بلینکن: با تغییر اوضاع در شمال سوریه مخالف هستیم

کد خبر: 1151347

وزیر امور خارجه آمریکا روز چهارشنبه در کنفرانس خبری گفت که اوکراین تضمین داده که از موشک‌های دوربردی که به این کشور داده می‌شود علیه اراضی روسیه استفاده نکند.

بلینکن: با تغییر اوضاع در شمال سوریه مخالف هستیم

 «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا روز چهارشنبه گفت که اوکراین با حمایت انسانی و نظامی از سوی آمریکا و تمامی کشورهای ناتو در حال ادامه مبارزه با شجاعت بسیار زیاد است.

وی که در کنفرانس خبری مشترک با «ینس استولتنبرگ» دبیر کل ناتو صحبت می‌کرد، افزود: «به تسریع ارسال تسلیحات به اوکراین ادامه خواهیم داد تا در هرگونه مذاکراتی که در آینده با روسیه برگزار خواهد کرد، در موضع قوی قرار داشته باشد».

پوتین درصدد گسسته کردن اروپا بود

وزیر امور خارجه آمریکا مدعی شد: «پوتین از طریق حمله به اوکراین درصدد گسسته کردن اروپا بود اما نتیجه‌ای که حاصل شد، عکس این خواسته پوتین بود».

وی گفت: «تاکید می‌کنیم که از هر وجب خاک کشورهای ناتو حمایت خواهیم کرد و در تلاش برای متوقف کردن تجاوز هستیم».

بلینکن گفت: «درخواست فنلاند و سوئد برای پیوستن به ناتو همچنان در حال بررسی بوده و از درخواست این کشورها برای پیوستن به ناتو حمایت می‌کنیم».

وزیر امور خارجه آمریکا گفت: «این روسیه بود که به اوکراین حمله کرد و بهترین راه برای جلوگیری از تشدید اوضاع این است که روسیه حملات خود را متوقف کند».

وی در ادامه گفت: «رئیس جمهور بایدن از همان ابتدای حمله روسیه به اوکراین شفاف بوده و به صورت مستقیم با پوتین ارتباط برقرار کرده است».

تحریم‌های بی‌سابقه‌ای را علیه روسیه اعمال کردیم

بلینکن اضافه کرد: «تحریم‌های بی‌سابقه‌ای را علیه روسیه اعمال کردیم تا بر این کشور فشار وارد آورده و آن را به توقف حملات مجبور کنیم».

آمریکا و کشورهای اروپایی از ابتدای عملیات نظامی روسیه در اوکراین، تحریم‌های متعددی را علیه مسکو اعمال کردند. «چارلز میشل» رئیس شورای اروپا بامداد دوشنبه در پیامی توئیتری اعلام کرد که کشورهای عضو این اتحادیه برای تحریم بخش اعظم واردات نفت از روسیه به توافق رسیدند.

میشل در این بیانیه توضیح داد: «روی ممنوعیت واردات نفت روسیه به اتحادیه اروپا توافق حاصل شد. این امر بلافاصله بیش از دو سوم واردات نفت از روسیه را پوشش می‌دهد و منبع عظیمی از تامین مالی ماشین جنگی این کشور را کاهش می‌دهد».

وی همچنین افزود: «این حداکثر فشار بر روسیه برای پایان دادن به جنگ است. این بسته تحریمی شامل سایر اقدامات سختگیرانه شامل، قطع ارتباط اسبربانک به عنوان بزرگترین بانک روسیه از شبکه سوئیفت، ممنوعیت پخش ۲ شبکه دولتی روسی و تحریم افراد مسئول جنایات جنگی در اوکراین می‌شود».

وزیر امور خارجه آمریکا در ادامه کنفرانس خبری خود گفت: «روسیه به حملات خود همچنان ادامه می‌دهد و در تلاش هستیم تا هر آنچه را که اوکراین برای مقابله با این جنگ نیاز دارد تامین کنیم تا موضعش در مذاکرات قدرتمندانه باشد».

با تغییر اوضاع در شمال سوریه مخالف هستیم

بلینکن به اوضاع در شمال سوریه نیز اشاره کرد و گفت: «با هرگونه تشدید اوضاع در شمال سوریه مخالف بوده و خواستار حفظ شرایط کنونی در این منطقه هستیم».

در هفته‌های گذشته بار دیگر زمزمه عملیات دیگری از سوی ترکیه در مناطق شمالی و شمال شرق سوریه علیه شبه‌نظامیان کُرد به گوش می‌رسید و شرایط میدانی نیز آبستن حوادث جدیدی شده است.

با این حال، یک منبع مطلع در میان گروهک «الجیش الوطنی السوری» (ارتش آزاد سابق و وابسته به آنکارا) به وبگاه العربی الجدید گفت که چند شب پیش نشستی میان فرماندهان نظامی ترکیه و سرکردگان گروهک‌ها در منطقه «حوار کلس» در مرز سوریه با ترکیه برگزار شده و ترک‌ها به فرماندهان گروهک‌ها گفته‌اند که هنوز قصد آغاز عملیات را ندارد و زمان آن فعلا مشخص نیست.

به گفته وی، به نظر می‌رسد که مخالفت منطقه‌ای و جهانی با هرگونه تغییری در شرایط میدانی شمال سوریه، آنکارا را مجبور کرده تا عملیات نظامی خود را به تأخیر بیندازد. عملیاتی که گفته شده با هدف توسعه «منطقه امن» برای بازگرداندن تعداد زیادی از پناهندگان سوری و عقب‌تر راندن شبه‌نظامیان کُرد از مرز ترکیه انجام خواهد گرفت.

اوکراین تضمین داده از موشک‌های دوربرد علیه سرزمین‌های روسیه استفاده نکند

وزیر امور خارجه آمریکا در ادامه سخنان خود گفت: «اوکراین تضمین‌هایی را به ما داده که تسلیحات موشکی دور بردی که به این کشور ارسال خواهیم کرد علیه سرزمین‌های روسیه استفاده نخواهد شد».

روزنامه وال استریت امروز ژورنال گزارش داد، دولت بایدن قصد دارد به عنوان بخشی از تلاش‌ها برای تقویت ارتش اوکراین، موشک‌های هدایت‌شونده دقیقی را در اختیارش قرار دهد که می‌توانند اهداف را از فاصله بیش از ۶۰ کیلومتر هدف قرار دهند.

منابع مطلع آمریکایی روز سه شنبه (دیروز) به این روزنامه خبر دادند، سامانه‌های پرتابی چندگانه موشکی که در حال بررسی هستند می‌توانند دو برابر بیشتر از بُرد هوویتزر M777 شلیک کنند؛ سامانه‌ای که واشنگتن قبلا به اوکراین تحویل داده است.

این روزنامه بدون اشاره به تعداد دقیق موشک‌های هدایت‌شونده دارای برد بیش از ۶۰ کیلومتر که آمریکا می‌خواهد به اوکراین بدهد، خبر داد که در صورت تایید ارسال این موشک‌ها، اولین محموله ظرف چند هفته به اوکراین تحویل داده می‌شود.

روسیه باعث افزایش جهانی مواد غذایی است

وزیر امور خارجه آمریکا در ادامه سخنانش مدعی شد که توقف صادرات غلات اوکراین و محاصره‌ای که روسیه علیه بندر اودسا اعمال کرده باعث افزایش جهانی قیمت مواد غذایی شده است.

وی افزود: «این موضوع صحیح نبوده که تحریم‌های اعمالی علیه روسیه باعث افزایش جهانی قیمت مواد غذایی شده است».

بلینکن گفت: «بسیاری از کشورهای جهان می‌دانند که بحران کنونی غذا تا حدود زیادی به دلیل جنگ روسیه علیه اوکراین است».

وزیر امور خارجه آمریکا گفت: «بهترین برآوردهای ما این است که جنگ کنونی در اوکراین برای ماه‌های آتی ادامه خواهد یافت».

بلینکن گفت: «در تلاش هستیم تا حمله روسیه به اوکراین را در نزدیک ترین زمان ممکن متوقف کرده و مذاکرات میان دو کشور آغاز شود».

وی گفت: «سازمان ملل در تلاش برای رسیدن به راه حلی است که کشتی‌های حامل غلات و مواد غذایی که در بندر اودسای اوکراین قرار دارند، بتوانند عبور کنند».

این در حالی است که «دیمیتری پسکوف» سخنگوی ریاست‌جمهوری روسیه روز پنجشنبه گفت غرب فقط باید خودش را مقصر بحران غذایی در جهان بداند که ناشی از مشکلاتی است که عرضه غلات اوکراین را به بازارهای جهانی با دشواری مواجه کرده است.

پسکوف ضمن رد اتهامات علیه روسیه، تاکید کرد که برای حل بحران کمبود غلات در جهان باید تحریم‌های غیرقانونی علیه مسکو لغو شود.

سخنگوی کرملین اظهار داشت: «آنها (غرب) باید آن تصمیمات غیرقانونی (تحریم روسیه) را لغو کنند - [محدودیت‌هایی] که از اجاره کشتی‌ها توسط شرکت‌ها، صادرات غلات و غیره جلوگیری می‌کند - تا عرضه از سر گرفته شود».

روسیه و اوکراین مجموعا نزدیک به یک سوم عرضه جهانی گندم را تشکیل می‌دهند. اوکراین همچنین صادرکننده عمده ذرت، جو، روغن آفتابگردان و روغن کلزا است. روسیه و بلاروس نیز بیش از ۴۰ درصد از صادرات جهانی پتاس مواد مغذی محصول را تشکیل می‌دهند.

به گفته سازمان ملل ۳۶ کشور جهان بیش از نیمی از نیاز گندم خود را از طریق اوکراین و روسیه تأمین می‌کنند که از جمله آن‌ها می‌توان به لبنان، سوریه، یمن، سومالی و کنگو اشاره کرد./فارس

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها