فرهادی: دعا کنید بمانم و فیلم بسازم

کد خبر: 638748

سالن سینماتوگراف موزه سینما روز گذشته میزبان مراسم تقدیر از اصغر فرهادی برنده امسال جایزه اسکار بهترین فیلم خارجی بود.

روزنامه شهروند: سالن سینماتوگراف موزه سینما روز گذشته میزبان مراسم تقدیر از اصغر فرهادی برنده امسال جایزه اسکار بهترین فیلم خارجی بود.
در این مراسم که به همت خانه سینما چند روز بعد از دریافت دومین اسکار کارنامه سینمایی اصغر فرهادی برگزار شده بود، جمع زیادی از سینماگران، اهالی رسانه و علاقه‌مندان عادی حضور داشتند. در حالی که فرصت چند روزه از مراسم اسکار تا این تقدیر مجال مناسب را در اختیار برگزارکنندگان قرار داده بود تا در شرایطی مناسب، در سالنی با گنجایش بیشتر و شرایطی آبرومندانه تر میزبانی اصغر فرهادی را عهده دار شوند، اما بی برنامگی همیشگی چنین برنامه هایی گریبانگیر این مراسم نیز شد، تا حدی که به گفته همایون اسعدیان که اجرای مراسم را بر عهده داشت، بزرگی در حد و اندازه شهرام ناظری نیز شانس ورود به سالن را نیافته و در محوطه بیرونی سالن، در کنار مردم علاقمند، از طریق ال سی دی های نصب شده مراسم را تماشا کرد. حجت‌الله ایوبی رییس سازمان سینمایی، رضا میرکریمی، منوچهر شاهسواری، علیرضا داودنژاد، همایون اسعدیان، فاطمه معتمدآریا، فرشته طائرپور، حبیب رضایی، مازیار میری و ... دیگرسینماگرانی بودند که در مراسم تقدیر از اصغر فرهادی حضور یافته و البته به هر بهانه ای توانسته بودند وارد سالن برگزاری مراسم تقدیر از اصغر فرهادی شوند...
آغاز این مراسم که بنا به روال همیشه با بی نظمی، بی برنامگی، ازدحام و تاخیر همراه بود، با پخش تصاویری از فیلم‌های گذشته تاکنون اصغر فرهادی بود. در ادامه مدیر عامل خانه سینما با اشاره به ازدحام کم سابقه ای که حضور علاقمندان فرهادی ایجاد کرده بود، سخنانش را چنین آغاز کرد: افتخارات سینمای ایران آنقدر زیاد است که باید سال آینده ورزشگاه‌آزادی را برای برگزاری مراسم بگیریم. وی با یادی از یدالله نجفی گفت: جای او امروز خالی است و نمی‌شود اینجا ایستاد و سر تعظیم برای سینمای ایران فرود نیاورد. منوچهر شاهسواری در ادامه سخنانش نیز متذکر شد: هیچ تاریخ و هیچ تمدنی بدون صدا و تصویر باقی نمی‌ماند. امروز داریم با سینمای ایران با مردم جهان حرف می‌زنیم. هدف ما مفاهمه است. اصغر فرهادی نشان داد سینمای ایران محصول یک نفر نیست.محمد بزرگ نیا رئیس شورای‌مرکزی کانون کارگردانان سینما نیز در این مراسم گفت: اتفاق مهمی در سینمای ایران افتاده است. کسب دو جایزه اسکار در فاصله کم نشان سینمای ایران را بالا برده و این افتخارات را حتی مخالفان و دشمنان هم نمی‌توانند کتمان و تکذیب کنند. باید به اصغر فرهادی برای قدرت هنر و هوشش تبریک گفت که با فیلم‌هایش گسترده‌ترین فضای نقد و نظر را فراهم کرد. باید بیاموزیم در پوشش نقد فضا را تلخ نکنیم. فرهادی فیلمی ساخت که همه آن را پسندیدند و نشان داد جادوی سینما و کاربرد آن را می‌داند. همچنین امروز جای عباس کیارستمی خالی است که اگر بود بسیار خوشحال می‌شد.
