مخاطب خارج از کشور را هم به خود جذب کند.

مصادیق نشان می دهد نمایش این فیلم در ایام جشنواره فجر با استقبال منتقدان مواجه نشد و از سویی اقبال درخور توجهی هم از سوی مردم در اکران فیلم شاهد نبودیم.

این انتخاب در شرایطی صورت می گیرد که در میان ده فیلم نامزد برای معرفی به اسکار فیلم های دیگری بودند که هم با اقبال مردم مواجه شده بود، هم منتقدان و هم مولفه های ملی و بین المللی را بیش از «امروز» دارا بود.

یکی از این فیلم ها «تنهای تنهای تنها» بود که شاید برای معرفی آن اتفاق نظر بیشتری میان سینمادوستان وجود داشت حتی امیر اسفندیاری، سخنگوی هیات انتخاب فیلم های ایرانی برای معرفی به اسکار هم بعد از انتخاب «امروز» اذعان داشت این فیلم در کنار «تنهای تنهای تنها» از بخت های جدی در جلسه آخر بود.

به گفته او، «تنهای تنهای تنها» به عنوان فیلمی برآمده از نسل جدید فیلمسازان است که جسورانه پیام عدالت، صلح و دوستی را به جهانیان منتقل می کند اما اعضای هیات با بررسی تمام جوانب، فیلم «امروز» را برگزید؛ انتخابی که نخستین واکنش ها به آن در میان اهالی رسانه و سینما و در سایت ها و شبکه های اجتماعی این بود که هیات انتخاب ترجیح داده است تا از رضا میرکریمی دلجویی کند؛ کارگردانی که دو سال پیش به دلیل ساخت فیلم ضداسلامی از سوی آمریکا با وجود معرفی «یه حبه قند» به اسکار از حضور در این رویداد انصراف داد.

منبع: جام جم آنلاین

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها