در عراق چه می گذرد؟

کد خبر: 1126837

رئیس ائتلاف الفتح تأکید کرد که کمیته هماهنگی شیعیان موسوم به «الاطار التنسیقی» (چارچوب هماهنگی) منسجم بوده و از تعامل با همه گروههای سیاسی استقبال می‌کند.

در عراق چه می گذرد؟

«هادی العامری رئیس ائتلاف الفتح عراق امروز سه‌شنبه از تداوم گفت‌وگوهای سیاسی این ائتلاف با تمامی فراکسیونهای سیاسی این کشور خبر داد.

دفتر العامری با انتشار بیانیه‌ای تأکید کرد که کمیته هماهنگی شیعیان موسوم «الاطار التنسیقی» (چارچوب هماهنگی) منسجم بوده و از تعامل با همه گروههای سیاسی استقبال می‌کند. به گفته رئیس الفتح، این کمیته به گفت‌وگوی سیاسی خود ادامه خواهد داد.

به پزارش پایگاه خبری العهد، اظهارات رئیس ائتلاف الفتح در جریان نشستی است که این ائتلاف با «عبد الکریم الانصاری» معاون دبیر کل سازمان بدر و نمایندگان فراکسیون پارلمانی بدر داشته است. الانصاری نیز نیز گفت که کنار زدن هر طرف سیاسی در داخل جارچوب هماهنگی، به دور از دموکراسی است.

وی با بیان اینکه با چنین اقدامی نمی‌توان دولت حداکثری ملی تشکیل داد، تصریح کرد، انسجام و اتحاد چارچوب هماهنگی، عامل قدرت همه است و همه فراکسیونهای سیاسی باید با این کمیته به عنوان یک کل تعامل کنند، نه بر اساس اشخاص و افراد.

 رئیس ائتلاف الفتح روز جمعه با هشدار درباره اینکه اوضاع سیاسی به سمت انسداد پیش‌ می‌رود از همه نیروهای سیاسی خواست به لجاجت پایان دهند و منافع مردم را بر منافع شخصی ترجیح دهند. العامری بر اهمیت اجماع بر سر نخست وزیر بعدی عراق تاکید کرد و گفت: اگر این قضیه امکان پذیر نباشد، ما به در بسته خواهیم خورد و تنها بازنده، مردم عراق خواهند بود.

العامری از همه گروه‌های سیاسی خواست به لجاجت پایان دهند و منافع مردم عراق را در راس  امور قرار دهند و منافع خصوصی را کنار بگذارند و تأکید کرد: : من دولت اکثریت ملی را پذیرفته و امضا کردم. اما [چنین دولتی] باید شامل معارضان و طرفداران باشد.

وی افزود: «باید بخشی از شیعیان، اهل تسنن و کردها در جریان طرفداران(دولت) قرار گیرند و بخشی از آنها هم که اپوزیسیون باشند، اما اینکه یک طرف شیعی خاص(از فرآیند سیاسی) حذف شود، این هرگز مورد  رضایت ما نیست و این کار اصلا تشکیل دولت اکثریت ملی خوانده نمی‌شود.

رایزنی میان گروه‌های سیاسی عراق طی هفته‌های گذشته بر سر شیوه تشکیل کابینه و تشکیل فراکسیون اکثریت در پارلمان عراق بوده است. چارچوب هماهنگی شیعیان هم پس از برگزاری نشستی ضمن اشاره به این‌که مخالف اصل اکثریت نیست، بر دو مبنای مهم مشارکت و مخالفت با حذف جریان‌های سیاسی مختلف در تشکیل دولت آینده تاکید کرده بود.

 برهم صالح: مشتاقم مجددا افتخار ریاست‌جمهوری عراق را برعهده گیرم

رئیس‌جمهور عراق بدون اشاره به کشمکش‌های موجود میان احزاب کُرد بر سر تصدی پست ریاست‌جمهوری ، از نامزدی مجدد خود برای تصدی این پست دفاع کرد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «برهم صالح» رئیس‌جمهور عراق که برای دور جدید ریاست‌جمهوری این کشور نیز نامزد شده است، امروز (سه شنبه، ۱ فوریه)، در خصوص موضوع نامزدی خود برای ریاست‌جمهوری، مرحله فراروی کشور، ضرورت اصلاحات در قانون اساسی، فساد و .. اظهار نظر کرد.

به نوشته خبرگزاری رسمی عراق (واع)، وی با تاکید بر این‌که منصب ریاست‌جمهوری برای او یک افتخار و مسئولیت بزرگ به شمار می‌رود تصریح کرد: « نامزدی خود را برای پست ریاست جمهوری پس از آن‌که در دوره پیش، با یک تصمیم مستقل ملی برنده شدم، ارائه کردم. ما در مقابل یک مسئولیت تاریخی قرار داریم و نقش مورد انتظار پارلمان جدید، این است که آزاد و نماینده واقعی مردم باشد».

رئیس‌جمهور عراق افزود: «شرایط کشور مستلزم یک کار استثنایی است. ما با چالش های غیرقابل تصوری روبرو هستیم.. اصلاحات قانون اساسی باید در مرحله بعدی انجام شود. آفت فساد، مستلزم اتخاذ یک اقدام قاطع است».

وی توضیح داد که آفت خطرناک فساد که برای تداوم خود و تأثیرگذاری بر اراده عراقی‌ها با پول عراقی ها کار می‌کند، مستلزم یک مکث قاطع است. مبارزه با فساد به حق، یک نبرد ملی است که بدون پیروزی و غلبه بر آن و از بین‌بردن منابع فساد و بازیابی آنچه غارت شده و قاچاق شده، وضعیت کشور اصلاح نمی‌شود.

برهم صالح تصریح کرد: «رئیس‌جمهور می‌بایست رمز وحدت کشور و حاکمیت آن و حامی قانون اساسی باشد. وی باید رئیس جمهور همه عراقی‌ها باشد. رئیس‌ نه مرئوس! من تحت هیچ شرایطی با وجود مشکلات و فشارهای مختلف، اجازه تحقیر جایگاه ریاست جمهوری را ندادم. من مشتاقانه منتظرم که دوباره افتخار ریاست جمهوری را به دست بیاورم».

رئیس‌جمهور عراق گفت که پارلمان جدید با انتخابات زودهنگام در پاسخ به یک جنبش مردمی جوان روی کار آمد که در پس زمینه آن احساس عمومی نارضایتی و نیاز مبرم به حاکمیتی مبتنی بر اراده عراقی‌ها بدون هیچ‌گونه، قیمومیت و دخالتی قرار داشت.

وی افزود: ما در غلبه بر بسیاری از مشکلات و چالش‌ها موفق بوده‌ایم و توانسته‌ایم عراق را از یک آدرس درگیری به آدرسی برای همگرایی کشورها و ملت های منطقه تبدیل کنیم و در این مسیر پیش خواهیم رفت و ما از آن عدول و عقب‌نشینی نخواهیم کرد.

در حالی که قرار است ۱۸ بهمن ماه جاری (۷ فوریه) نشست پارلمان جدید عراق برای انتخاب رئیس‌جمهور جدید این کشور برگزار شود، روز گذشته، اسامی ۲۵ نامزد تایید صلاحیت شده برای ریاست‌جمهوری رسما اعلام شد که علاوه بر برهم صالح، نام «هوشیار زیباری» وزیر دارایی برکنار شده در دوره نخست‌وزیری «حیدر العبادی» به اتهام فساد به چشم می‌خورد و به اعتقاد بسیاری از ناظران، رقیب اصلی صالح در نشست آتی پارلمان اوست.

در عرف سیاسی عراق، که از اولین انتخابات در سال ۲۰۰۵ میلادی پس از سقوط صدام تا به امروز ادامه داشته، پست ریاست پارلمان به گروه‌های اهل سنت، پست ریاست جمهوری به کُردها و پست نخست وزیری به شیعیان اختصاص دارد. ریاست جمهوری عراق از آن زمان تاکنون، طبق یک توافق داخلی میان دو حزب اتحادیه میهنی و دموکرات کردستان عراق، در اختیار اتحادیە میهنی کردستان بودە اما در دورە پیشین و سال ۲۰۱۸ حزب دموکرات کردستان عراق نیز برای تصدی آن تلاش کرد و این موضوع به اختلافات میان دو حزب دامن زد.

اکنون نیز در حالی که حزب اتحادیه میهنی کردستان بر ضرورت حمایت از نامزدی صالح برای تصدی این پست تاکید دارد، حزب بارزانی‌ همچنان بر ضرورت کسب امتیاز پست ریاست‌جمهوری تاکید دارد و با وجود هشدارهای موجود در خصوص هوشیار زیباری و پرونده‌های فساد او، بر ضرورت نامزدی او برای ریاست‌جمهوری اصرار می‌ورزد.

الکاظمی: با دنبال کردن سرنخ‌ها به برخی عوامل حمله راکتی به فرودگاه رسیده‌ایم

نخست‌وزیر عراق امروز سه شنبه اعلام کرد که نیروهای امنیتی با دنبال کردن سرنخ‌های عملیات حمله راکتی هفته گذشته به فرودگاه بین‌المللی بغداد، به برخی از «تروریست‌ها» رسیده‌اند.

به گزارش ایسنا، «مصطفی الکاظمی» نخست‌وزیر عراق امروز سه شنبه در جلسه هیئت دولت عراق گفت: هفته گذشته شاهد یک اتفاق بسیار ناگوار بودیم که در آن گروهی از نیروهای غیردولتی اقدام به حمله تروریستی و ناجوانمردانه به فرودگاه بین‌المللی بغداد کردند.

وی افزود: این گروه‌ها اکنون بر اساس منطق تروریسم عمل می‌کنند و از همان ابزار و سایر اقدامات گروه‌های تروریستی استفاده می‌کنند.

الکاظمی ادامه داد: همه احزاب سیاسی با گرایش‌های مختلف باید در حرف و عمل خود علیه این گروه‌ها متحد باشند، چرا که تروریسم از هر نوع و شکلی در عراق جایی ندارد.

نخست وزیر عراق تأکید کرد که نیروهای امنیتی عراق سرنخ‌های عملیات حمله راکتی را دنبال کرده و تعدادی از تروریست‌ها را شناسایی کرده‌اند. نیروهای امنیتی ما تحقیقات را ادامه می‌دهند و به مردم اطمینان می‌دهم که همه دست عاملان را بدون استثنا دستگیر و مجازات خواهیم کرد.

محوطه فرودگاه بین‌المللی بغداد روز جمعه هفته گذشته هدف حمله راکتی قرار گرفت که این موضوع، واکنش گسترده مقامات عراق و همچنین گروه‌های مقاومت این کشور را به همراه داشت./ایسنا

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها