انتخابات دو مرحله‌ای به نفع کیست؟

کد خبر: 1066955

عطریانفر: انتخابات دو‌مرحله‌ای می‌شود.

انتخابات دو مرحله‌ای به نفع کیست؟

گروه سیاست سایت فردا - اصولگرایان از مدت‌ها بر کاندیداتوری رئیسی اصرار داشته و بر این باور بودند که پا به میدان گذاشتن او کار را تمام می‌کند. اکنون اما در آستانه انتخابات برخی این کار را خیلی هم آسان ندانسته و از احتمال دو مرحله‌ای شدن انتخابات می‌گویند. به خصوص بعد از آنکه علی لاریجانی ثبت نام کرد و با آن حرف‌های توام با کنایه هیاهو به پا انداخت. 

برخی از اصولگرایان و رسانه‌هایشان نسبت به شکل‌گیری دوقطبی هشدار داده و از مخاطرات آن می‌گویند. مخاطراتی که دو مرحله‌ای شدن انتخابات نیز می‌تواند یکی از آن‌ها باشد. سوال اینجاست که رسیدن کار به مرحله دوم به نفع کی و چه جریانی است. به نظر می‌رسد که پاسخ اصلاح‌طلبان باشد.

فعالان سیاسی در این جریان سیاسی در روزهای اخیر به طرز محسوسی از علی لاریجانی حمایت می‌کنند اما هنوز هم نمی‌توان قاطعانه گفت که او را به جهانگیری یا هر گزینه اصلاح‌طلبی که از فیلتر شورای نگهبان عبور کند، ترجیح می‌دهند. 

بدیهی است که آن‌ها مایل هستند در گام اول با اسحاق جهانگیری یا حتی یک نامزد اصلاح‌طلب حداقلی وارد رقابت شده و دل سرمایه اجتماعی ریزش کرده خود را به دست آورند از آنجایی که می‌دانند نه گزینه‌های حداقلی و نه حتی جهانگیری که یکی از بانیان وضع موجود است، شانسی موفقیت و رای آوری ندارد اما خدا خدا می‌کنند که نامزدهای متعدد اصولگرا طبق وعده به نفع رئیسی کنار نکشند و در نتیجه شکسته شدن آرای او، کار به مرحله دوم برسد.

در این صورت است که آنها توجیه لازم را برای حمایت از لاریجانی خواهند داشت و تصور می‌کنند که امکان آن را دارند تا با پای صندوق آوردن بدنه رای خود، لاریجانی را به پاستور برسانند. این را از حرف‌های اخیر عطریانفر  هم می‌توان دریافت. او  درباره گزینه نهایی جبهه اصلاحات گفت: اصلاح‌طلبان در گام اول که همان اجماع‌سازی ناسا (نهاد اجماع‌سازی اصلاح‌طلبان) بود، بر سر سه نفر به جمع‌بندی رسیده بودند که آرای آنها به نسبت بالا بود. آن سه نفر مشخصا آقای ظریف، آقای جهانگیری و آقای تاج‌زاده بودند. درباره آقای ظریف احتمال می‌دادیم او در صحنه بماند و با توجه به شرایط عمومی و ظرفیت رأی ملی آقای ظریف، پیش‌بینی می‌شد او نامزد انحصاری جریان اصلاحات باشد؛ ولی بنا بر مصالحی که نزد خودشان قابل احترام بود، از کاندیداتوری انصراف دادند.

او افزود: اما از میان دو نیروی باقی‌مانده [‌اسحاق جهانگیری و مصطفی تاج‌زاده] که در صحنه حضور دارند و بیشترین رأی مجمع عمومی را به دست آورده‌اند، با توجه به پیش‌بینی‌ها احتمال نمی‌دهیم با رویکردی که شورای نگهبان نسبت به گروه‌ها دارد، بیش از یک نفر را مورد تأیید قرار دهد. اگرچه دیگر نیروهای سیاسی اصلاح‌طلب همچون آقای پزشکیان و آقای هاشمی هم حضور دارند و امکان دارد تأیید صلاحیت‌شان را هم بگیرند، اما پیش‌بینی بنده این است که در این فرایند اصلاح‌طلبان روی آقای جهانگیری به اجماع خواهند رسید.

عطریانفر با اشاره به ظرفیت‌های اسحاق جهانگیری برای اجماع اصلاح‌طلبان گفت: با توجه به تجارب سیاسی آقای جهانگیری در دولت فعلی و گذشته و همچنین توافق نسبتا گسترده‌ای که میان احزاب اصلاح‌طلب روی او وجود دارد، آقای جهانگیری چهره مطلوب و مد‌نظر اصلاح‌طلبان خواهد بود.پ

او در پاسخ به پرسشی درباره احتمال انتخاب گزینه مرزی همچون علی لاریجانی از سوی اصلاح‌طلبان به‌عنوان نامزد اصلی عنوان کرد: نگاه دوستان اصلاح‌طلب به شخصیت محترمی همچون آقای لاریجانی، نگاه مثبتی است و نسبت به ایشان علاقه‌مندی‌هایی هم وجود دارد. علت این تعلق خاطر نیز به این مسئله بر‌می‌گردد که آقای لاریجانی پارلمان با آقای لاریجانی صداوسیما تفاوت بسیاری داشته است. درست همچون آقای روحانی رئیس‌جمهور که تفاوت‌های بارزی با دورانی که ایشان معاون مجلس یا مسئول تشکیلات امنیتی یا تحقیقاتی بودند، داشتند.

 

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    نیازمندیها

    سایر رسانه ها