راهنمای خرید سمعک

کد خبر: 1060609
راهنمای خرید سمعک

زمانی که در پی خرید یک کالا یا دریافت یک خدمت هستیم، رجوع به تجارب شخصی، استناد به دیده‌ها و شنیده‌ها و جویا شدن نظر افرادی که در این حوزه حضوری بیش از ما داشته‌اند امری طبیعی و منطقیست!

به عنوان مثال برای خرید یک لپ‌تاپ با دوستی مشورت می‌کنیم که در این حیطه مشغول به کار بوده، برای استخدام یک نقاش ساختمان نظر آشنایی را می‌پرسیم که در این کار خبره بوده و حتی برای یافتن یک پزشک، به افرادی مراجعه می‌کنیم که مشکلی مشابه ما داشته و توانسته‌اند بر آن فائق آیند؛ در نتیجه اینکه چنانچه خودمان تجربه و علم لازم برای انتخابی اصلح را نداشته باشیم، بی تردید استفاده از رهنمودهای اطرافیانی که در این مسیر از ما جلوتر هستند بسیار مفید و کاربردی خواهد بود.

این در حالیست که گاهی در خرید محصولی مانند یک سمعک ، نه تنها خودمان تجربه لازم برای انتخاب چنین سخت‌افزارهایی را نداریم، بلکه حتی فردی را هم نمی‌شناسیم که از نوع و عملکرد این محصولات مطلع باشد!

در نتیجه اینکه با سردرگمی بیشتر در پی خرید آن‌ها می‌رویم که در این میان دریافت مشاوره‌ای نادرست، اقدامی سرخود یا افتادن در دام فروشندگانی سودجو می‌تواند بار مالی فراوانی برایمان به بار بیاورد، بی آنکه این محصول گرهی از کار ما باز کند! فلذا برماست تا با بررسی راهنمای خرید سمعک، اطلاعاتی مختصر اما کلیدی در اینباره کسب کنیم.

در ادامه این مطلب قصد داریم تا با بررسی خدمات یک نمایندگی سمعک زیمنس ، روند خرید سمعک را بررسی کنیم!

در مسیر خرید سمعک باید چه اقداماتی انجام دهیم؟

  1. حصول اطمینان از کم‌شنوایی و سنجش میزان آن

گاهی مشکلاتی که برای شنوایی ما به وجود می‌آید عملاً ریشه در ساختار گوش نداشته و کاری از دست ادیولوژیست برای درمان آن برنمی‌آید. در این مرحله است که متخصص شنوایی با انجام تست‌های گوناگون و بررسی نتایج به دست آمده از جمله شیب منحنی کم شنوایی (ادیوگرام) یا درصد تشخیص گفتار علت و شدت کم شنوایی را تشخیص می‌دهد.

 این در حالیست که در مواردی هم این عارضه آنچنان خفیف بوده یا اثر منفی آن تعدیل می‌یابد که پزشک مذکور حتی استفاده از سمعک را توصیه نمی‌کند.

به هرحال، با فرض اینکه مشکلاتی نظیر اختلال در درک گفتار مخاطبین یا عدم تشخیص کلمات آنان، تقاضای بیش از حد برای تکرار حرف توسط دیگران، مشکل در شنیدن صدای رادیو و تلوزیون در سطحی استاندارد و ... پدیدار شده و استفاده از سمعک‌ها اجتناب‌ناپذیر باشد، ما اجازه انتخاب و استفاده از هر نوع سمعکی را نداریم، چرا که بسیاری از آن‌ها با نوع مشکل به وجود آمده، سن، میزان و نوع فعالیت‌های روزانه ما و ساختار گوشمان همخوانی ندارند.

در نتیجه اینکه تنها می‌توانیم از میان مدل‌های کلی (مثلاً داخل کانال یا نامرئی ، داخل گوشی، پشت گوشی و ...) یکی را برگزینیم که این انتخاب به نظر مستقیم ادیولوژیست معالج بستگی دارد .

  1. انتخاب سمعک مناسب

با نظر به اینکه شنوایی‌سنج ساختار خاصی از سمعک‌ها را با توجه به میزان کم‌شنوایی، اندازه کانال، توانایی‌های جسمانی مددجو (مثلاً میزان لرزش دست)، سبک زندگی، میزان تمایل به دیده شدن یا نشدن آن و ... برای گوش‌های ما مناسب دانست، اینک محدوده انتخاب ما کوچک‌تر شده، اما هنوز هم تعدد برندها و مدل‌های هریک گزینه‌های فراوانی را پیش روی ما قرار می‌دهند .

در راستای این انتخاب توجه به نما، ظاهر یا اندازه سمعک، تکنولوژی بکار رفته در آن و صدالبته قیمت این محصول تأثیر بسزایی در انتخاب ما دارد. بدیهیست که با بودجه‌ای نامحدود انتخاب یک سمعک فول امکانات امر سختی به نظر نمی‌رسد، حال اینکه با تصمیم صرف هزینه‌ای مشخص باید بهترین سمعک موجود را انتخاب کنیم.

سمعک هوشمند

در همین رابطه سمعک‌های نسل جدید به عنوان یک سمعک هوشمند مشکلات عدیده و غیرقابل تحملی که در دهه‌های پیش افراد کم‌شنوا با آن دست و پنجه نرم می‌کرده‌اند را به حداقل رسانده‌اند و مثلاً با

  • قابلیت ذخیره ویژگی‌های صوتی یک محیط،
  • امکان تمرکز بر روی منبع صوت در شلوغی،
  • داشتن تناسب و هماهنگی میان دو گوش،
  • توانایی تشخیص جهت منبع صدا،
  • قابلیت اتصال به سخت‌افزارهای هوشمند بواسطه وای فای و بلوتوث،
  • امکان تنظیم سمعک با گوشی تلفن همراه،
  • عدم نیاز به باتری و قابلیت شارژ مجدد،
  • داشتن فیلترهای ضد نویز یا شبیه‌سازی شنوایی واقعی و...

 این امکان را فراهم آورده‌اند تا ضعف حس شنوایی، این افراد را از حضور در جامعه منع نکند!

 

  1. قالب‌گیری و تنظیم

از آنجایی که گوش هریک از ما دارای ساختار منحصر بفردیست که با دیگری فرق داشته، عملاً در بسیاری از مدل‌ها نمی‌توان از محصول واحدی برای همه مددجویان استفاده نمود، در نتیجه اینکه نیازمند قالب‌گیری و طراحی اختصاصی آن برای گوش افراد کم‌شنوا هستیم.

در انتها لازم به ذکر است که در این اقدامات که از شنوایی‌سنجی تا تنظیم محصول نهایی جملگی توسط مجموعه سیگنال کلینیک صورت می‌پذیرد، ادیولوژیست با تنظیم این محصولات، آن‌ها را در هماهنگ‌ترین وضعیت ممکن با سطح شنوایی مددجو قرار می‌دهد.

۱

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    Markets

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها