دروغگویی مدعیان اصلاحات برای گره زدن مشکلات به FATF

کد خبر: 1097105

اصلاح‌طلبان در حالی ادعا می‌کنند که تنها ایران و کره شمالی عضو FATF نیستند که با یک جست‌وجوی کوتاه اینترنتی مشخص می‌شود که شورای همکاری کشورهای عرب خلیج‌فارس و 37 کشور جهان در این کارگروه بین‌المللی عضویت دارند.

دروغگویی مدعیان اصلاحات برای گره زدن مشکلات به FATF

روزنامه اینترنتی همدلی دیروز در مطلبی نوشت: «اگر چه ساختار فکری دولت جدید و حامیان آن در مجلس، همواره با تصویب لوایح FATF، در مخالفت بوده است و پذیرش این لوایح در شرایط تحریمی موجود را، برابر با ایجاد مشکل در دور زدن تحریم‌ها دانسته و تنها برداشته شدن ابتدایی تحریم‌ها را عامل احتمالی برای تصویب لوایح پالرمو و CFT دانسته‌اند، اما به هر روی نباید از نظر دور داشت که بدون تصویب این لوایح، ارتباط‌های ساده مالی با کشورهای دوست نیز غیرممکن خواهد بود.»

در ادامه این مطلب آمده است: «این روزها،‌ تنها مجرای مبادلات اقتصادی فعلی کشور از طریق ایجاد شرکت‌ها و صرافی‌های پوششی شکل می‌گیرد که دولت و برخی نمایندگان مجلس با نادیده انگاشتن هزینه‌های بسیار بالای آن، به عنوان افتخاری بزرگ از آن یاد می‌کنند. این در حالی است که در کل دنیا، تنها ایران و کره شمالی به لوایح FATF، نپیوسته‌اند... نباید فراموش کرد که در ابعاد کلان،‌ بدون مشخص شدن وضعیت برجام، پیوستن FATF و ادامه مذاکرات برای پیوستن به سازمان تجارت جهانی، امکان عقد قراردادهای تجاری واقعی با کشورهای دیگر وجود نخواهد داشت.»

اصلاح‌طلبان در حالی ادعا می‌کنند که تنها ایران و کره شمالی عضو FATF نیستند که با یک جست‌وجوی کوتاه اینترنتی مشخص می‌شود که شورای همکاری کشورهای عرب خلیج‌فارس و 37 کشور جهان در این کارگروه بین‌المللی عضویت دارند.

ضمن اینکه اصلاح‌طلبان می‌گویند «FATF یعنی مقابله با پولشویی»؛ درحالیکه بر اساس گزارش خبرگزاری‌ها بیش از ۹۰ درصد بانک‌های بزرگ اروپایی و همچنین کشور کانادا به‌طور سیستماتیک به پولشویی آلوده هستند و حتی کشور استونی، «بهشت پولشویی جهان» یا «پایتخت پولشویی جهان» لقب گرفته است اما این کشورها که عمدتاً عضو رسمی اف‌ای‌تی‌اف هستند، هیچ‌گاه در لیست کشورهای پرخطر (لیست سیاه FATF) قرار نگرفته‌اند! و کارگروه FATF که آمریکا و کشورهای مهم اروپایی مانند انگلیس، آلمان، فرانسه و کانادا از پایه‌گذاران آن بوده‌اند، هیچ نقشی در افشا و مقابله با پولشویی‌ها ندارد!

برخلاف تصویر‌‌سازی وارونه مدعیان اصلاحات، اجرای دستورالعمل‌های FATF، 400 صرافی دور زننده تحریم را لو داد. بزک‌گران برجام و FATF بقیه مسیرهای دور زدن تحریم هم می‌خواهند لو دهند؟ افزون بر این، خرداد 96 اسناد خیانت‌آمیزی افشا شد که نشان می‌داد برخی بانک‌ها در راستای عمل به توصیه‌های FATF، همکاری با برخی ارگان‌های داخلی را که از سوی دشمنان ملت تحریم ‌شده‌اند، قطع کرده‌اند.

علی‌رغم اینکه دولت از سال 95 تاکنون 39 بند از 41 بند تعهداتی را که مخفیانه به FATF داده‌ است، ـ دیکته‌های FATF که دارای عواقب خسارت‌بار اقتصادی و امنیتی و سیاسی بود- اجرا کرده‌ نه تنها در رویکرد FATF نسبت به ایران تغییر مثبتی رخ نداده بلکه محدودیت‌ها بیشتر شد.

برخلاف ادعای غیرممکن بودن مبادلات مالی بدون الحاق به FATF، همکاری با FATF موجب خودتحریمی، افشای اطلاعات مالی، اعمال تحریم‌های بیشتر و در نتیجه مضیقه‌های مالی گسترده‌تر شده است اما عدم همکاری با کارگروه ویژه اقدام مالی، با گشایش در تجارت خارجی و افزایش صادرات کشور همراه بوده است.

زنگنه، وزیر نفت گفته بود که هرچه نفت از کانال‌های غیررسمی ‌صادر کردیم، پولش را گرفتیم و فقط پول فروش نفت از کانال‌های رسمی ‌را دریافت نکردیم.

لازم به ذکر است، کار‌گروه ویژه اقدام مالی (FATF) اسفند 97 با انتشار گزارشی صراحتاً اعلام کرد که اجرای مؤثر تحریم‌های مالی هدفمند و شناسایی مسیرهای ایران برای دور زدن تحریم را ذیل رسالت مقابله با ‌اشاعه تسلیحات کشتار جمعی خود تعریف کرده و با جدیت تمام در پی اجرای آن است.

مارشال بیلینگزلی، دستیار بخش تامین مالی تروریسم وزارت خزانه‌داری آمریکا و رئیس‌سابق‌FATF، در جلسه استماع کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا در پاسخ به سؤال نماینده کنگره آمریکا با این عنوان که ما چگونه باید فشارها بر حکومت و نهادهای مالی ایران را حفظ کنیم و اطمینان حاصل کنیم که آنها نتوانند شکاف‌هایی برای دور زدن تحریم ایجاد کنند؟ گفته بود: باید مصرانه از آنها بخواهیم قوانین مقابله با تامین مالی تروریسم و پولشویی لوایح مرتبط با FATF را در ایران تصویب کنند!

خوان زاراته، معاون سابق مدیریت مبارزه با تروریسم و جرائم مالی در وزارت خزانه‌داری آمریکا نیز گفته بود: برای قراردادن ایران در تنگنا و سخت‌تر کردن شرایط برای این کشور، به حضور کامل FATF نیاز است.

یادآور می‌شود، محمدرضا پورابراهیمی، رئیس‌کمیسیون اقتصادی مجلس یازدهم گفته بود: «از شخص وزیر امور خارجه (محمد جواد ظریف) سؤال کردم و گفتم اگر جمهوری اسلامی ایران، همه تعهدات را بپذیرد آیا هیچ تضمینی وجود دارد که از لیست سیاه اف‌ای‌تی‌اف خارج شود یا اتفاق دیگری رقم می‌خورد. ظریف گفت، خیر هیچ تضمین و تعهدی وجود ندارد.»/ کیهان

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    نیازمندیها

    سایر رسانه ها