همه‌چیز درباره هاوال H9 ؛ گران‌ترین چینی بازار ایران

کد خبر: 1083738

UeukD1kpVGtK

همه‌چیز درباره هاوال H9 ؛ گران‌ترین چینی بازار ایران

تا همین یک دهه پیش که پای خودروهای چینی بازار کشور باز شد، اغلب آن‌ها را به‌عنوان محصولاتی بی‌کیفیت و البته قیمتی پایین تلقی می‌کردیم. محصولاتی که اگر آپشن‌هایشان نبودند هیچ امیدی به موفقیت‌شان نداشتیم. اما به مرور شرکت‌های چینی به لطف تولید خودروهای به‌روز و مدرن، این ذهنیت را به‌کلی تغییر دادند. حتی کار تا جایی پیش رفت که اکنون شاهد حضور مدل‌هایی با قیمت میلیاردی هم هستیم. گل سرسبد چینی‌های بازار ایران هاوال H9 است.

داستان حضور شرکت Haval در ایران پیچیده‌تر از آن چیزی است که تصور می‌شد. این برند مطرح چینی که به دلیل کیفیت بالای ساخت مشهور است، ابتدا توسط دیار خودرو وارد کشور شد. مدتی بعد با بروز مشکلات، شرکت عظیم خودرو عنان هاوال را به دست گرفت. دست آخر هم شاهد بودیم که گروه بهمن سراغ هاوال رفت و این‌ بار پروژه ختم به خیر شد. اگرچه بخش عمده همکاری گروه بهمن و هاوال مربوط به پروژه H2 است اما این دو یک محصول شاخص را نیز برای بازار ایران تدارک دیده بودند که از نظر طراحی، ساختار شاسی، آپشن‌ها و البته قیمت هیچ رقیب هم‌وطنی را در سطح خودش نمی‌دید.

هاوال که درست مانند جیپ تنها در حوزه ساخت خودروهای شاسی‌بلند فعالیت می‌کند، مدل H9 را سال 2014 در نمایشگاه پکن رونمایی کرد. خودرویی که از همان زمان تاکنون تبدیل به بزرگ‌ترین محصول گروه گریت وال (مالک برند هاوال) شده است. این خودرو آمد تا در بازار چین و روسیه با رقبای نامداری مانند تویوتا پرادو و میتسوبیشی پاجرو رقابت کند. البته تا حدودی هم در این زمینه موفق از آب درآمد، چراکه از نظر قیمت روز خودرو به مراتب ارزان‌تر از رقبای ژاپنی خود بود.

بررسی طراحی هاوال H9

هاوال H9 زبان بصری ساده‌ و گویایی دارد. اگرچه هیچ اغراقی در آن دیده نمی‌شود ولی از آن طرف هم ریزه‌کاری‌های جذابی را در چهره‌اش اعمال کرده است. استفاده از جلوپنجره و چراغ‌های بزرگ تا حدودی تمایل چینی‌ها برای نزدیک شدن به شاسی‌بلندهای آمریکایی را نشان می‌دهد. در کناره‌ها هاوال سعی کرده به کمک خطوط متعدد و برخی از المان‌های لوکس‌گرایانه، کمی مایه تشریفاتی H9 را افزایش دهد. اما شاید بزرگ‌ترین مشکل طراحی این خودرو در بخش انتهایی آن باشد. جایی که سلیقه همیشگی چینی‌ها، یعنی استفاده افراطی از حجم چراغ‌های عقب پدیدار می‌شود. شاید تعبیه کردن تایر زاپاس با کاور هاردکیس در این بخش جذابیت آن را دوچندان کرده باشد، ولی حقیقت آن است که استفاده از دستگیره برای باز و بست در عقب کمی غیرمنطقی است.

n6lfdPp13HOA

در داخل کابین H9 چیزی که دوست داریم را می‌بینیم. مجموعه کاملی از دکمه‌ها و ابزارهای کنترلی که حکایت از فول آپشن بودن این خودرو دارد. حضور تریم چوب و آلومینیوم در داخل کابین این خودرو ماهیت لوکس بودنش را نشان می‌دهد. با اینکه در ادامه متوجه خواهید شد که این خودرو قابلیت‌های آفرود هم دارد.

بررسی تجهیزات و آپشن‌ها H9

هاوال H9 با در نظر گرفتن سال ساخت و مقایسه با سایر چینی‌های همرده، خودروی مجهزی به شمار می‌آید. در بخش سیستم‌های کمک راننده، حضور کروز کنترل، کنترل حرکت در سربالایی و سرپایینی، کنترل کشش، کنترل پایداری و حتی سیستم ضد واژگونی، این محصول را در سطح کره‌ای‌های گران‌قیمت بازار بالا برده است.

از نظر وجود سنسور، هاوال H9 تقریباً بی‌نقص است. از سنسور جلو و عقب گرفته تا سنسور باران و فشار باد تایر. رادار تغییر لاین و هشدار تصادف از جلو را نیز به این مجموعه اضافه کنید.

برای خودرویی با این قد و قواره وجود سیستم‌ حرفه‌ای ترمز یک الزام حیاتی است. به همین خاطر است که سیستم توزیع نیروی ترمز و ترمز کمکی به صورت استاندارد روی آن تعبیه شده است. شکی نیست که هاوال H9 از آپشن اتوهلد و ترمز پارک هم بهره می‌برد. کمتر خودروی چینی در بازار ایران پیدا می‌شود که سیستم روشنایی آن مجهز به دی‌لایت، اتولایت، چراغ چرخشی و البته چراغ‌شور باشد. البته نباید از چراغ خوش‌آمدگویی، چراغ بدرقه و تنظیم برقی ارتفاع نور هم غافل شد.

FksBLlcjUKCB

در بخش آپشن‌های رفاهی هم هاوال H9 عالی عمل کرده است. چراکه علاوه بر گرم‌کن فرمان، صندلی‌های آن هم گرم‌کن و سردکن دارند. ویژگی طلایی این خودرو ماساژور صندلی جلو است که حتی به سختی در خودروهای اروپایی دیده می‌شود. سیستم صوتی با 10 اسپیکر، نمایشگر 10 اینچی، دوربین جلو و عقب، استارت دکمه‌‌ای، کنترل رطوبت و 8 ایربگ انتخاب هاوال H9 به‌عنوان یک خودروی فول‌آپشن را تضمین می‌کند. برای دریافت سایر اطلاعات مربوط به آپشن‌های این خودرو به سایت bama مراجعه کنید.

بررسی مشخصات فنی هاوال H9

هاوال H9 مجهز به یکی از قوی‌ترین پیشرانه‌های 2 لیتری توربوشارژ بازار است. خروجی این خودرو 241 اسب‌بخار قدرت با 350 نیوتن‌متر گشتاور است. ثبت شتاب صفر تا صد 10.8 ثانیه‌ای و سرعت نهایی 180 کیلومتر برساعتی برای شاسی‌بلندی که حدود 2.4 تن وزن دارد عدد فوق‌العاده‌ای است. مصرف سوخت این خودرو به صورت میانگین در هر 100 کیلومتر 9.7 لیتر ثبت شده است که معقول به نظر می‌رسد. این خودروی 4.8 متری مجهز به یک باک 80 لیتری است. تایرهای 265.60 میلی‌متری 18 اینچی آن نشان می‌دهد که به راحتی می‌تواند از پس پیمایش‌های آفرود هم بربیاید.

وضعیت بازار هاوال H9

در حال حاضر تنها مدل‌های 2018 هاوال H9 در بازار عرضه می‌شود. شاید کمی باور کردنش سخت باشد ولی این خودرو در حال حاضر با قیمتی حدود 2 میلیارد تومان خرید و فروش می‌شود. این در حالی است که نسخه‌های کم کارکرد آن گاهی تا 2 میلیارد و 100 میلیون تومان نیز قیمت خورده‌اند. برای اطلاعات بیشتر و تماس با فروشندگان می‌تواند به بخش خرید خودرو bama مراجعه کنید.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    Markets

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها