بحرانی دیگر در جریان اصلاح‌طلبی؛ شکاف نسلی

کد خبر: 1051783

رییس شاخه جوانان حزب کارگزاران سازندگی با بیان اینکه شکاف نسلی تا حدود زیادی در جریان اصلاحات قابل مشاهده است، گفت: اکثر تصمیم سازان جریان اصلاح طلب را افراد با سنین بالا تشکیل می دهند. حتی برخی افراد که با نام جوان در نهادهای تصمیم گیر جریان حاضر هستند عملا با نسل های فعلی جامعه ارتباط معنادار سنی و اندیشه ای ندارند.

بحرانی دیگر در جریان اصلاح‌طلبی؛ شکاف نسلی

گروه سیاست سایت فردا - اصلاح‌طلبان این روزها با چالش‌های مختلفی دست به گریبان هستند. چالش‌هایی که اگرچه همه آن‌ها انتخاباتی نیست اما قرار گرفتن در آستانه انتخابات سبب بروز و یا به عبارت‌ دقیق‌تر ، بیان آن‌ها شده است. 

یکی از چالش‌های عیان شده نیز شکاف نسلی است. البته این بحران را از همان وقتی که جوانان اصلاح‌طلب دست به قلم شده و در نامه به خاتمی خواستار اصلاح شدند می‌شد فهمید. یا از آن وقتی که اصلاح اصلاحات و راه دادن سه نفر از آنان به شورای عالی سیاست گذاری موجب رفع انتقادات نشد. 

اخیرا اما با توجه به اینکه فصل انتخابات است و موسم تصمیم گیری، این بحران بیش از هر وقت دیگری خود را نمایان کرده است. شاهد هم اعتراضات اخیر ندای ایرانیان به نهاد اجماع‌ساز جدید. 

گذشته از این اما شاهدیم که صدای اعتراض جوانان اصلاح‌طلب از احزاب دیگر نیز به گوش می‌رسد. مثلا کوروش دست پاک، رئیس شاخه جوانان حزب کارگزاران به «ایسنا» گفته است: متاسفانه درمجموع جوانگرایی را به شکل صحیح در جریان اصلاحات مشاهده نمی کنیم. از تربیت نکردن کادر و نیروهای سیاسی تا تعلیم ندادن مدیران جوان و همچنین عدم استفاده صحیح از جوانان در فضای تصمیم گیری جریانی که به وضوح ضربه هایی جدی به این جریان زده است و این  نشان دهنده عدم توجه کافی به جوانگرایی در جریان اصلاحات است.

وی در ادامه درباره میزان هموار بودن مسیر برای رشد جوانان در احزاب اصلاح طلب، تصریح کرد: در ابتدا جوانان باید تلاش خود را برای باز کردن فضا و نمایش توانایی و قابلیت خود در احزاب شان انجام دهند. با این فرض در حزبی مانند کارگزاران مسیر رشد برای جوانان در چند سال اخیر تا حدود زیادی فراهم بوده است.

این فعال سیاسی در پاسخ به این پرسش که چقدر موضوع شکاف نسلی در جریان اصلاحات جدی است؟اظهار کرد: متاسفانه موضوع شکاف نسلی تا حدود زیادی در جریان اصلاحات قابل مشاهده است. اکثر تصمیم سازان جریان اصلاح طلب را افراد با سنین بالا تشکیل می دهند. حتی برخی افراد که با نام جوان در نهادهای تصمیم گیر جریان اصلاحات حاضر هستند عملا با نسل های فعلی جامعه ارتباط معنادار سنی و اندیشه ای ندارند.

وی ادامه داد : یکی از اصلی ترین نقدهایی که به جریان اصلاحات در چندسال اخیر وارد شده است، عقب ماندن از سیر تحولات جامعه است. به نظر بنده این مساله از جمله تبعات شکاف نسلی در این جریان است. استفاده از ابزارهای نوظهور ارتباطی در جریان اصلاحات روز به روز کمتر شده و ضعف جریانی در این فضا خود را بیش از پیش نمایان می کند. تمام اینها به دلیل شکاف نسلی و عدم ارتباط معنادار بین طیف های مختلف نسلی می باشد.

وی در پایان گفت: اگر جریان اصلاحات به فکر بازسازی خود است، باید ائتلافی بین نسل های مختلف با اثرگذاری تمام نسل ها به وجود بیاید که از تجربه پیشنیان تا علم و شناخت فضا توسط نسل های فعلی استفاده شود.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    نیازمندیها

    سایر رسانه ها