در ادامه مراسم فیلمی پخش شد که محمدرضا و همایون شجریان همراه اصغر فرهادی بازی تیم‌های ملی فوتبال ایران و بوسنی در جام جهانی ٢٠١٤ را تماشا می‌کردند. حجت الله ایوبی دیگر سخنران مراسم تقدیر از فرهادی بود که در سخنانی گفت: امروز اهالی علم و معرفت و دل اینجا هستند. به عنوان یک هنر دوست علاقمند بودم حضور بزرگان ادب و هنر را به اصغر فرهادی هدیه دهم. بنابراین به بزرگی چون محمدعلی موحد زنگ زده و خواستم که در این مراسم شرکت کند. رئیس سازمان سینمایی در ادامه سخنانش گفت: من هیچ‌وقت فراموش نمی‌کنم وقتی در دفتر فرهادی، فروشنده را دیدم و به وجد آمدم و فرهادی نیز گفت مردم ایران فیلم را دوست دارند. البته گاهی متن‌هایی نوشته می‌شود که غصه می‌آورد اما گرفتن جایزه اسکار و کن برای ما افتخار است و حضور در صحنه جهانی افتخار است. وقتی فیلم فروشنده در کن نمایش داده شد سالن به احترامش ایستاد و دبیر جشنواره اصغر فرهادی را به عنوان فردی از کشور سینما معرفی کرد. عربستان سعودی حاضر است همه چاه‌های نفتش را بدهد تا به آن کشور بگویند کشوری هنری است. حجت‌الله ایوبی افزود: فرهادی در درجه اول برای مردم ایران فیلم می‌سازد. او عاشق وطن و عاشق ایران است. عباس کیارستمی هم عاشق ایران بود و می‌گفت من ایران را با جهان عوص نمی‌کنم. محمد علی موحد در ادامه در سخنانی گفت: من آمدم شما را از نزدیک ببینم و سلام کنم و بگویم چقدر به شما و آن متانت و هوشمندی و واکنش نجیبانه شما ارزش می‌گذارم. واقعا نسبت به مراسم اسکار واکنش خوبی داشتید.
بعد از استاد موحد نوبت به بانوی بازیگر، فاطمه معتمدآریا رسید که در سخنانی گفت: ما دو بار از این اسکار کیف کردیم. ایران فقط دوست داشتن سینما توسط سینماگران نیست، بلکه بزرگان ایران نیز سینما را دوست دارند. وی ادامه داد: با وجود آن‌که این روزها شاهد نابخردی‌ها هستیم اما اسکار فرهادی خنده را بر لب ما آورد و من به خاطر این شادی بسیار صدقه دادم. این بازیگر سینما همچنین متذکر شد: اصغر فرهادی سیاوش زمانه ما است که از حلقه آتش با افتخار و سربلندی بیرون آمد. افتخار فرهادی تاجی بر سر ما و همه مردم ایران است.
پیام صوتی بهرام بیضایی که توسط هایده صفی‌یاری پخش شد، بخش دیگری از مراسم بود. بیضایی در این پیام گفته بود: فرهادی توانسته موانع ساخته شده برای فیلمسازی را جابجا کند واثری نو خلق کند. موفقیت فرهادی را باید به همه کسانی تبریک گفت که هر کجای جهان فیلمی ساخته و پخش نشده و یا جایزه نگرفته است. من به اصغر فرهادی شادباش می‌گویم. برای فضای گفت‌وگویی که گرد ساخته‌هایش برپاست و نامه تندی علیه کسانی نوشت که می‌خواهند تصویر ایران را مخدوش کنند. فیلم فروشنده برای من سزاوار ستایش بود حتی اگر جایره هم نبرده بود.
سید محمد بهشتی که از او به عنوان یکی از معماران سینمای بعد از انقلاب ایران یاد می شود، نیز در سخنانی گفت: برنده شدن فیلم فروشنده در اسکار معنای عدل را روشن کرد. سینمای ایران به همت تلاش اهل‌سینما در طول دهه‌های گذشته به مقامی رسیده بود که باید در بازی‌های بزرگتری شرکت می‌کرد. اصغر فرهادی اسکار را کارگردانی کرد و همه اسکار را به بازی گرفت تا حرفی را بزند. او حرف ملت ایران را زد.
در پایان نیز اصغر فرهادی با تشکر از خانه سینما و اهالی سینما گفت: از همه متشکرم. جای عباس کیارستمی و یدالله نجفی امروز خالی است.
وی ادامه داد: این موفقیت‌ها را متعلق به شخص خودم نمی‌دانم زیرا این فیلم‌ها را از درون مردم می‌سازم و از خدا می‌خواهم این مهری که شما دارید را هرگز از من دریغ نکنید و هرگز دچار کبر و غرور نشوم.

کارگردان فیلم فروشنده متذکر شد: دعا کنید دلگرم شوم که اینجا کار کنم. من دو سال پیش چمدان‌ها را بسته بودم و نوروز بود و می‌خواستم بروم ولی منصرف شدم و به اسپانیایی‌ها گفتم نمی‌خواهم بیایم. برای من فیلمسازی در ایران فیلمسازی با دلم است و جای دیگر با ذهن و عقل است...

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها