طحان‌نظیف: برخی قانون انتخابات را نخوانده نقد می‌کنند!

کد خبر: 1236827

سخنگوی شورای نگهبان با بیان اینکه اصلاح قانون انتخابات را در راستای حقوق مردم و داوطلبان ارزیابی می‌کنیم، گفت: به نظر می‌رسد برخی از کسانی که آن را نقد می‌کنند، محتوایش را نخوانده‌اند.

طحان‌نظیف: برخی قانون انتخابات را نخوانده نقد می‌کنند!

هادی طحان‌نظیف، عضو حقوقدان و سخنگوی شورای نگهبان در جمع دانشجویان دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به تصویب اصلاحیه قانون انتخابات مجلس در روز‌های اخیر عنوان کرد: اصلاح قانون انتخابات را در راستای حقوق مردم و داوطلبان ارزیابی می‌کنیم. به نظر می‌رسد برخی از کسانی که آن را نقد می‌کنند، محتوایش را نخوانده‌اند.

طحان‌نظیف ادامه داد: قانون جدید انتخابات صرفاً یک به‌روزرسانی بر اساس شرایط و اقتضائات روز است و چیزی بیش از این نیست، البته باید نسبت به آن اطلاع‌رسانی بیشتری صورت گیرد.

سخنگوی شورای نگهبان با اشاره به اینکه در انتخابات سال۹۸ حدود ۱۶هزار نفر برای داوطلبی نمایندگی مجلس ثبت‌نام کردند، گفت: فارغ از قضاوت در مورد خوب و بد این میزان ثبت‌نام، زمانبندی و مهلت رسیدگی به این ثبت‌نام‌ها باید متناسب با تعداد باشد. متأسفانه در قانون قبلی موعد رسیدگی خیلی کم بود. وی اضافه کرد: در قانون جدید فرایند پیش‌ثبت‌نام در نظر گرفته شده است تا کسانی که شرایط اولیه حضور در انتخابات مانند مدرک تحصیلی، سن لازم، عدم‌سوء‌پیشینه مؤثر قضایی و امثال این‌ها را ندارند، وارد فرایند نشوند تا وضعیت گذشته ساماندهی شود و افرادی که شرایط عینی و شکلی دارند با خیال آسوده‌تری ثبت‌نام کنند.

این عضو حقوقدان شورای نگهبان طی کردن این فرایند برای افراد را بسیار کم‌هزینه‌تر از نشستن مهر ردصلاحیت بر پیشانی آن‌ها دانست و خاطرنشان کرد: آنچه اصلاح شده به‌روزرسانی قانون انتخابات نسبت به تحولات و شرایط روز است و تا فراهم آمدن یک قانون کامل فاصله داریم.

طحان‌نظیف بیان کرد: شورای نگهبان در مرحله پیش‌ثبت‌نام وارد بحث بررسی صلاحیت‌ها نخواهد شد و تنها مدارک شکلی و عینی افراد توسط نهاد‌های مورد استعلام بررسی خواهد شد.

وی همچنین گفت: افرادی می‌توانند در مرحله بعد اقدام به ثبت‌نام کنند که مدارک‌شان در این مرحله تأیید شده باشد.

سخنگوی شورای نگهبان روشن‌تر شدن وضعیت تبلیغات در فضای مجازی را از جمله مزایای اصلاحیه جدید قانون انتخابات دانست و تصریح کرد: جریانات دانشجویی و مطالبه‌گر باید این مسائل را بدانند و با آگاهی آن را برای دیگران تبیین کنند یا خودشان تحت تأثیر نقد‌های غیرمنصفانه قرار نگیرند و البته وضعیت کامل‌تر و بهتر را مطالبه کنند.

طحان‌نظیف درباره ردصلاحیت برخی افراد در دوره‌های مختلف انتخاباتی هم اظهار داشت: شورای نگهبان بر اساس استعلامات مراجع قانونی اظهارنظر می‌کند و خودش دارای نظام تحقیقاتی مستقل نیست.

وی افزود: طبیعی است که یک نفر در انتخابات مجلس تأیید شود، ولی در ریاست‌جمهوری این اتفاق رخ ندهد، چون هر انتخابات و هر قانون شرایط خاص خود را دارد، اما در کل دانستن این نکته مهم است که دلایل ردصلاحیت افراد به اطلاع خودشان رسانده می‌شود، ولی درباره انتشار عمومی این دلایل نیازمند مجوز قانونی هستیم.

طحان‌نظیف در پاسخ به انتقاد یکی از دانشجویان درباره تأییدصلاحیت برخی افراد در دوره‌های مختلف انتخاباتی هم تأکید کرد: مبنای ما در شورای نگهبان همان چیزی است که قانون مشخص کرده است، لذا ما خارج از وظایف خودمان ورود نمی‌کنیم. مثلاً قانون هیچ‌گاه از ما نخواسته است برنامه یک کاندیدا یا میزان توانمندی وی برای اجرای شعارهایش را بررسی کنیم. این کار بر عهده مردم است.

وی در خصوص نظارت استصوابی هم گفت: شورای نگهبان در انتخابات به عنوان یک ناظر آگاه و فعال عمل می‌کند. نظارت استصوابی یعنی نظارت دارای ضمانت اجرا و در جا‌های مختلف هم وجود دارد.

منبع: روزنامه جوان

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    نیازمندیها

    سایر رسانه ها