ماجرای حق وتو در شورای عالی فضای مجازی /پیامک‌های تبلیغاتی، موضوع حیاتی جلسه شورا بعد از 5 ماه تعطیلی!

کد خبر: 377089

خرداد ماه سال جاری بود که هجدهمین و آخرین جلسه شورای عالی فضای مجازی با حضور رئیس جمهور، سران قوا و دبیر این شورا برگزار شد و حالا بیش از 5 ماه از زمان برگزاری آخرین جلسه این شورا می گذرد. در این بین به نظر می رسد که مباحث به وجود آمده درجلسات اردیبهشت و خرداد ماه این شورا مزید بر علت شد تا جلسات شورای عالی فضای مجازی برای 5 ماه به حالت تعطیل درآید.

ماجرای حق وتو در شورای عالی فضای مجازی /پیامک‌های تبلیغاتی، موضوع حیاتی جلسه شورا بعد از 5 ماه تعطیلی!
سرویس سیاسی « فردا »- دو هفته پیش بود که خبر رسید قرار است جلسه شورای عالی فضای مجازی بعد از گذشت نزدیک به 5 ماه برگزار شود، اما بار دیگر برگزاری این جلسه به تعویق افتاد تا نوزدهمین جلسه این شورا که طبق روال آئین‌نامه‌ای هر ماه باید تشکیل جلسه دهد، به تعویق افتد. این در شرایطی است که شورای عالی فضای مجازی با دستور مقام معظم رهبری کار خود را آغاز کرد و از سوی ایشان 40 ماموریت برای این شورا تعیین گردید. اما همین چند وقت پیش بود که دبیر شورای عالی فضای مجازی خبر داد 30 طرح ملی حوزه فضای مجازی در انتظار تصویب توسط رئیس جمهور در این شورا است. خرداد ماه سال جاری بود که هجدهمین و آخرین جلسه شورای عالی فضای مجازی با حضور رئیس جمهور، سران قوا و دبیر این شورا برگزار شد و سرانجام بعد از تعطیلی 5 ماهه، جلسه نوزدهم شب گذشته با حضور سران قوا و اعضای این شورا برگزار شد و نکته جالب توجه در خصوص برگزاری این جلسه، بررسی مسئله پیامک های تبلیغاتی بعد از 5 ماه بود. حال این سوال به وجود می آید که آیا مسئله پیامک های تبلیغاتی مهمترین موضوع این روزهای فضای مجازی در کشور است که بعد از 5 ماه در جلسه شورای عالی فضای مجازی مطرح می شود؟ از سوی دیگر به نظر می رسد که مباحث به وجود آمده درجلسات اردیبهشت و خرداد ماه این شورا مزید بر علت شد تا جلسات شورای عالی فضای مجازی برای 5 ماه به حالت تعطیل درآید. جلسه اردیبهشت ماه این شورا یکی از پرحاشیه ترین جلسات آن بود و حسن روحانی که ریاست شورای عالی فضای مجازی را بر عهده دارد تاکید داشت تمام مصوبات شورا و کارگروه های زیر مجموعه از جمله کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه بایستی به تایید رییس شورا برسد. این موضوع اما با واکنش برخی اعضا مواجه شد و یکی از اعضا نیز با اشاره به ماده هفت آیین نامه داخلی شورای عالی فضای مجازی کشور یادآور شد که رییس شورای عالی فضای مجازی مانند سایر اعضا یک رای دارد و حق وتو کردن مصوبات، شایسته ایشان نیست. همین مسئله در کنار سایر حواشی به وجود آمده موجب شد تا حسن روحانی در جلسات 5 ماه گذشته این شورا حضور پیدا نکند و با عدم حضور رئیس، جلسات ماهانه آن تعطیل شود. بنابراین به نظر می رسد همین حواشی به وجود آمده سبب شده تا جلسه شب گذشته در فضایی آرام و به دور از تنش و با موضوعی بسیار دم دستی برگزار شود. این در حالی است که پیش از این شنیده می شد دبیر و اعضای شورای عالی فضای مجازی قصد داشتند تا در این جلسه، آیین نامه جدیدی را به تصویب برسانند و طی آن تصویب شود که با انتخاب نائب یا نواب رئیس شورا، در صورت عدم حضور رئیس شورای عالی فضای مجازی که همان رئیس جمهور است، این جلسات با حضور نائب رئیس رسمیت یافته و برگزار شود. موضوعی که شنیده می شود با واکنش حسن روحانی به عنوان رئیس این شورا مواجه شده و یکی از دلایل حضور حسن روحانی در جلسه نوزدهم نیز عدم مطرح شدن این مسئله بوده است. اما سوالی که این روزها در خصوص شورای عالی فضای مجازی و تعطیل شدن جلسات آن مطرح می شود این است که چه عاملی سبب شده تا حسن روحانی علاقه ای به حضور در این جلسات نداشته باشد؟
علت بی توجهی رئیس جمهور به شورای عالی فضای مجازی بعد از ایجاد شورای عالی فضای مجازی انتظاراتی ایجاد شد که این شورا زمینه را برای استفاده بهینه نخبگان کشور از فضای مجازی فراهم آورده و تمامی واحدهای مربوط به این موضوع، جهت جلوگیری از تصمیمات پراکنده، زیر نظر این شورا فعالیت نمایند. این در شرایطی است که در دوره جدید با به وجود آمدن مجموعه های موازی، شورای عالی فضای مجازی عملا کارایی اصلی خود را از دست داده است و حسن روحانی نیز بیش از آنکه به برگزاری جلسات این شورا اهتمام ورزد، حضوری فعال در جلسات مجموعه های داخلی دولت دارد. شورای عالی فناوری اطلاعات که جلسات آن در دولت با حضور مستمر حسن روحانی برگزار می شود، کمیسیون فناوری ارتباطات و اطلاعات، شورای عالی اطلاع رسانی دولت، شورای عالی افتا، شورای عالی انفورماتیک، ستاد فناوری اطلاعات، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، شرکت ارتباطات زیر ساخت و مرکز رسانه های دیجیتال وزارت ارشاد از جمله مجموعه های دولتی هستند که این روزها وظایفی همسو و همگام با شورای عالی فضای مجازی دارندو تمامی وظایفی که این مجموعه های دولتی بر عهده دارند، از سوی مقام معظم رهبری برای شورای عالی فضای مجازی تعریف شده و ماموریت های این مجموعه های دولتی بر عهده شورای عالی فضای مجازی قرار داده شده است. این در حالی است که در طول ماه های گذشته این شوراهای دولتی همگی به فعالیت خود ادامه داده اند اما شورای عالی فضای مجازی با بی توجهی رئیس دولت یازدهم به حالت نیمه تعطیل درآمده است. نکته جالب توجه اینجاست که اعضای حاضر در این شوراهای دولتی، اغلب جزو اعضای شورای عالی فضای مجازی نیز هستند و به عنوان مثال، تمام اعضای شورای عالی فناوری اطلاعات که مهمترین مجموعه موازی با شورای عالی فضای مجازی به حساب می آید، از جمله اعضای اصلی این شورا نیز به حساب می آیند. حال به نظر می رسد در شرایطی که دولت تمرکز خود را بر برقراری جلسات منظم در داخل دولت گذاشته و نسبت به برگزاری جلسات شورای عالی فضای مجازی بی توجه است، مجلس شورای اسلامی و نمایندگان می بایست برای قانون گذاری در زمینه فضای مجازی، اقدامات لازم را پیش گیرند. حتی به نظر می رسد با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری و اهمیت مسئله فضای مجازی، نمایندگان مجلس می توانند بحث بر سر راه اندازی کمیسیون فضای مجازی را نیز در مجلس آغاز کنند.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها